zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse goudmijn spekt Iamgold weer stevig

Surinaamse goudmijn spekt Iamgold weer stevig

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 jan – De kas van het Canadese Iamgold is weer stevig gespekt door de Gros Rosebel goudmijn te Brokopondo. Dit meldt de Ware Tijd. In 2008 is ongeveer een derde geleverd van de totale productie van de multinational. Het blijft goed boeren door de wereldcrisis heen.

De internationale goudprijs is vrijwel stabiel, wat voor een gegarandeerd inkomen zorgt bij zowel Iamgold als Suriname zelf. Het afgelopen is zelfs een productie geleverd van ruim dertigduizend kilogram goud. De bruto waarde is bijna achthonderd miljoen dollar. Met het oog op de toenemende prijs op de wereldmarkt zijn de perspectieven beter dan ooit. Nu wordt al boven de negenhonderd dollar neergeteld voor een troy ounce.

Voor Suriname komt dit ook goed uit. De prijzen voor aardolie en aluinaarde, twee andere belangrijke exportproducten, zijn extreem gedaald. In de bauxietsector heeft dit reeds geleid tot drastische gevolgen. Onder meer heeft BHP Billiton besloten zich terug te trekken uit Suriname. Met Iamgold wordt nog onderhandeld over een betere prijs voor geleverde elektrische energie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. U ziet het en u kunt het nu overduidelijk begrijpen hoe dom en achterlijk de NPS is…dit is puur (100% schuld en achterlijkheid van de NPS)….en I am gold krijgen de Suri’s nooit meer het land uit…door domheid van de NPS.


  Maak melding
 2. NDP kan de rechter vragen de deuren voor iedereen te sluiten tot dat er uitspraak gedaan wordt.

  CONFRONTATIE MET WIE DAN OOK IS POLITIEK ONTVERANTWOORDELIJK.

  om daar nogeens op de vuist te gaan is vragen naar een spontane burgeroorlog.

  De politie heeft geen bevoegdheid in de DNA daarom heeft de politie maar een opdracht uittevoeren betrokkene te begeleiden tot de ingang….MAAR WEES SLIM STAP NAAR DE RECHTER….HIJ HEEFT OOK GEEN BEVOEGDHEID MAAR ……hopelijk geen domoor of coup-plan man…NET ALS HOE MENEER DE tjikri-tjikri keer op keer de aangevraagde vergaderingen niet uitschrijft kan de rechter ook niet inkomen……..daarom Wie is voorzitter…is deze schurk …rechter… hij is geen moer Hij moet gewoon vooraan de tafel zitten voor de rest de bek houden.

  U ziet DEMOCRATIE werkt niet REST nog RECHTSSTAAT op de proef stellen.

  Wie zijn vingers wilt branden durf of jij krijgt KLAUWEN


  Maak melding
 3. Waarom FRONT niet achter zijn bevolking staat mag joost weten….KIJK IN WELKE BULLSHIT FRONT LAND EN VOLK HEEFT GEZET…..Geen enkel land wilde iets van deze schurken I’am gold weten…maar deze domoren FRONT wel… dit is echt geen schat in zee….maar als domoor jouw eigen land verkopen.


  Maak melding
 4. Het is makkelijk praten. Dit goud ligt al eeuwen in de grond maar de surinaamse staat heeft nooit 1gr goud uit de grond kunnen weghalen. RaRa waarom? Het is heel simpel, je moet kennis op hoog wetenschappelijk niveau hebben, geld en equipment om 30000kg goud uit de grond te halen. Hier praat je over poknokkers. Suriname heeft wel genoeg poknokkers maar geen grote jongens die 30000kg voor suriname kan verdienen.
  IBO


  Maak melding
 5. En hoeveel kruimels heeft suriname aan overgehouden, dat is toch interessanter om over te praten dan te weten wat een derde binnengehaald heeft.
  Surinaamse journalisten waar blijven jullie,
  duiken op riool nieuws vind je zeker interessanter.
  Als Suriname al het goud zelf ontgint en verkoopt was het nu 800 miljoen rijker.
  Als de knowhow er niet is. heb je slechts een een paar tien duizend euro’s nodig om mensen te scholen en zelf dit soort bedrijven te laten runnen.


  Maak melding
 6. Nu leest iedereen wat de opbrengst kan zijn.
  Daarom is toch Surinen op de 17e plaats gesteld op de lijst van rijkste landen in de Wereld.

  En de hypochriet Venetiaan doet dat voor 5% goud-opbrengst. Straks is Surinen een staat als Zuid-Afrika, alle bodemschatten weg, en natuurlijk ook de Hr. Venetiaan en zijn hele familie vanuit Surinen met al zijn gehaaid gestolen geld vanonder tafel.

  Het volk van Surinen zal dan blijvend pinaren omdat alle bodemschatten geplunderd zijn door NPS-ers. NPS blijft nu nix anders over dan de zwarten te leren af te blijven van de sex om zo de aids buiten het lichaam te houden.

  Want dat hebben blanken gedaan en uitgevoerd in Zuid Afrika, ondanks de hele mooie woorden en uitleg van Hr. Mandela. Zuid Afrika heeft nu nix, nada, geen bodem rijkdom meer………… Alleen armoede alom.

  Vriendelijke Groeten,………….


  Maak melding
 7. Het is toch om te huilen en diep te wenen..ziet u als Suri. niet waar deze fout aan ligt…Het komt puur door REDIMUSU gedrag van een bepaald soort ras in Su..(i.h.b.NPS).

  Met Bouterse staan vechten als een idioot ondertussen heeft een bepaald soort ras geen moer…. soso pina sma…(uit nodeloosheid drugs voor anderen lopen verkopen om in de bak te belanden)

  Zij laten eigen binnenland bewoners door anderen op de koop toe benadelen en vernederen…puur door domheid.. van een bepaald soort ras ….Geen enkele eigen vooruitgang eigen…. eer verkopen zij op de koop toe aan buitenlanders..zie probleem Gill en Sjantiekiller….BLAKA DIN JERE KOKO….NODELOOSHEID…nergens UTILITAIR TE VINDEN BIJ DEGENE DIE HEN WIL LEIDEN……..blijven jullie maar met Bouterse vechten …..Als jullie klaar zijn mogen jullie KATIBO ondergaan en weer lopen schreeuwen GOD kom ons helpen…maar GOD komt na 2000 niet meer bij domoren naar mijn gevoel.

  WAT EEN STEL VAN DOMOREN IN FRONT…..WAT EEN DOMME BENDE….(EEN BEPAALDSOORT)


  Maak melding
 8. Wat kennen veel mensen hun eigen historie slecht. Destijds, bij de uitgifte van de concessie, heeft Iamgold de staat Suriname aangeboden het in een jointventure te doen op basis van 50:50. Suriname kon of wilde dat niet doen en koos voor een 5 % deelname. Dan moet je nu niet zeuren als je ook maar 5% van de opbrengst krijgt.
  Een klein risico levert ook maar een kleine opbrengst op. Dat is een normale economische wet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES