Suriname onderkent economische waarde insourcing

2

PARAMARIBO, 30 jan – De economische waarde van insourcing van buitenlandse bedrijfsactiviteiten valt niet te onderschatten. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Suriname kan er goed garen bij spinnen als buitenlandse bedrijven aan het beknibbelen slaan. Weliswaar si nog een lange weg te gaan.

Suriname moet zich aantrekkelijk blijven houden. Eenvoudig is dat niet, onder meer vanwege de ontwikkelingsachterstand op het gebied van dataverwerking. De eerste stappen richting verbetering worden reeds gezet. Met name Nederlandse bedrijven zijn bereid te investeren. “Outsourcing voor hen en insourcing voor ons is een kans voor Suriname”, zegt Amarello-Williams.

Die kans moet met beide handen worden aangegrepen. Suriname heeft het voordeel van de Nederlandse taal. Dat biedt een plus in de concurrentie met andere potentiële insourcers. Dat eerdere investeringspogingen niet altijd geleid hebben tot succes moet eerder als een zoektocht worden gezien. “De lessen uit het verleden zullen helpen deze zoektochten te helpen leiden tot een win-winsituatie”, aldus Amarello-Williams.

2 REACTIES

  1. De belangrijkste reden waardoor Insourcing niet van de grond kan komen met name op ICT gebied is vanwege de zeer slechte internet faciliteiten. Los dit probleem op, en er ontwikkelen zich in de komende 3 – 5 jaren tenminste 3000 insourcing banen op ICT en ander gebied. En ik weet echt waarover ik het heb.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.