Hulp Amsterdam goed voor mensenrechten Suriname

6

PARAMARIBO/RIJSDIJK, 30 jan – Ook de beleving van de mensenrechten vaart wel bij de ontwikkelingsamenwerking tussen Amsterdam en Suriname. Dit stelt korpschef Delano Braam van het Korps Politie Suriname. De fysieke rehabilitatie van zes politiestations komt onder meer de huisvesting van arrestanten ten goede. Het gaat de goede kant op, al is er nog een lange weg af te leggen.

Over het gehele land zitten niet minder dan achthonderd arrestanten vast. De feitelijke opvangcapaciteit komt niet boven de vijfhonderd uit. Verbetering treedt langzaam in. “Het inhumane verblijf van arrestanten in overvolle cellen stond op gespannen voet met internationale verdragen waar ook Suriname aan deelneemt”, zegt Braam. De opening van de vernieuwde post Rijsdijk is dan ook een verademing.

Volgens de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels is dat precies de bedoeling. “Tot de mooiste projecten die we doen behoren de politieprojecten. Als mensen ons vragen gaan jullie ermee door, geloof ik dat het antwoord niet anders kan zijn dan positief.” De accommodaties zijn zo te zien zo gerieflijk, dat ook arrestanten niet konden nalaten blijk te geven van waardering. Op de openingsdag zagen vier kans te ontsnappen.

6 REACTIES

 1. Waarom als hulpmotor achter die vuile oorlog niet helpen om het resultaat dientengevolge helpen verlichten. Niet waar kolonel van Tussenbroek? Dit is een verkapte vorm van gewetenswroeging. Als de binnenlandse infra om zeep wordt geholpen zullen de mensen naar Paramaribo verkassen met alle gevolgen van dien. Wie heeft Ronnie via Albina en Cayenne weggesluist naar Amsterdam?


  Maak melding

 2. internationale verdragen waar suriname ook aan deelneemt, dit pik ik even uit . de politie heeft het zwaar te verduren gehad onder de militaire regime van bouterse hoofd bureau van politie in puin geschoten een monumentale pand.over gewetenswroeging gesproken waneer gaat bouterse zijn geweten laten spreken of heeft hij dat niet. alle hulp is nodig op suriname weer uit die diepe put te halen waar een bekende dictator verantwoordelijk voor is.vroeger was het libie cuba grenade we weten allemaal wat de invloeden toen waren in suriname en de gevolgen .


  Maak melding

 3. Behoor jij niet tot de categorie, die te diendagen alles eraan deed om Suriname te helpen/laten boycotten en sabotteren? Het te gronde helpen richten van Moengo, Patamakka, Victoria, Baboenhol, het doen opblazen van lichtmasten vanaf Afobakka. Het in hun slaap doodschieten van vijf jonge jongens te Kraka?
  In jou/jullie hartstocht vergeten dat het allemaal weer moest worden opgebouwd. Waarom zit die huichelaar nou daar te huilen?

  DU jij bent een platvloerse weetniet.


  Maak melding

 4. Toen Amsterdam in oprichting was, was er geen plek voor mensenrechten. Onze voorouders hebben dat aan den lijve ondervonden. Toen het daar niet meer stuk kon hebben zij de rechten van de mens uitgedokterd. Nochtans leven een schandelijk aantal mensen in Suriname in bijzonder nog in grote armoede.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.