dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse negeert banmaatregel Surinaams parlement

Bouterse negeert banmaatregel Surinaams parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – Desi Bouterse laat zich niet zonder meer uit het parlement zetten. Dit staat in een brief aan parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Volgens de Ware Tijd wordt de banmaatregel afgedaan als onrechtmatig. Bouterse ziet zichzelf nog als parlementariër. Somohardjo heeft een uitgesproken mening.

Van hem mag de NDP-leider de vergaderzaal niet meer in. “Hij mag wel komen, maar dan op de publieke tribune.” De formele brief, waarin het lidmaatschap beëindigd wordt verklaard, blijft hoe dan ook gelden. Het kan er bij Bouterse niet in dat hij nog kort voor de maatregel opgeroepen wordt voor een parlementaire bijeenkomst. Ook is onduidelijk welke procedure gevolgd is.

“Bovendien blijkt uit geen enkele wettelijke bepaling, wie bevoegd is zo een vergaande maatregel te nemen. Verder is het bij u bekend dat ik als volksvertegenwoordiger on de uitoefening van mijn taak, ernstig ben beknot”, stelt Bouterse. Hij neemt zich dan ook voor het parlementaire werk te blijven verrichten “uit kracht van een bij algemene verkiezing gegeven bevoegdheid.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. “Yu sabi Yu doe,na espresie” zegt men.

  “Het is de angst die naar de macht doet grijpen”

  Jullie ‘benne’ gewaarschuwt !
  Er zijn mensen die niet tegen een nederlaag kunnen.
  Dus:oenoe moes’dringie dresie waktie ziekie.


  Maak melding
 2. Goed zo, Bouterse wie neemt deze kwakzalvers nog serieus. Lees maar wat Staatsrechtgeleerde Polanen hieromtrent te vertellen had.

  Vandaag in de Ware tijd, een foto van Brunswijk op weg naar een coalitietop met de president en andere lijders.

  Het blijft lachen met deze grapjassen.


  Maak melding
 3. Te yu krasi fu naki maskita na see planga, yu musu luku bung nanga spikri.

  Nu heeft Tjekretjekre die spijker dwars door zijn handpalm heen gejaagd! Hoe verder?

  You cannot fight agains a soldier cause he’s prepaired to fiht!


  Maak melding
 4. wie houdt zich aan de regels van de parlement
  zal ik een paar namen noemen. ik bespaar mijn typ werk. suriname is geen suriname meer maar suribakba.je kan doen wat je wil.en gaan waar je wil dus sranang mang suriname.heet nu suribakba…………..
  wordt vervolg:
  AFZ:RICO


  Maak melding
 5. Vast houden aan regels en traditie.
  Toelating en ontheffing van parlementsleden zijn volgens mij zaken welke uitputtend geregeld dienen te zijn in de parlementaire wetgeving van de Republiek Suriname en mogelijk kan het verleden ( parlementaire jurisprudentie) worden benut om de juiste beoordeling te maken. Ik denk dat een parlementarier die zich in zijn recht beknot meent, zich tijdig langs vastgestelde procedures in het parlement dient te beklagen en zo dit niet leidt tot opheffing van het probleem, is de gang naar de rechter ook mogelijk. Met andere woorden, wegblijven is geen rechtsmiddel en bovendien werkt het niet inzetten van de juiste acties, zoals hiervoor vermeld, tegen betrokkene. Eigen richting past niet n een beschaafde wereld. Ik haast mij erbij te zeggen dat het zondigen tegen (huis)regels zoals in dit geval, volgens fundamentele rechts beginselen, betrokkene zondermeer eerst een gele kaart (waarschuwing)dient te worden gegeven en desnoods onder oplegging van een disciplinaire maatregel ( u mag het maandelijks maar een bepaald perecntage vergaderingen missen, of iets dergelijks). Maar het er op laten aankomen en dan de regel hard toepassen lijkt mij strijdig met de rechtvaardigheid. Zelfs in geval van deze bewuste persoon wiens naleving van rechten zeker niet tot voorbeeld kan worden gesteld van de samenleving, geloof ik dat Suriname voort moet gaan op de weg van de rechtstaat en dus handelen volgens de wet in de ruimste zin des woords. Het parlement moet het grote voorbeeld zijn hierin en elk individueel lid dient zich dit te realiseren. Ik moet helaas opmerken dat de Assemblee toch wel op ernstige punten enorm te kort schoot de afgelopen jaren en misschien dat daarom dat leden met een gebrekkige innerlijke beschaving,onvoldoende beseffen wat van hun verwacht wordt. En dan loop je natuurlijk gauw het risico dat, zoals in het geval waar het om gaat,er gelegenheidsrecht wordt toegepast. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt en hoop dat wijsheid maar vooral rechtvaardigheid het verloop zullen bepalen.


  Maak melding
 6. DD,
  Weet je nog toen wij gelegerd waren in de Johannes Post kazerne te Steenwijkerwold/Havelte, ik als hersteller wiel en rupsvoertuigen bij de 42e Batterij Veld Artillerie 105mm Anti tank gemechaniseerd en jij bij de 109e Afdva als sportinstructeur, van waaruit wij naar de S.K.M. werden geronseld? Sedert onze landing op Zanderij only shitt happens. Niets van wat ons werd voorgehouden te Schaarsbergen en Amerfoort werd bewaarheid! Als dank voor alles werden wij gewapenderhand door de politie en de M.P. uit de Memre Boekoe Kazerne gezet op 29 januari 1980. Het kan verkeren.


  Maak melding
 7. Het parlemant niet bezoeken goeie voorbeeld.
  Maar als hij wordt bedankt dan wordt hij boos,of is het parlement zijn dekmantel, kom op kom op koeien stemmen op mij roept hij, want ik wil de bak niet in jullie idioten


  Maak melding
 8. De wetten en de regels van het parlement zijn te ondoorzichtig of niet transparant.Zelfs de weledele Staatsrechtgeleerde Sam Polanen heeft dat te kennen gegeven……waar praten we dan over??????Het gaat nu niet om de persoon Bouterse meer,maar om de interpretatie van artikel 68 van de Grondwet.Wat wordt er verstaan onder aaneengesloten verzuim.Hoeveel keren zijn er in de vijf maanden vergaderd en wie heeft de bevoegdheid om ontslag te verlenen.Ook is de administratie niet in orde omdat reeds lang vóór de omstreden 13maanden afwezigheid aan de bel moest worden getrokken en niet op dinsdag 27 januari 2009 na convocatie om op die dag een parlementsvergadering bij te wonen waarna nog veel later op dezelfde dag een brief te versturen per deurwaarder met de mededeling dat je parlementarier af bent…….echt een poppekast ja!!!!!!!


  Maak melding
 9. Zie daar onze bekeerde christen ddb,die weer aan het provoseren is, hij is zo dom dat hij niet eens weet wat organieke wetten in houden, dan wil deze zielige achterijke man onze president worden, God behoede ons voor deze crimineel, ik vraag mij af wat er met de jonge intelectuelen van de ndp aan de hand is, deze man is geen leider maar een labiele(lijder, volgende stap ndp jongeren jaag deze boef weg.


  Maak melding
 10. Begrijpt u Opa Ruro Vniemand nog steeds niet…..Hij wil naar HUIS veels te veel boeven als makker.

  Ik denk dat hij dan ook moe van wordt of niet soms…maar hij blijft gemeenhoor hij zoekt iemand om hem ondersteboven te duwen…Dan zal hij/zij de schuld voor zijn vertrek krijgen….Opa Ruro V doe wat u wil maar blijf volgens de regels daar zitten lever jou SCHURKEN uit…dit omdat als zij blakaman waren zaten zij nu thuis of lontu oso of dungru oso.

  WEET WAT DEMOCRATIE IN HOUDT…weet het toetepassen loopt niet naar GOUVERNEUR te zoeken a no di moro.


  Maak melding
 11. Begrijpt u Opa Ruro Vniemand nog steeds niet…..Hij wil naar HUIS veels te veel boeven als makker.
  Ik denk dat hij dan ook moe van wordt of niet soms…….maar hij blijft gemeen hoor hij zoekt iemand om hem ondersteboven te duwen…….Dan zal hij/zij de schuld voor zijn vertrek krijgen….Opa Ruro V doet wat u wilt maar blijf volgens de regels daar zitten lever jou SCHURKEN uit…dit omdat als zij blakaman waren zaten zij nu thuis of lontu oso of dungru oso.
  WEET WAT DEMOCRATIE INHOUD…DEMOCRATIE HOUDT IN…. Weet het toetepassen loop niet naar GOUVERNEUR te zoeken a no di moro.

  HUPPEL de PUP

  PS….Observer….Kijk en vraag ook waarom wij in Su..z’n pech hebben met zulke vervloekte zogenaamde leiders……U kunt ook zien dat zij maar een ding lopen te doen land en volk blind/dom maken en zo houden….Zodat zij als doorgewinterde rovers gewoon als heiligen door het leven kunnen gaan.(IETS DAT BOVENAAN STAAT HET LAND VERKOPEN dat doen deze kwelgeesten)


  Maak melding
 12. @Pinto
  En dat rechtvaardigd moorden en martelen?
  En dan is het terecht dat hij als vertegenwoordigen van het volk gewoon meer dan een jaar zijn werk niet doet?

  Sommige domme verwende kinderen worden nooit volwassen.


  Maak melding
 13. bouta kan allen bedreigen ,maar nu moet hij op passen waar mee hij speelt straks laat de ndp
  hem ook allen in de gevangennis.
  papo jij zegt de waarheid goed zo


  Maak melding
 14. GA naar suri en zeg het daar helden uit holland dan zal je zien dat de volk je net zo hard weer het land uit trapt.waar waren jullie toen het land je nodig had? lekker in Holland in je warme huis en voldoende te eten.


  Maak melding
 15. @ na mi
  deze rechtsgeleerde polanen heeft in jou ogen gelijk en al die tig anderen niet zeker . dit laat zien hoe korzichtig jij bent en dom sorry . de zelfde reaktie zie je bij jou als over het recht en de democratie gaat , die dictator maakt nu wel gebruikt van die zelfde democratie die hij met wapens heeft weggeschoten en vertrapt om zijn (gelijk)te halen en om uit de gavangenis te blijven. moet ik jou nou serieus nemen na mi, ik dacht het niet het zelfde geld voor bouterse dit noem ik kinderachtige gedrag mie boi. kleuterschool.


  Maak melding
 16. 25 februari 1980 is de ZWARTSTE dag uit onze geschiedenis. NOOIT MEER!!! NOOIT MEER!!! Politie, jullie weten allemaal nog hoe jullie zijn behandeld op deze dag!!! Vernederd, mishandeld en ontwapend…laat het NOOIt meer gebeuren!!! PAK hem op als hij de Nationale assemble durft in te komen!!!! Nu mogen jullie revanche nemen…


  Maak melding
 17. ik vind na mi een joker eerste klasse . de man die alle rechten nationaal en internationaal heeft geschonden die probeer jij te beschermen of de hand boven het hoofd te houden , ik noem dat water naar zee dragen. belachelijker kan jij je zelf niet maken al die andere hebben zeker ongelijk , waarom zegt jij niet dat de hele wereld liegt en bouterse de enige persoon is in deze wereld die de waarheid spreekt. er is maar een recht en dat is die van de sterkste en die van bouterse en na mi, en pinto.


  Maak melding
 18. DU,
  Als hielenlikker van Bush en Balkenende had jij beter moeten weten met het resultaat van hun handelen of juist nalaten te handelen in Afghanistan, Irak, Het Midden Oosten met een record aan moorden. Wat is er met jou oriëntatie aan de hand?
  081282 was een incident in klein Suriname. Wat zich nu in de wereld voltrekt,-en het einde is nog niet in zicht-, is bij de beesten af. Laten wij dat steselmatig moorden eens tegen het licht houden. In Indonesie was het volgens jou ook een gezellige boel zeker?


  Maak melding
 19. Neus#15,
  Ik heb niet de inborst om ouders en familie uit te schakelen om te erven of jij bedoelt wat of ik begrijp. Jij bent niet de persoon die hier ethische codes moet komen aanscherpen.


  Maak melding
 20. @ pinto en na mi
  als bouterse voor de rechter staat moet hij ze vertellen dat amerika en nederland ook misdaden hebben begaan ,en daarom is hij niet strafbaar. het zelfde geld voor jou als je de wet overtreed zeg jij tegen de rechter dat bouterse dat ook heeft gedaan daarom ben jij onschuldig.als ik jullie beredenering volgd komt het hier op neer toch .of komen jullie weer met grote drogredenen zoals altijd.


  Maak melding
 21. @ na mi
  de manier hoe jij hier de discussie voert jou stelling , denk ik dat jij eerder een kuur nodig hebt mi boi, de manier hoe jij recht toepast de manier hoe jij bouterse hier verdedig, kan ik maar tot een conclussie komen dat ik het te doen hebt met iemand die langs de realiteit leeft. kortom dom .


  Maak melding
 22. @Pinto #23
  Nee niemand verwacht dat sociopatische opportunisten enig moreel besef hebben. Blij dat je in elk geval nog zoveel zelfkennis hebt.
  Het zou alleen mooi zijn als sociopaten met zelfkennis er de gevolgen uit trekken en zich ver van de overige mensheis terugtrikken in het bos.


  Maak melding
 23. @ na mie. het begrip moraal (of zeden)geeft handelingen en gedragingen aan die in een maatschapelijk contex als correct en wenselijk worden gezien. iets ie inmoreel als het ingaat tegen wetten en ethiek. vraag bouterse of hij weet wat ethiek is , maak jou zelf niet belachelijk jongen jij aanbid een moordenaar,die zonder enige vorm van proces mensen martelen en doodschiet ,neem nou eens een keer afstand van deze inmorele man en zijn daden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES