Suriname te vinden voor idee regionale veiligheid

5

PARAMARIBO, 29 jan – Suriname is te vinden voor het idee van een regionale aanpak van veiligheidsproblemen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Binnen de Caricom wordt dan ook alle steun verleend aan de uitwerking van plannen. Vooral het personenverkeer geeft nog de nodig hoofdbrekens. Suriname zelf is daar een schoolvoorbeeld van.

Het invoeren van systemen die de controle vergemakkelijken, is alles behalve een sinecure. Vandaar het oponthoud bij de invoering van de Caripas. De pas moet het reizen vereenvoudigen tussen de lidlanden van de Caricom. ”Voor Suriname speelt de vraag waar de controlepost te plaatsen”, zegt Santokhi. Er zijn meerdere posten waar het personenverkeer doorheen gaat.

Uiteindelijk zal toch een besluit genomen moeten worden. De Caripas kan gebruikt worden zonder tussenkomst van personeel. De traditionele controleposten blijven actief. “Uiteraard gaan we er vanuit dat personen die gezocht worden door justitie, niet per Caripas zullen reizen”, aldus Santokhi. De veiligheidscontrole kan dan ook juist daarom overzichtelijker worden bij de traditionele posten.


5 REACTIES

 1. ik vind dit en goede stap. geen enkele land in de wereld kan zijn of haar burger 100% veiligheid bieden. de hele politie apparaat van suriname moet van de grond af opgebouwd worden we weten allemaal wat deze dienders te verduren hadden onder het regime van dictator bouterse. wat wij niet moeten vergeten is dat de mentaliteit van de surinaamse burgers heel erg veranderd in de afgelopen decennia en daar moet beleid opmaakt worden . ik woon in nederland uit onderzoeken blijkt vaak dat grote delen van de bevolking zich onveilig voeld en terecht ook .in engeland zijn de afgelopen jaren heel veel tieners vermoord is londen veilig of onveilig ????


  Maak melding

 2. In suriname zijn we nooit echt veilig geweest
  altijd was er iets op de loer zoals overal

  in de wereld
  Glenny

  totslot weet je nog toen we uit bed werden geaald jaren80


  Maak melding

 3. @blaka bakra
  Als het onderwerp te moeilijk voor je is kun je beter niet reageren. Dan maak je jezelf ook niet – voor de zoveelste keer – onnomelijk belachelijk met je domme en racistische bedoelde onzin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.