vrijdag, maart 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSamenwerking Amsterdam-Suriname op straat te zien

Samenwerking Amsterdam-Suriname op straat te zien

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jan – De effecten van de samenwerking met Suriname zijn goed te zien op de straten van Paramaribo. Dit stelt wethouder Carolien Gehrels van Amsterdam. Er zijn aardig wat ontwikkelingsprojecten uitgevoerd de laatste jaren. De samenwerking verloopt vrij efficiënt en aan beide zijden worden de zegeningen geteld.

Suriname wordt aardig op weg geholpen op uiteenlopende gebieden. “De samenwerking bestrijkt gezondheidszorg, huisvesting, justitie, sport, je kunt het zo gek niet noemen of het is er bij. Ook Nederlanders leren ervan als ze hun diensten komen aanbieden”, zegt Gehrels. Het bezoek van een delegatie uit de Nederlandse hoofdstad biedt goed gelegenheid voor het evalueren.

Het moet vooral de vaart erin houden. Ook moet de weg verder worden geplaveid voor nog meer samenwerking. “Je moet kunnen afstrepen. Het moeten niet honderd projecten gaan worden. Je moet de projecten die je begint, ook afronden. Zo blijft het spannend en blijf je iets betekenen voor elkaar”, aldus Gehrels. De samenwerking met Amsterdam begon formeel in 2002.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

5 REACTIES
  1. Als ik deze “weldoeners” zo hoor praten over “de vaart erin houden” en enz, dan bekruipt mij toch het gevoel dat we GENAAID worden…..

    Maar misschien ben ik te cynisch.


    Maak melding
  2. Dan heeft mevrouw Gehrels vast geen wandeling gemaakt door de Maagdenstraat, de Heiligeweg of de Knuffelsgracht (in de huidige regentijd). Of ze heeft het verschil niet gezien, want Amsterdam is al jarenlang ook één grote bouwput, nog erger dan de abominabele staat waarin bovenstaande wegen verkeren. Dan had zij bij haar opgesomde lijstje ook “de infrastructuur” moeten noemen, maar dat deed zij diplomatiek niet.


    Maak melding
  3. Hahahahaha gehrels, laat me niet lachen!
    In een dag heb je zoveel gezien.
    Natuurlijk de surinamers wisten dat je kwam om weer wat ontwikkelingshulp los te peuteren.
    Je zou daar een paar maanden moeten blijven dan zou je zelf zien wat voor een puinhoop het is in suriname.
    En trouwens:Probeer eerst het probleem van projecten in nederland eerst op te lossen.
    A tang so


    Maak melding
  4. mw gehrels,

    Kijk niet alleen in morgenstond of tourtonne of maretraite??

    Kijk maar in het centrum van paramaribo echt een vies zooitje is het daar.


    Maak melding
  5. een gegeven paard niet in de bek zien , waarom zo negatief, ik zie ook op tv hoe grote steden in europa onder water lopen als het hier hard regent in nederland ook .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES