maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGerard Spong bedreigd door Wilders aanhangers

Gerard Spong bedreigd door Wilders aanhangers

-

Does Travel - naar Suriname

Advocaat Gerard Spong heeft de Amsterdamse hoofdofficier van justitie gevraagd om persoonsbeveiliging wegens bedreigingen door aanhangers van Geert Wilders. Spong was een van de mensen die hebben aangedrongen op de vervolging van de PVV-leider.

De van oorsprong Surinaamse advocaat heeft sinds het besluit van het hof om Wilders te vervolgen honderden haatmails binnengekregen, waaronder “veel doodsverwensingen. In andere mails wordt gedreigd mijn kop eraf te hakken als Wilders wordt veroordeeld”, aldus Gerard Spong tegen de Volkskrant.

Ook het hof zou tientallen haatmails hebben binnengekregen

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Dat dit zou gebeuren was te verwachten; dus Spong moet nu niet de gebeten hond uithangen!!
  Waarom heeft hij nooit actie ondernomen als de mensen waar hij zo voor opkomt discriminerende opmerkingen maken over homo’s die van het dak gesmeten moeten worden, en die met fysiek geweld worden geconfronteerd door geimporteerde querulanten?!
  Ik hoop dat als het zo ver mocht komen hij de eerste is die ze van het dak gooien; samen met de andere figuren die zich prostitueren voor deze holbewoners!!


  Maak melding
 2. Die Wilders zingt wel een toontje lager nu hij een veroordeling aan zijn broek heeft hangen. Zijn reaktie en de daarbij gebruikte termen op de veroordeling waren 1000x milder dan de termen die hij normaal gebruikt bij bv de begrotingsbehandeling.
  Kom op Geert je blijft achter!
  testing the limits he?


  Maak melding
 3. zie daar no.1,weinig respekt voor je landgenoot.Jij denkt zeker dat Wilders het niet op de Surinamers gemunt heeft hé?Think again.
  Volgens mij mag dhr.Spong ieder zijn verdediger zijn,maakt niet uit wie,in het verleden was mr.Doedels ook een bekende advocaat,de verdediger van de zwaarste Surinaamse criminelen en Doedels is BLANK,heb je toen ook zo tegen hem geageerd?


  Maak melding
 4. het ergste dat ik in deze vind is, dat deze beoogde veroordeelde, met zijn, voor hen die het willen horen,wartaal over de islam,het toch klaarspeelt omonder het mom van vrijemenigsuiting zich respectloos blijft uiten over de godsdienst van de islamieten. POLITIEKELEIDERS DOET U A.U.B.iets hier aan. massa


  Maak melding
 5. het ergste waar ik mij aan stoor is dat dez gast onder het mom van vrijheid van meningsuiting zich laatdunkend uitlaat over de godsdienst van een groep diezich niet zo uitlaat over die van Wilders en de zijnen.Denkt die weleens daaraan?


  Maak melding
 6. Djogo, nr.1

  Als Wilders fan mag je je gaan inschrijven bij de PVV om mee te doen aan de komende verkiezingen, want hij heeft mensen als jou heel hard nodig. Moslim en zwarten haters dus. In ieder geval heb je je vrijheid van mening geuit. Zo hoort het ook.

  Hitler is ook zo begonnen. Door zijn vrijheid van meningsuiting zijn er toen 6 miljoen joden vergast en totaal 60 miljoen mensen vermoord.

  De advocaat Spong zie ik dat niet doen maar mensen als Wilders wel.

  Oja vergeet niet dat Wilders het niet alleen gemunt heeft op moslims, maar ook op zwarten zoals Antilianen en Surinamers. Ik zou zeggen zet een aktiegroep op om meer leden voor hem binnen te halen. Dan zal je daar gauw achter komen als hij straks aan de macht is.


  Maak melding
 7. komt ervan als je overal de Messias wilt gaan uithangen

  aangezien deze man een srananman is, kan ik hem onmogelijk voor de haaien werpen.

  deze moet voortaan vakkundig te werk gaan en minder met scherpe woorden smijten


  Maak melding
 8. no.3 thea en no.6 Paagal,
  Ten eerste ben ik een zwarte jood dus enige sympathie kan ik niet opbrengen voor Wilders!!
  Van mij mag hij de pestpleuris krijgen!
  Er is echter een grote MAAR; toen ik mij in Nederland vestigde was er in de verste omtrek geen andere landgenoot te bekennen laat staan een moslim en dat heb ik geweten ook,omdat ik vaak werd nageroepen door hollanders met een serie benamingen!
  Ik ben Amsterdam een jaar geleden ontvlucht, want ik was moe geworden van alle pesterijen, zoals autoruit ingeslagen, batterijzuur op mijn auto gegooit, op het dak van mijn auto koelie gekerft, bedreigt met ik steek je huis in de fik, slaan van mijn kinderen enz. enz.
  Jullie kunnen je natuurlijk niet voorstellen dat ik hierdoor mijn buik vol heb van deze holbewoners uit het Rifgebegte en hun billenwassers!!
  Mijn helden zijn dan ook Karadzic en Mladic, want dat is de enige taal die deze lui verstaan.
  Kijk maar hoe ze zelf worden behandelt in de landen waar ze vandaan komen!
  Hun leiders weten precies hoe met ze om te gaan en hoe ze onder de duim te houden.
  In Irak was er minder chaos onder Saddam Hoessein; Khaddafy zit er nu alweer 30 jaar Moebarak idem dito en ga zo maar door!
  Hier wordt de samenleving geterroriseerd door een groep die geen enkele verrijking is voor de nederlandse samenleving!
  Als ze er morgen niet meer zijn staan we nog in de file en gaat Albert Heijn gewoon open alsof er niets aan de hand is!
  Resumerend ik heb de balen van hun en Wilders!!


  Maak melding
 9. Djogo,je vergeet effe erbij te vermelden,dat de Hollanders een tijd geleden ook de Surinamers spuugzat waren en nog zijn,Surinamers waren/zijn lui om te werken,messentrekkers ,pooiers,drugsdealers inbrekers enz.enz.De Kruiskade in Rotterdam ,weet je nog,blanken waren/zijn als de dood om daar te lopen,hun uitspraken:het Surinaamsgespuis dat daar rondhing/hangt. En what about de Bijlmermeer?Alle blanken verhuisden daaro om de Surinamers.Ik ben er tegen dat Surinamers de Màrokkanen uitschelden precies zoals de Nederlanders,want het zelfde lot zijn Surinamers ,nog steeds,ook te beurt gevallen.Dus aub,schei uit om die mensen als holbewoners uit het Rifgebergte te noemen,want Surinamers kwamen/komen uit de RIMBOE,zoals de blanken zeggen.Surinamers hebben echt geen streepje voor op andere allochtonen,zij die dat denken hebben een GROOT PROBLEEM met hun eigen IK.


  Maak melding
 10. Hallo Djogo.

  Ik ben het met je eens dat criminelen harder aangepakt moeten worden, allemaal. De meerderheid van de moslims zijn gewoon goedwillende, hardwerkende, geintregreerde burgers die de dupe worden van deze oproerkraaiers die inderdaad geretouneerd moeten worden. Hoe je je kind opvoedt is ook heel belangrijk.

  In de tijd dat gastarbeiders het stront van de Hollanders moesten opruimen waren ze van harte welkom. Nu is elke moslim een terrorist en elke terrorist een moslim. Hoe dom kun je zijn om zo te denken. In jou ogen zijn ze geen verrijking in de samenleving, maar hun aardolie is wel een verrijking en laat wel de hele economie van de wereld draaien.

  Jij als zwarte jood moet beter weten dat het generaliseren en vooroordelen van groepen niet juist is en heel gevaarlijk kan zijn.

  Gelukkig zijn er veel joden die wel inzien dat Wilders foutief bezig is.

  Vrijheid van meninguiting moet niet hetzelfde zijn als vrijheid van onbeperkt krenken, haatzaaien, beledigen, discrimineren, plagen, slaan, vergassen enz. enz. enz. Er zijn naar mijn idee wel grenzen.


  Maak melding
 11. Gus kom na hus. Het is mooi geweest. een van Neerlands beste strafpleiters. Het probleem is wel dat het achteruitfietsen niet echt is ingeburgerd in Switie Sranan.


  Maak melding
 12. wilders maakt gebruikt van de mogelijkheden die de democratie hem bied en dat mag. en als je niet met hem eens ben dan kan je naar de rechter stappen , zo werkt in de nederlandse democratie .wilders zal zich op den duur moetten neerleggen bij een uitspraak .ik ben wel met veel dingens eens wat deze benoemd eens vooral waneer het gaat om marokkanen antilianen en moslims dan heeft deze man een punt.


  Maak melding
 13. De heer Wilders weet net als ieder ander wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.De heer Spong doet zijn werk en daar mag hij niet in belemmerd worden.Vrijheid van meningsuiting ja dat klopt maar we hebben allemaael geleerd wat je denkt hoef je nog niet te uiten want dat kan voor een ander kwetsend overkomen.De heer Wilders roept en schreeuwt maar in het wilde weg maar heeft geen ruggegraat om in het openbaar te verschijnen en zijn zegje te doen nee,achter de schermen kan hij de held uithangen.Men verdient pas respect netals de heer Spong om zijn zegje in het openbaar met mede nederlanders voor de rechten en plichten van de burgers op te komen.De heer Wilders wilde graag bescherming genieten voor zijn verantwoordelijkheden die hij zelf gecreerd heeft kom nou toch wees een man en verschuil je niet achter je motto van we leven in een vrij land dus we moeten alles kunnen zeggen.Kom nou toch het mes snijd aan twee kanten Wilders met zijn uitlatingen wat wel mag en de heer Spong die op z’n minst op komt voor de mede mens dat mag niet is dit vrijheid van menings uiting??Mijnheer Spong ik wens u alle geluk van de wereld toe en laat u niet van de wijs brengen ik ben trots op u mijn zegen heeft u sterkte en ik bewonder u.Meneer Wilders denk twee keer na voordat u mensen beledigd u heeft ook een voorbeeld functie naar de gemeenschap toe. Sonja


  Maak melding
 14. ik woon vrij lang hier in dit land ik kan mijn joop glimmerveen nog herinneren , daarna janmaat en leefbaar nederland , en daarna is pim fortuin gekomen rita verdonk en wilders.er zal altijd veschillen zijn tussen rassen onder elkaar, het is pas erg als de staat mee gaat doen maar daar ben niet bang voor in nederland. omdat men weet hoe in eerste en tweede wereldoorlog aan toe ging. daarom ook bevrijdingsdag dode herdenking .en je hebt een goede democratie hier en wetten en rechtsorde regels.neem een voorbeeld aan amerika daar zijn de zwarten verder met intergratie dan waar ook ter wereld toch heb je daar racisten. in amerika zou iemand als wilders of verdonk niet aarden want de wetten zijn daar weer anders, de surinamers zijn het nu beter vanaf dan toen, het was vroeger een mode om een uitkering te krijgen onderzoeken laten nu zien dat surinamers hier hoog scoren op de arbeids markt ze praten de taal veel beter dus over het algemeen zijn surinamers het beter af dan de rest en dat is een compliement waard. ik kan mij nog herinneren dat vroeger de molukkers de zonde bok waren dat heeft zijn redenen. iedere multiculturele zamen leving heeft zijn problemen. we kunnen naar ons eigen land suriname kijken daar wonen wij meer als honderd jaren met elkaar toch is niet alles koek en ei lees sommmige raciale reaktie soms hier op deze forum daar krijg een paard de hik van . dus waar hebben wij het over . ik vind wel dat wat de marokkanen en antilianen hier doen dat het echt niet kan dat wilders daar kritiek op heeft ben ik mee eens , want deze mensen hebben voor niets en niemand respect alleen voor hun eigen soort.ik zou nooit mijn stem uitbrengen voor wilder of verdonk maar ik vind dat zij in veel opzichten gelijk hebben .


  Maak melding
 15. Vreemd DU,dat je joop glimmerveen ,janmaat enz.enz. herinnerd,je hereinnert je niet dat jan maat,joop glimmerveen enz.enz. de Surinamers spuugzat waren?Toen waren de Surinamers de zondebok de Marokkanen en Turken werden met rust gelaten want die werkten keihard op hun ,de gastarbeiders ,draaide onze economie.En toch ga je door wilders op te hemelen,volgens mij denk je dat hij de Surinamers omarmt hé?Forget it ,Surinamers werden voor beesten uitgemaakt door die zelfde wilders.
  Als jij nog niet begrijpt dat de PVV een allochtonenhaters partij is dan snap ik helemaal niets van je getyp.Dus DU ga je hersenen laten werken en kom niet met je Surinamers doen het goed,de Marokkanen moeten het veld ruimen.

  Helmaal mee eens no.13,DU lees je wel wat no.13 heeft getypt dommie.


  Maak melding
 16. Du,
  de heer Vismale zou hebben gezegd, dat jij Du een gevaar vormt voor de gemeenschap. mensen dat zich niet kunnen aanpassen leeft maar in feite reeds dood zijn.
  je praat voor de zoveelste keer weer met gespleten tong.
  zal ik de heer Glenn roepen


  Maak melding
 17. no. 18 thea en 13 Paagal
  thea
  In jou reactie op Du dat Jan Maat/Joop Glimmerveen surinamers spuugzat waren kan ik best inkomen als ik jou reacties lees, want ik ben jullie kortzichtigheid ook spuugzat!
  Mensen bestempelen dat ze dom zijn , omdat ze niet hetzelfde braaksel als jullie eten komt wel erg intolerant over!
  Mag een ander a.u.b. ook een eigen mening hebben?! Het probleem met jullie is, dat het begrip begrijpend lezen jullie onbekend is.
  Jullie denken dat jullie de wijsheid in pacht hebben; en degeen die niet met jou denkwijze eens is is dom en rechts.

  En Paagal dat gezwets van jou:”In jou ogen zijn ze geen verrijking in de samenleving, maar hun aardolie is wel een verrijking en laat wel de hele economie van de wereld draaien” slaat als een tang op een varken!
  De olie krijgen we zeker gratis?
  Zeker vergeten met dat verstand van jou hoe hoog de olieprijzen een paar maanden geleden waren?
  Ga maar aan die oliesheiks vragen in Dhubai etc. hoeveel geld er weer naar Zwitserland is geloosd.
  De olie hebben we ook niet aan de gasten te danken waar het hier om gaat, want ze hebben ook geen oliepomp meegenomen toen ze hier kwamen.
  Het probleen in de wereld is niet alleen een financiele crisis, maar ook een overbevolkings crisis; daar bij de mens geen natuurlijke selectie meer plaatsvindt, en dus elke halve zool met een toetsenbord zich geroepen voelt zijn mening te geven over zaken waar ze de ballen van snappen!


  Maak melding
 18. Djogo,heb jij dan zoveel wijsheid in pacht?Volgens mij heb jij last van begrijpend lezen.
  DU,die is en blijft dom,hij denkt net als jij,over de Marokkanen,of niet?
  Surinamers zijn ook geen braafsten van de klas,waarom in hemels naam willen jullie dat niet toegeven,of denken jullie dat jullie tot onze ras behoren?Never nooit niet,jullie zijn het bewijs :alles wat de blanken doen ,doen jullie na hopende tot onze ras te behoren.
  Het zij zo Surinamers zijn nooit voor vol aangezien,hetzelfde wat de Marokkanen nu overkomt hebben en maken jullie nog steeds mee,alleen is er nu Wilders die de Marokkanen haat,toen waren het Glimmerveen,Janmaat enz.enz. die Surinamers haten,you get it?
  Maak mij maar voor dom uit I Dont Care,omdat ik voor mezelf weet dat ik goed geschoold bent,jij niet anders reageer je niet zo.


  Maak melding
 19. Djogo,

  Ik laat me er verder niet over uit. Als je wil discrimineren, vooroordelen en generaliseren is okee. Dat is jou mening.
  Die deel ik gelukkig niet.

  Ga een keertje bij Bolek, Pernis, Europoort en Maasvlakte kijken dan zal je zien wie het meeste aan die olie verdient, wat nu ongeveer 40 dollar per vat kost. plm 25 cent per liter ruw.

  Maar daar ging die discussie niet over. Kort door de bocht. Jij vindt het terecht dat alle moslims uitgezet moeten worden, door wilders. Ik niet. Dat je weggepest ben uit Amsterdam zeg ook veel over jezelf, dat zie ik ook aan je bewoordingen. Ik woon ook tussen allochtonen van diverse afkomst maar ben nooit weggepest, o.a. ook moslims.

  Veel succes en geluk met Wilders.


  Maak melding
 20. De joodse mensen in dit land moeten zich niet voor de kar laten spannen van ‘wilders en Verdonk.’Nieuw-rechts schuwd niet om de joodse trage-die’30-45’als electroraal gewin te zien.”Dit is Goodwill kweken bij de witte Nederlanders.”Hun uit-einde-lijke doel bevind zich nog in een grijs gebied.”Het neigt wel heel sterk naar twee-dracht.”


  Maak melding
 21. de heer wilders en vele anderen moeten meer in de geschiedenis boeken gaan induiken.

  katholiek,e.b.g,moslim,hindu,joden,enz.teveelom op te noemen.het is gewoon een geloofsovertuiging maar geen menselijke rassen.toch zien wij gebeuren,dat de israëlieten met een(joodse geloof))weigert andere rassen te accepteren.

  en dan vragen zei van mij dat ik een christen moet zijn.omdat ik niet blank bent.de waarachtige waarheid komt nu eindelijk aan het licht.

  de paus voelt zich bedrogen door zijn eigen bisschop van engeland.eerst was het dat de katholieken achter hitler waren.en deze hebben gezorgd dat hitler zogenaamd de joodse leer heeft achtervolgt en mensen hebben vermoord.

  dit is puur kolder,men(engeland)heeft misbruikt gemaakt van de tweede wereld oorlog om een joodse staat uit te roepen in issachar de huidige israel/nasareth.
  er is nog meer te vertellen over het joodse leer en de moslimleer/moesselman


  Maak melding
 22. Djogo wil zich voor doen als de mijn volk,blanke,hij is weggepest door allochtonen?Whawhawha de ene allochtoon pest de andere allochtoon?Hoe zal dat nou komen?Hij gedroeg of wilde zich gedragen als een blanke?Dat lees je in zijn reactie,een zwarte jood,noemt hij zich ja die bestaan wel in Etheopie.Mennnnnnnn wat zielig Djogo be your self man en noem jezelf gewoon een zwarte Surinamer dan zal je meer respekt verdienen.Je hebt het niet door dat Wilders een bloedhekel heeft aan alle allochtonen,de Marokkanen gebruikt ie als wapen.
  Inderdaad ook de Surinamers worden als profiteurs gebrandmerkt en hebben absoluut geen zeggensschap in Nederland,1 gaf de Bijlmer aan ,precies ,nu worden de flats 1 voor 1 gesloopt,blanken durven niet in de Bijlmer te wonen inderdaad bang voor de Surinamers,eerlijk gezegd hebben de Surinamers van de Bijlmermeer een puinhoop gemaakt.

  Wilders misbruikt zijn zg vrije meningsuiting,het lijkt wel als of hij en hij alleen alles mag zeggen wat hij wil.
  Djogo hoe zou je het vinden als een blanke tegen je zou zeggen ,o ja dat is vaker gedaan tegen de Surinamers,ga terug naar waar je vandaan komt:DE RIMBOE.
  Joop Glimmerveen en Janmaat deden niets anders toendertijd,dan de Surinamers uitmaken voor alles en nog wat.De Surinamers zijn passief komen nooit op voor hun rechten,in tegenstelling tot de Marokkanen die gaan er fel tegen in.Waarom?Omdat de meeste Surinamers denken dat ze Nederlanders zijn(blank),enkel en alleen omdat ze een Ned.paspoort bezitten.

  Men.Spong doe je uiterste best om dit gezwel,Wilders, voor eeuwig de bek te snoeren en laat je niet uit het veld slaan door het gespuis van Wilders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES