Aanpak Bouterse “bescherming democratie Suriname”

59

PARAMARIBO, 29 jan – Het van meet af aan weren van NDP-leider Desi Bouterse uit de parlementaire commissie voor Defensie was een strategische stap. Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. De democratie moest beschermd worden. Bouterse’s gewelddadige verleden heeft hem achtervolgd.

Hij mocht dan parlementariër zijn, voor de coalitie was het niet te verteren dat hij inzage kreeg in defensieaangelegenheden. “Volgens mij terecht. Wij die de bewakers zijn van de democratie, zien niet graag dat een couppleger lid wordt van de commissie voor defensie”, zegt Somohardjo. Het voorstel van de oppositie om Bouterse op te nemen in de commissie, werd dan ook weggestemd.

Bouterse zelf heeft de maatregel nooit kunnen verkroppen. Als expert in militaire aangelegenheden hoorde hij er bij. Zijn boycotactie tegen het parlement heeft uiteindelijk geleid tot beëindiging van het lidmaatschap. Somohardjo vindt het allemaal onbegrijpelijk. “De commissie was niet verboden voor de NDP. Bovendien hoef je geen lid te zijn van een commissie om over het onderwerp te praten.”

59 REACTIES

 1. Heel langzaam maar zeker bekend men schuld dat DDB politiek wordt gekortwiekt en de uitspraak van dat de NDP met wortel en tak zal worden uitgeroeid!!!!!Is er nog een “Democratische”rechter die recht wil uitspreken in deze??????Indien niet zal het volk dat doen in 2010!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Einde wedstrijd, bouta is gewoon een demagoog. volgende stap is het opsluiten van deze crimineel, dat bepaalde mensen uit het volk deze man nog niet door hebben, kan ik mij echt voorstellen, domme massa! dat zit echt bij ndpjers of zijn ze gewoon opportunisten? maar het RECHT ZAL ALTIJD ZEGEVIEREN!


  Maak melding

 3. Wanneer een burger zich verkiesbaar stelt via een politieke partij dan neemt deze op zich de morele plicht om de belangen van het vold c.q. het electoraat naar eer en geweten te behartigen. Het minimale wat van een gekozen dna lid verwacht wordt is dat alle assemblee vergaderingen stipt bezocht wordt.

  Het bedrijven van politiek door weg te blijven is een politieke vinding. Dit is in strijd met het beginsel welke gekoppeld is aan het zijn van volksvertegenwoordiger.
  Dit geldt niet alleen voor deze oppositielid, maar ook voor de huidige coalitieleden die straks na de verkiezingen in de oppositiebanken zullen belanden.

  Van BAAS DDB mocht verwacht worden dat de iedealen van de revolutie niet van hem vervreemd is. Tegen beter weten in is hier geronseld met de belangen van het volk. Of het systematisch wegblijven een staatsrechtelijke aandvaardbaar middel is heeft mijn twijfels.


  Maak melding

 4. Het probleem met de democratische rechtsorde is, dat deze orde geen externe correctie-mechanisme kent. Je kunt niet ‘in beroep gaan’ tegen de uitkomst van het democratisch proces. Als de democratisch gekozen regering besluit om mensen in armoede te laten leven, en als dat legaal is, dan houdt het op. Men wordt geacht om zich daarbij neer te leggen. Op deze wijze houdt de politici de armoede en ongelijkheid in stand.


  Maak melding

 5. Welke idioot zoekt nog eer en geweten bij DDB ??? Die heeft zeker lucht tussen z.n twee oren.Weet je niet dat hij een geweten loze “mens” is? Ga maar zijn daden na . Maar sorry !!! tegen wie heb ik ’t??? O,Jee naar je uitlatingen te beoordelen ben jij ook een kei-harde delequent ook een grote opportunist.Wat jullie met het Volk van dit land hebben gedaan gaat God jullie nooit ,nooit—Nooit vergeven!!!!!


  Maak melding

 6. De acties van Somo zijn gewoon een sollicitatie om president te worden. De stomme bek en nek denkt dat het hele volk zo achterlijk is als hij en zijn achterban. Meneertje wil laten zien dat hij de voor fronters gevreesde Bouterse ‘aanpakt’…
  Je zal zien zo snel deze zelfde Somo in mei 2010 richting hooiland op het vliegtuig gaat stappen…wanneer Bouterse tot President van Suriname gekozen wordt!
  Mark my words!


  Maak melding

 7. Met alle respect. Ons parlement wordt een clubhuis van personen die met justitie in aanraking zijn geweest, nog zijn.
  En het leuke is ook nog dat de voorzitter de democratie gaat beschermen. We hebben het niet zo lang geleden gemerkt hoe hij dat doet samen met een andere democratische voorvechter (nadruk op vechter) Brunswijk.
  Dit wordt het jaar van de rookwolken. Bouterse voor de krijgsraad, Bouterse uit het parlement, Brunswijk op het sportveld, Brunswijk in de boksring,Sherrif aan het vechten met zijn voorganger Gilds, beiden met een lucht van drugs en natuurlijk ook nog belast met Justitie. Dit wordt een leuke verkiezing. En daar tussendoor onze eigen Vene die aan Gilds opdracht geven veel chinezen toe te laten. Dacht echt dat Vene betrouwbaar was…zal ook wel ergens tjoekoe vallen. Over onze vriend Jong Tjien Fa praten wij maar niet. Wil de echte democraat opstaan?


  Maak melding

 8. ik vraag mij af welke expert bouterse heeft op militaire gebied,hij is in nederland opgeleid als sportleraar en sergeant en zich zelf benoemd tot luitenant colonel.het enige waar hij goed in was, is zijn eigen volk onderdrukken en vernederen en ons land vernietigen en onze economie. pak deze klootzak aan de kraag en sluit hem voor het leven op .


  Maak melding

 9. ““Aanpak Bouterse “bescherming democratie Suriname”””

  Dit zegt de criminele voorzitter van de Surinaamse assemblee, de man die berecht is voor aanranding, deze man weet niet eens dat hij in een echte democratie nooit gekozen zou kunnen worden laatstaan voorzitter zijn van een assemblee of parlement.

  Suriname waarheen!!!!!!


  Maak melding

 10. wat is toen gebeurt met de gevluchte statenleden van toen.onder andere de heer dasiman;rassam;sariman en de huidige dna voorzitter paul somohardjo.
  heeft de voorzitter nagelaten om de heer bouterse van zijn verantwoordelijk aan te schrijven.
  en komt nu met het uiterste middel van rooiment aandansen.
  dit gaat ook niet werken.


  Maak melding

 11. Volkomen terecht. Iemand waartegen een rechtzaak gaat dienen voor een militaire rechtbank kun je moeilijk lid laten zijn van een commissie waarin alle wat Defensie of Justitie gaat doen besproken wordt.

  Dat is zo iets als de inbrekers mee laten beslissen waar de politie patrouilleerd, maar dan 100 maal zo erg.

  DDB wist ook wel dat die wens van hem volkomen absuurd wa, maar heeft het gedaan uit politieke motieen. Als DDB werkelijk ook maar iets met het land ophad dan had hij zich kunnen aanmelden voor een vande andere commissies. Maar ja hij wilde helemaal niet in een commissie, hij wilde helemaal niet democratisch overleggen, hij zal altijd alleen zijn eigen belang dienen.


  Maak melding

 12. De hamas in palestina is ook gekozen door het volk.
  internationaal is het een terroristische organisatie.

  bommen lanceren ze als vuurpijlen.

  de consequenties zijn vervolgens voor het gewone volk.

  bouterse stort zijn salaris steeds terug.

  laat hij een keer en ten minste een keer aan het volk vertellen hoe hij aan zoveel geld is gekomen waardoor hij de salaris van het parlement niet nodig heeft.

  waar en wanneer is dat gebeurd.

  hoe is hij multimiljonair geworden.

  vertel een keer eerlijk.

  en dan moet zo iemand zeggen dat hij opkomt voor de mofinas.

  wat een belediging aan het adres van de mofinas die hij zelf heeft gemaakt.
  hij ontvangt nu 1,75 srd als pensioen

  laat hem een keer uitleggen wat er is gebeurd met de hardwerkende surinaamse vaders en moeders die door het drukken van geld op den duur zo arm waren geworden dat ze gingen huilen.
  huilen dat ze zo hard gewerkt hadden voor hun land en dat er een persoon is die hun leven van de een op de ander dag had kappotgemaakt.
  dat ze met een maandsalaris een keer boodschap konden doen en met een plasticzakje naar huis gingen om vervolgens een maand lang weer gingen wachten voordat ze weer geld hadden.

  de rest van de maand moesten ze weer op hun oude leeftijd gaan planten om vervolgens daarvan te leven.
  ze konden geen fatsoenlijk vlees of vis kopen om af en toe wat lekkers te eten.

  en wat deden de militairen op dat moment.
  – de beste eten in restaurant
  – drugs en alcohol in overvloed
  – meiden in overvloed
  – als ze niet gewoon konden vinden werden ze gedwongen
  – discoteken werden bezocht of waren van hun.

  laat hun een keer de andere kant van de medaille zien wat ze toendertijd allemaal geflikt hebben.

  geld werd elk 2 jaar ingeruild voor nieuw geld. de vrienden gingen met bakken vol nieuw geld naar huis.

  en de vaders en moeders die hard gewerkt hadden werden door hun in de steek gelaten.

  laten ze dat ook vertellen.

  het moet afgelopen zijn om martelaar te gaan spelen.

  martelaars zijn de vaders en moeders die nog kunnen vertellen of al overleden zijn door het gedoe van hun.

  de vaders en moeders moeten een keer door Venetiaan posthuum gehuldigd worden voor de offers die ze gebracht hebben de eer en geweten die ze hoog gehouden hebben om suriname toch vooruit te brengen ondanks het leed dat hen is bezorgd.

  leve suriname.
  leve de eerlijken
  leve de democratie.

  Papo


  Maak melding

 13. aaa….
  ik vraag me af of brunsie ook in de commissie voor defensie zit.
  Verder dacht ik dat het primair bij bouta ging om de belangen van het volk te dienen. Ik zie niet hoe zittingnemen in defensie commissie dat zal bewerkstelligen.


  Maak melding

 14. eindelijk spierbaal taal en durf van somo
  voor als is een begin en ook een einde
  ik zie de eind tijd perk bouterse komen dank zij god.
  namens de decembermoorden,
  hij moet nog alles maaien opdeze zelfde aarde
  wat hij heeft gezaaid
  hoe de na bestanden hebben gehuild zo zal bouterse oosten.
  de jeugd is de lachende derde en de democratie wint
  lang leven surinamse democratie


  Maak melding

 15. Jij hebt het binnenland helpen vernietigen….altijd rustig het binnenland…de boel daar ontwricht met jouw zogenaamde raad van bevrijding…nu loop jij te stelen als een los gelopen varken….. dan wil jij mij wat van DEMOCRATIE vertellen…Somo het spijt mij, maar schurken verdienen geweldadig aangepakt te worden zie maar wat jullie met de Djuka’s doen… jouw schuld jullie hebben het binnenland ontwricht…wat voor DEMOCRATIE is dat een binnenland bewoner kan nergens werk vinden.
  ZIJN HELE LEEFGEBIED HEBBEN JULLIE VANDAAG AAN DE DAG AAN BUITENLANDERS VERPATST….DEMOCRATIE grootste vormen van OPLICHTING.
  JIJ SOMO JIJ EN OPA RURO EN SANTIEKILLER zijn een gevaar voor de DEMOCRATIE.


  Maak melding

 16. Een ding moet vooral goed worden onthouden/begrepen, namelijk dat deze autochtone Indiaan zich niet zonder slag of stoot door emigranten naar de slachtbank zal laten brengen. Laat dat vooral duidelijk zijn!


  Maak melding

 17. Mooie uitspraak in deze van de heer Dharm Mungra, waarnemend voorzitter van de BVD (Megablok): “Dit is het zoveelste bewijs dat Paul Somohardjo aantoonbaar onvoldoende onderlegd is om de functie van voorzitter naar behoren te vervullen”. Ik ben absoluut geen Megablok-fan, maar deze woorden zijn mij uit het hart gegrepen. Somo for president? Hij kan nog geen kleuterklas leiden met zijn IQ van een baby! Dit muisje zal nog een hele dikke staart krijgen en ik denk dat Somo straks met ZIJN staart tussen de benen de wijk zal moeten nemen. Een slechtere parlementsvoorzitter heeft Suriname nog nooit gehad.


  Maak melding

 18. het is te begrijpen dat ze die zaak laat voorkomen om te weten wat zich heeft plaats gevonden tijden de decembermoorden in paramaribo.bouterse moet niet zeuren en voor de rechter komen om te zeggen waarom die mensen vermoord zijn.al die aanhang van hem mogen die zaak niet verstoren.


  Maak melding

 19. NDP-PARLEMENTARIERS OPGELET. Uit solidariteit met uw voorzitter kunt u allen bedanken. Ook uw schaduwkandidaten kunnen bedanken. Door de ontstane situatie zullen er vervroegde verkiezingen worden uitgeschreven. Dan zal u proberen de verkiezingsoverwinning te behalen. Succes ermee…. (Situatie 1954 in Saramacca).


  Maak melding

 20. aan @Papo
  tranen vloeien uit mijn ogen van de woorden die jij daar hebt getypt. Het is gewoon de waarheid die jij daar schrijft in tegenstelling tot al die pro DDB. Ik durf te wedden dat deze pro’s in het buitenland wonen of toen nog te jong waren om te weten wat er in de jaren 80 in Suriname gaande was.
  leve Suriname


  Maak melding

 21. @ papo
  ik heb jou reaktie meer als twee keer gelezen en tot mij door laten zakken .conclussie prima verwoord spijker op zijn kop, er is geen speld tussen te krijgen, nummer 32 ik ben het ook een met jou. pinto en na mie wat is hier op jullie reaktie , want jullie zijn de mensen die de feiten en realiteit niet onder ogen willen zien .


  Maak melding

 22. Even los van Bouterse: ik ben geen staatsrechtkundig expert, weet niets van politiek, dus vandaar deze misschien domme vraag. Ik dacht dat je als parlementariër door het volk gekozen werd, en dat je door het volk (bij verkiezingen) dan wel conform grondwettelijke regelingen (via daarvoor aangewezen procedures) afgezet werd.
  Dat je dus als parlementariër niet als vakkenvuller bij Kersten wordt aangenomen en door de personeelschef kon worden ontslagen.

  Dus helemaal los van de figuur Bouterse: wat zie ik hier over het hoofd?


  Maak melding

 23. Papo,
  ik probeer jouw echt te begrijpen hoor, maar je artikel zit vol emotionele ladingen.

  ik zou niet kunnen vertellen hoe bouta en andere miljonairs zijn geworden of niet.als bouta en andere miljonairs waren, had het volk van suriname dit allang geweten.je mag dit van mij aannemen.het zou kunnen, dat deze zijn salaris toen als bevel,waardevast heeft gemaakt ergens in het buitenland. de miljonairs in suriname laat dit duidelijk blijken maar bouta en andere niet.
  het zijn juist de mofinawan die in geweldige auto`s in paramaribo rond rijden.maar in krotten wonen.


  Maak melding

 24. Geachte voorzitter,

  In uw hoedanigheid als “beschermer” van de democratie vraag ik u het volgende:

  Hoe is de vuile oorlog begonnen?

  Wie heeft de twee journalisten naar suriname gestuurd in de zomer van 1986, met als doel, het bombarderen van een bankovervaller tot een zgn. Robinhood?

  Door wie is Robinhood naar NL gehaald voor instructies? (twee weken nadat de heren journalisten waren gearresteerd)

  Wat deed u in november 1986 op langetabbetje met uw delegatie?(illegaal, want u was nederlander)incl. die hoge piet v.d VVD

  Door wie werd Doctor John en zijn vrienden(meedogenloze huurlingen) betaald?

  Hebt u ooit uw verontschuldiging aangeboden aan de nabestaanden van gesneuvelde militairen, en slactoffer van de mede door u veroorzaakte vuile oorlog?

  Hoe komt het dat u de dans bent ontsprongen, want voor zover ik weet gold de amnestie regeling alleen voor Surinamers.

  Het Surinaamse volk is voor de zoveelste keer weer de klos.(mischien ook door eigen schuld)


  Maak melding

 25. NDP-PARLEMENTARIERS OPGELET. Uit solidariteit met uw voorzitter kunt u allen bedanken. Ook uw schaduwkandidaten kunnen bedanken. Door de ontstane situatie zullen er vervroegde verkiezingen worden uitgeschreven. Dan zal u proberen de verkiezingsoverwinning te behalen. Succes ermee…. (Situatie 1954 in Saramacca).

  Persadi

  DIT WIL OPA VNIEMAND….MAAR DAN GRIJPT HIJ DE KANS OM ANDEREN DE SCHULD TE GEVEN VAN ZIJN VERTREK….EN DAAR TRAPT NDP NIET IN.

  LAAT T’M DE ZAKEN MET de PG…oplossen er liggen zaken van de minister (J&P)bij de PG…nu weet hij niet wat hij moet doen…RECHTSSTAAT OF DEMOCRATIE HIJ WEET HET NU….. ZELF NIET MEER…..DAAROM laat OPA RURO DEZE ZAKEN OPLOSSEN DAN MAG HIJ VAN MIJ NAAR HUIS….ZIJN BELEID IS ZWAK EN BEHOORLIJK FOUT.


  Maak melding

 26. @Bilal
  Je bent door het volkgekozen en dat wil zeggen dat je de opdracht hebt hen te vertegenwoordigen door naar de DNA te gaan. Bij de DNA – zie het als een vereninging – gelden huishoudelijke regels om de vergaderingen goed te laten verlopen. Anders kan één figuur de gehele vergadering verzieken en zo zijn wil opleggen aan kiezers die niet voor hem gekozen hebben. Simpel gezegd het volk heeft je opdracht gegeven lid van die vereninging en binnen die vereniging gelden regels die door de leden geamelijk zijn opgesteld.

  Vergelijk het maar met de nationale wet. Iemand die een SME paspoort aanvraagd moet zich aan de wet houden en heeft omgekeerd via de politiek de mogelijkheid die wetten aan te passen.

  Het kan natuurlijk niet dat wie ook – omdat het hem persoonlijk beter uitkomt – die wetten overboord gooit. Binnen een gezi zouden we dan zeggen dat het een vervelende verwende puber is. Lijkt mij een juiste omschrijving van dit gedrag.

  @observer
  Terecht zet je haakjes bij : “beschermer” van de democratie. Immers je werp je slechts op als de “een beschermer van de toemalige dictatuur met een uiterst selectief geheugen”


  Maak melding

 27. allen door de spierbaal van somo zullen we zien of hij het uitvoerd of hij een bangrik is
  wij willen geen spierbaal taal zien maar daden
  ook arestatie zien en de kracht van
  justitie (santoki)druf hij wel een einde te maken aan tijd perk bouterse
  zo ja is hij de volgende president
  hij ik gun hem van harte
  democratie zal winnen


  Maak melding

 28. Papo je kletst uit je nek,alles wat je daar typt moet komen uit de fieters van DU,een goede lezer/es pikt DU er zo uit.Dus DU,be a man en typ voortaan je eigen nick,kom niet met een papo.

  O ja mensen verhongerden?Hoeveel zijn van de honger omgekomen?GEEN 1 Natuurlijk,de slimmerikken werkten keihard en de luiaards gingen roven of bedelen ,Nederland,met afgedankte spullen en levensmiddelen die vervallen waren,daar slaan de meeste Surineds zich nog steeds op de borst voor.

  Somo heeft het geluk gehad dat hij Baviaan Vene kon steunen,in een echte democratisch land was Somo nooit tot voorzitter van de DNA gekozen,wat zeikt die vent over bescherming van de democratie?Hij is een veroordeelde crimineel en die horen niet thuis in het parlement,neem een voorbeeld aan Nederland de voorstaanders van Somo,zoiets zou nooit gebeuren in Nederlad,Brunswijk en Somo in het parlement.,?NO WAY.


  Maak melding

 29. DU en Neus,vinden jullie het democratisch dat Somo een veroordeelde verkrachter,voorzitter is van het Surinaams parlement en niet te vergeten Brunswijk?
  Blijkbaar meten jullie met 2 maten,waarom altijd maar op Bouterse afgeven en de 2 andere,Somo en Brunswijk ,buiten schot laten die 2 zijn even zo EVILS.


  Maak melding

 30. Observer,
  Het is mijn overtuiging dat dat stukje van dat lied nog altijd gezongen moet worden. Wie, waar, wat, waarom en hoe? De tijd zal het leren.


  Maak melding

 31. de vuile oorlog is net als de coup begonnen het ging om loonsverhoging bij ronny de coup ging ook om loons verhoging bij ddbeest. de coup is met de nu zo gehate nederlanders gepleeg nederlanders als tussenbroek valk en de rest.nu willen jullie geen enkele nederlander zien of horen wie had de bosneger in het marowijne gebied uur de tijd gegeven om te vertrekken.wie heeft de vrouwen en kinderen dood geshoten.in opdracht van ddb zijn jullie daar gewees met napalm bommen wanneer kom je met het ware verhaal.
  Glenny


  Maak melding

 32. @thea.

  Vreeemde redeneringen houden die NDP-er er altijd op na. Het gaat hier om een art in de grondwet dat klaar en duidelijk zegt dat iemand na 5 maanden verstek laten gaan geen lid meer is. Dat artikel doet geen enkele uitspraak over andere uitwassen die niet toegestaan zijn.

  Wie zich bij de les houd concludeert dan ook gewoon klip en klaar in Jip en Janneke taal dat “DDB geen lidmeer is”. De rest heeft er allemaal niet mee te maken. Maar blijkbaar is dat voor jouw en veel van je mede NDP-ers nog te moeilijk om te bevatten.

  Je verweer is van het niveau dat DDB wel zonder rijbewijs door rood licht mag rijden omdat de politie niet hard genoeg optreed tegen mensen die hun gordel niet om hebben. Kortom van een kinderlijk niveau. Een niveau dat volwassenen onwaardig is. En slecht bedoeld om DDB voor de zoveelste keer buitenshot te laten voor de vele vreselijke misdaden die hij telkens begaat.
  In mijn ogen is je gedrag dan ook schaamteloos en mens onwaardig.

  En wat betreft, Somo en andere heb ik regelmatig aangegeven dat bij wet geregeld moet zijn dat iemand met bv een veroordling voor meer dan 3 jaar geen lid van de DNA kan zijn of worden. Dus op dat punt kunnen we kort zijn.


  Maak melding

 33. @THEA

  Op #45 heb ik elders al uitvoerig geregeert dus dat doe ik hier niet nog maals.

  Op #44 wil slechts heel kort reageren: Uit die inzending blijk klip en klaar wat voor een laag figuur jij bent.
  En in een echt democratisch land met een goed rechtsbestel zat DDB allang voor jaren in een cel weg te rotten. In een echt democratisch bestel was de NDP als facistische en racistische partij verboden.


  Maak melding

 34. Heren,(Du+Glenn)

  Nu heb ik vragen aan de voorzitter, Het zou best kunnen dat ik morgen ook vragen heb die gericht zijn aan de Kolonel.

  Ik wil daarmee duidelijk maken dat ik gewoon degene aanpakt die op dat moment het proces van vooruitgang van mijn volk dwarsboomt of tegen werkt. Je mag gerust van mij aannemen dat ik de heren momenteel beoordeel op wat zij betekenen voor het volk.
  Als ik iemand zou moeten veroordelen zou ik ze allemaal aan dezelde galg hangen, maar
  Wat schiet ik daarmee op? 10000Xniks.De gevolgen van de vuile oorlog heb ik en mijn familie direct en indirect aan den lijve ondervonden.Van beide partijen kan ik wel een boekje schrijven. Tegen Glenn wil ik zeggen dat ik 1 van de mensen was die binnen 1 uur het gebied moest verlaten en dat het heel naief van u zou zijn, na alles wat u heb gelezen in mijn vorig reactie, te denken dat ik in het verhaal van “loonsverhoging” zou trappen(Glenn….. ik weet waarover ik praat).Verder adviseer ik jou om bij wikipedia te gaan lezen wat Napalm is hoe men het gebruikt en wat het doet.(niet op mofo-koranti afgaan)
  Deze heren hebben een kans gehad om het goed te maken met het volk, in plaats daarvan nemen ze mijn volk in gijzeling en zetten ze eigen belangen en partijbelangen voor.In de tussentijd krepeert het volk verder.

  100% zeker dat ze nog nooit bij elkaar zijn gaan zitten om te bespreken wat ze voor het volk en land zouden kunnen doen. Ze zijn liever bezig met het bestrijden van elkaar over de hoofden van 400.000 burgers (exclusief voorrang-Chinezen en gedoog-Brazilianen).Het woord CONSENSUS komt niet voor in hun vocabulaire,laat staan in hun normen en waarden. Ongeveer hetzelfde denkwijze van DU & Glenn.

  THEY CAN FOOL SOME PEOPLE SOMETIMES, BUT THEY CAN’T FOOL ALL YHE PEOPLE ALL THE TIME……..


  Maak melding

 35. Heren,(Du+Glenn)

  Nu heb ik vragen aan de voorzitter, Het zou best kunnen dat ik morgen ook vragen heb die gericht zijn aan de Kolonel.

  Ik wil daarmee duidelijk maken dat ik gewoon degene aanpakt die op dat moment het proces van vooruitgang van mijn volk dwarsboomt of tegen werkt. Je mag gerust van mij aannemen dat ik de heren momenteel beoordeel op wat zij betekenen voor het volk.
  Als ik iemand zou moeten veroordelen zou ik ze allemaal aan dezelde galg hangen, maar
  Wat schiet ik daarmee op? 10000Xniks.De gevolgen van de vuile oorlog heb ik en mijn familie direct en indirect aan den lijve ondervonden.Van beide partijen kan ik wel een boekje schrijven. Tegen Glenn wil ik zeggen dat ik 1 van de mensen was die binnen 1 uur het gebied moest verlaten en dat het heel naief van u zou zijn, na alles wat u heb gelezen in mijn vorig reactie, te denken dat ik in het verhaal van “loonsverhoging” zou trappen(Glenn….. ik weet waarover ik praat).Verder adviseer ik jou om bij wikipedia te gaan lezen wat Napalm is hoe men het gebruikt en wat het doet.(niet op mofo-koranti afgaan)
  Deze heren hebben een kans gehad om het goed te maken met het volk, in plaats daarvan nemen ze mijn volk in gijzeling en zetten ze eigen belangen en partijbelangen voor.In de tussentijd krepeert het volk verder.

  100% zeker dat ze nog nooit bij elkaar zijn gaan zitten om te bespreken wat ze voor het volk en land zouden kunnen doen. Ze zijn liever bezig met het bestrijden van elkaar over de hoofden van 400.000 burgers (exclusief
  voorrang-Chinezen en gedoog-Brazilianen).Het woord CONSENSUS komt niet voor in hun vocabulaire,laat staan in hun normen en waarden. Ongeveer hetzelfde denkwijze van DU & Glenn.

  THEY CAN FOOL SOME PEOPLE SOMETIMES, BUT THEY CAN’T FOOL ALL YHE PEOPLE ALL THE TIME……..


  Maak melding

 36. Kippenek,
  Never insuilt the alligator untill you’ve crossed the river. Grontapu na asitere! Ook jij zal te enige tijd er aan moeten geloven met je grote molen.


  Maak melding

 37. @ tea.
  dan kan jij niet goed lezen .
  ik zal altijd een tegenstander zijn van iedere dictator en mensen die zich niet aan de wet houden. ik ben niet laf ik reageer altijd onder de zelfde nickname DU. je hebt een paar gestoorden die proberen onder mijn nickname kinderachtig te doen, alsof ik een voorstander van bouterse ben over mijn lijk . tea jij hebt een punt als je het over brunswijk en somo hebt en ik vind dat het recht voor iedereen geld dus ook voor bouterse , ik zelf vind de misdaden van bouterse van een heel andere orde is . het probleem met velen van jullie hier is dat jullie of vergeetachtig zijn of lezen wat jullie willen. want je zal mijn nooit op betrappen dat ik hier op deze forum het opneemt voor somo of brunswijk. het verheerlijk van de misdaden van bouterse hem zien als een messia daar kots ik echt van. hoe kan je iemand als bouterse zien als jou voorbeeld wat velen hier doen . sommige gaan zo ver dat ze deze moordenaar vergelijken met ghandi, martin luther king ,nelson mandele dan doe je deze mensen echt tekort.wat ik vreemd vind van jou tea en velen anderen hier op deze forum. is dat de mensen die kritiek op bouterse hebben terecht vind ik hier worden aangevallen bedreigd, jullie komen altijd met drogredenen komen om bouterse vrij te pleiten dan heb ik het over pinto , na mi, en jij ook en velen anderen .maar ik heb jullie nooit maar dan ook nooit de misdaden van deze beest bouterse zien veroordelen terwijl het overduidelijk is dat deze man de mensenrechten in suriname op zeer grove wijzen heeft geschonden. hoe kan je dan met zulke mensen in discussie gaan die met oogkleppen lopen tunnelvisie heet het. vertel mij dat ??


  Maak melding

 38. “Een ding moet vooral goed worden onthouden/begrepen, namelijk dat deze autochtone Indiaan zich niet zonder slag of stoot door emigranten naar de slachtbank zal laten brengen. Laat dat vooral duidelijk zijn!

  Pinto”

  Mensen uit een bepaalde groep die geboren zijn in Suriname en een Surinaams paspoort hebben, worden door mensen als Pinto tot op heden als emigranten gezien.
  Vandaar dat er never eenheid zal zijn onder de Surinaamse bevolking.

  Deze Pinto heeft het lef gehad mij ervan te beschuldigen dat ik een rassenprobleem heb.

  Door diverse uitspraken van Pinto heeft deze valse Surinamer zelf aangegeven dat juist hij degene is met een rassenprobleem.
  Hij is een RACIST.

  Hindostanen jullie zijn gewaarschuwd.


  Maak melding

 39. @Glenn #47, als je niet weet hoe die vuile oorlog is begonnen moet je niet zomaar je hengel uitgooien hor! en vertel me meer over die napalm bommen yere! ik zie jou posting met genoegen tegemoet.


  Maak melding

 40. Prema,
  Surinamers zijn mensen die hun hart hebben verpand aan Suriname en niet ten eeuwige dage nog denken in termen van Afrika, India, Indonesia, China of welk ander oord dan ook. Voor de rest is dat racisten verhaal jou verhaal en daar kom ik niet aan. Ik woon niet op de maan maar daar waar alles zich voltrekt. Het hokjesdenken is nog altijd manifest!
  Zij die mij kennen weten wel beter.


  Maak melding

 41. @ obsever
  het enige wat ik tegen jou wil zeggen is dat ik met de laaste regels van jou onzin wel eens ben. en dat geld voor bouterse hij denk dat iedereen in zijn sproookje geloofd. WAT GOES UP most com down mie boi. je kan het volk in ocer voor de gek houden maar de hele surinaamse bevolking niet. in de tijd van bouterse kon hij kranten en journalisten zijn wil opleggen .en als hij niet met jou eens was jou radio station kapot laten schieten het was toen een ware schrik bewind , maar nu heb je de digitale snelweg de surinamers kunnen makkelijk aan informatie komen ze laten zich niet meer dom houden een deel niet.


  Maak melding

 42. 15 moorden zijn 15 teveel….kunnen de ouderen onder ons zich nog de tijd van avondklok en volksmilitie herinneren???? Dus hou deze MOORDENAAR buiten het parlement…NOOIT MEER 1980!!!!!!


  Maak melding

 43. Ik sta achter alles wat ik heb neergezet.en de zaken worden niet achterste voren onderzocht maar van t beginafaan eerst worden de decembermoorden onderzocht en dan de andere zaken en voor dat napalmbommen info moet je naar je weet toch naar die militaire expert ddb en lloyd sedney die met zijn grote bek in tori oso stond te brullen hoe goed en geweldig zijn mannen en die napalnbommen waren ga op je hoofd staan maar ddb(eest)zal toch voor de rechter komen en dan mogen jullie met hem meelopen want hij zal t nog moeilijk krijgen dan hoop ik dat hij dan iets aan jullie heeft neem vooral waaiers mee want hij zal t zekerwarm krijgen en let goed op hem hij mag geen zelfmoord plegen en trouwens de mensen die vooruitgang van jouen je volk dwarsboomt ben jij zelf en ddb(eest)
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.