dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams parlement geeft Bouterse rode kaart

Surinaams parlement geeft Bouterse rode kaart

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 jan – “Bij schrijven van 23 januari 2009 berichtte de griffier mij dat is komen vast te staan dat u van 1 december 2007 tot en met 31 december 2008 afwezig bent geweest. Ingevolge artikel 68 van de grondwet is hiermede uw lidmaatschap geëindigd.” Dit stelt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo in een brief aan ex-legerleider Bouterse.

Met deze formalisering heeft het er veel van dat Bouterse’s dagen als parlementariër zijn geteld. Somohardjo lijkt uit de puzzel te zijn geraakt van hoe dit aan te pakken. Door gebrek aan een kant en klare uitzettingsprocedure, moest eerst advies worden ingewonnen bij experts. De knoop is nu doorgehakt als is de kous nog niet af. Bouterse’s politieke partij NDP overweegt juridische stappen.

Het ontbreken van duidelijke richtlijnen wordt dankbaar aangegrepen. Praktisch vanaf de aanvang van de huidige zittingsperiode van het parlement heeft Bouterse een eenmansboycot gevoerd. Omdat hij uit bepaalde werkcommissies werd gehouden, bezocht hij geen vergaderingen. Met klaarblijkelijke kennis van de huisregels, tekende hij steevast de presentielijst kort voor het verstrijken van de vijfmaandenlimiet.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

37 REACTIES
 1. Volgensmij kan alleen het volk dat hem heeft geplaatst weer verwijderen. Bovendien is hij door meer mensen geplaatst dan welke andere parlementarier dan ook.

  Prijzenwaardig is dat hij altijd zijn assembleesalaris heeft teruggestort voor de regering, HIJ WENSTE HET NOOIT TE ONTVANGEN.

  JUST THE FACTS!


  Maak melding
 2. Alleen een gek zal willen geloven dat Democratie werkt.

  Men is gekozen, anderen besluiten dat jij niet mag werken….Democrtatie.(toch)democratische !!!!!!!

  Nog erger er is duidelijk aangegeven waarom bepaalde zaken niet overeenkomstig zijn.

  Rechtssaat..jaja…de FEITEN zijn daar de OMSTANDIGHEDEN ook.
  Alleen een gek zal nog geloof hebben in welke rechter dan ook op dit moment in Su.

  Puur domheid en bende vorming van FRONT…onderleiding van wie ???? U kunt het ondertussen ook raden een VERNIETIGER…Hij doet het liefst wortel en tak uitroeien.

  DE LUST VAN EEN PUUR EN ECHTE NEGER.


  Maak melding
 3. dit kan nie dit moet teruggedraaid worden. de wetten van deze wereld gelden toch niet voor onze lijder! hij is toch baas! hij mag wetten en regels vertrappen toch of ben ik fout?onze lijder staat boven de wet dat moet in de wet. toch of ben ik dom?


  Maak melding
 4. Op dit moment zijn er 7 artikelen die over Bouterse gaan. Op deze site. Wat een populaire man is hij. Zelfs Obama en God hebben nietzoveel aandacht gekregen.

  Hij krijg meer aandacht dan de vele slachtoffers die hij gemaakt heeft.

  Mijn advies aan waterkant is om elk week 1 slachtoffer in een artikel te plaatsen incl. zijn nabestaanden, bijvoorbeeld hoe hun nu ervoor staan na zoveel jaren leed.

  Dan heeft de buitenwereld ook een idee, hoe het met de nabestaanden van zijn slachoffers gaat, die nu nog steeds hoogst waarschijnlijk dagelijks eronder lijden.


  Maak melding
 5. Mooie van de grap is de politie: Wist u dat de POLITIE geen enkele bevoegheid bezit om een gekozen parlementariër uit de assemblee te verwijderen…….(ook al wil hij niet naar de voorzitter luisteren) indien er geen strafrechtelijke zaken daar plaats vinden.
  Heeft de Politie niks en ook niks daar te zoeken.
  “”””Dat ding laat hem of haar verwijderen is illegaal als een CHINEES””””””

  Bij het laatste gevecht moesten de heren zich zelf bij de politie aanmelden…en om vervolging in te zetten moesten deze heren aftreden.
  Maar U ziet het RECHT en WET en DEMOCRATIE is puur om een land en volk te bedonderen.(gewoon liegen en bedriegen jawel)


  Maak melding
 6. opmerkelijke korte reakties van nr.4 en nr6 .een ieder gaat eens heen.wanneer ddb overlijd krijgt @du een amulet van zijn overblijfselen om boven zijn bed te plaatsen. goede wetten komen voort uit slecht gedrag maar die politieke schurken van het front in suriname plaatsen zichzelf onder en boven de wet.


  Maak melding
 7. de rest van die front schurken respecteren de grondwet nog minder.maar het volk van suriname ziet de werking en weet genoeg.ze maken de ndp nog sterker.het volk van suriname zal de tiranie van het ergste soort beleven door slechte wetten die het volk haar wil oplegt.


  Maak melding
 8. wanneer krijgt Ronie brunswijk rode kaard,als
  sampie weer geboren wordt.Velen weten suriname is aan het zinken doordat in de parlement criminelen zitten te aaien onder de tafel.Maak je mond open wordt je opengescheurt door de topcriminelen.Gevaarlijk is suriname geworden


  Maak melding
 9. Typisch! Het vertrappen van mensenrechten welke die front regering zogenaamd zo hoog in het vaandel houdt wordt hier omschreven met ‘rode kaart’..gerelateerd aan een voetbalwedstrijd!


  Maak melding
 10. Neus volgens mij heb je niets beters te doen dan anderen je mening probereb door de strot te dauwen.
  Je bemoeit je te veel met andermans zaken,als je in Nederland woont,steek je neus niet in Surinaams aangelegenheden,maar ga tegen Wilders en Gedrocht ageren,ga proberen tegen de blanke voorstaanders van Verdonk en Wilders ook zo te keer te gaan zoals je het hier tegen Surinaamse voorstaanders van Bouterse doet,ik garandeer je dat je de kous op de kop krijgt,tegen je eigen soort zal je wel veel durven,maar tegen de blanke doe je het in je broek zeker weten van YES.


  Maak melding
 11. Dora heeft weer eens gefloten. Wat nog steeds niet wordt beseft is dat de politieke basis in Suriname veels te smal is om duurzame ontwikkeling te brengen.Als niemand “tussen beide” komt zal dit land heel moeizaam tot in het geheel niet tot ontwikkeling komen. Er zijn in deze kleine samenleving teveel zielen, die om wat voor redenen dan ook een principiële appel te schillen hebben met de ander. Na de volksuitspraak zouden alle NEUSEN in dezelfde richting moeten wijzen als conditio sine quanon om algehele welvaart en welzijn te bewerkstelligen. Een ketting is net zo sterk als de zwakste schakel. Wij zijn meesters in het elkaar bekladden om eigen en niet zo zeer nationaal gewin. Met deze instelling is Suriname door alle tijden heen de grootste verliezer gebleken. Als pro’s en contra’s elkaar blijven bekampen kunnen wij het land liever overlaten aan die Hollanders, Chinesen, Brazilianen, Haitianen, Guyanesen en wie dies meer zij. Puur om het gegeven dat wij ten enen male niet met elkaar over weg kunnen.


  Maak melding
 12. Ik zal je een handje helpen. Zelfs de grondwet respecteert hij niet, Derde persoon, dus stam + t. Compriëndo?

  Wan dei fu sabaku, wan dei fu tjong-tjong!


  Maak melding
 13. Het is mogelijk dat Opa Ruro Vniemand zich bezig houdt met koloniale wetten waarbij hij een (overzeese min.) Gouverneur voor nodig heeft.

  PS.

  Het valt ook op dat wanneer Opa Ruro en zijn boy’s in problemen verkeren zij altijd naar BOUTERSE grijpen en de media springt er volop,…. ook erin als een stel domme geiten(achterlijken).
  Zij wij Suri’s zo dom geworden in Su. wat geven de handelaren(etenswaren) jullie te eten(blijf op straat eten morgen zwever)

  Wij verliezen miljoenen vierkante zeemijlen..Opa zijn bil werd heet hij schreeuwde terstond 8 december.
  Media loopt in de val, weg zee mijlen… Jagdeo heeft Su. gewoon gebeten door domheid van Opa Ruro Vniemand.

  Nu alweer schurkenhandel tussen Somo en Santikiller met een stel manipulerende CHINEZEN…komt hij nu weer Bouterse heeft niet getekend…lopen tekenen is koloniaal nergens in de moderne wereld wordt er getekend voor aanwezigheid….dat ding is een KATIBO ding, dat ding is mensenhandel…..foei.. foei… toch als deze kinderlijke mensen dit soort rotzooi nog steeds niet door hebben het heeft met geen enkele wet of regel te maken, maar de wijze hoe de mens met de andere mens omgaat…gebruiken jullie de door gegeven GOD bovenkamer beter, stel nodelozen.(FRONT)


  Maak melding
 14. Wel laf van het parlement dat ze dhr niet eerder erop hebben gewezen, hoewel Bouta dit natuurlijk zelf ook in de hand heeft gewerkt. Anderzijds heeft Bouta ook geen misbruik gemaakt van het parlement, hij wou graag onverkort zijn werk doen, en door zijn lidmaatschap te proberen te behouden door steeds rond de 5e maand te tekeken gaf hij aan graag in parlement te willen blijven om zijn werk te doen. Hij wou niet in het parlement voor het geld want hij stortte iedere maaand zijn salaris (2000euro, is best wel veel voor sur. begrippen) terug!!
  He Du lees de kranten maar beter! deze info is niet uit de duim gezogen maar heeft een van deze dagen in de krant gestaan.
  Zowel bouterse als de anderen hadden elkaar meer transparantie moeten gunnen waarom hij geweerd werd uit bep. commissies, hoewel dat wel te raden valt. maar zoals Bouta dat zelf zei het parlement is een poppenkast. Nu wordt de bal gekaatst omdat Bouterse gezegd heeft dat het parlement in deze vorm een poppenkast is. Man, dont’t kill the messenger!
  Bouterse wordt nu na een jaar afwezigheid ge royeerd en er moesten allerlei advocaten eerst geraadpleegd worden.
  waarom niet zonder advocaten en al na 6 maanden afwezigheid. de wet bied je toch de mogelijkheid he Somo.
  Bouterse was blijkbaar wel op de hoogte dat je de presentielijst moest tekenen ( en gaf daarmee aan wel te willen blijven in parlement om alsnog zijn best te kunnen doen, het ging hem nogmaals niet om het geld, waarom dan wel??) maar was blijkbaar ook onvoldoende op de hoogte ban de regelgeving van fysieke aanwezigheid. waarom kreeg hij dan geen waarschuwing van de griffier. Puur verkiezingsstunt van SOMO. Ik ben niet voor Bouta, maar zeker ook niet voor DOMMO. ik ben just rationeel bezig.
  Met weg wgesturen van Bouterse op deze wijze toont het FRont ook arrogantie en disrespect voor het volk die op Bouterse en NDP gestemd hadden. en dit deel van het volk is groter dan het deel dat op welk ander partij dan ook gestemd heeft!
  het front en Dommo zullen wel denken dat ze hiermee het paard van troje hebben binnengehaald maar ze zullen gauw merken dat ze juist het ezel van troje hebben binnengehaald.


  Maak melding
 15. @Pagaal

  “Dan heeft de buitenwereld ook een idee, hoe het met de nabestaanden van zijn slachoffers gaat, die nu nog steeds hoogst waarschijnlijk dagelijks eronder lijden.”

  Halloooo, we zien toch al hoe DU en Neus er dagelijks eronder lijden, is het niet genoeg.


  Maak melding
 16. So far economisch voorspoed voor Suriname zonder Bouterse. De periode met Bouterse zorgde voor stilstand en stilstand is achteruitgang. stel je voor waar Suriname vandaag de dag had gestaan indien Bouta en consorten niet hadden bestaan. Die crimineel moet ergens diep weggestopt worden. Suriname blijft een Bananen republiek zolang ze dit soort clowns een opening geven. Dusss meteen de kop indrukken en met rechte rug regeren.
  Well done Somo!!!


  Maak melding
 17. Ik weet nog steeds niet wie onder mijn naaam antiBouterse text schrijf. Ik steun nu de NDP volledig en vindt het echt jammer dat Bouterse uit parlemend is.
  Reactie nr is niet van mij, wie onder mijn naam antieBouterse text schrijf is tegen democratie.
  Tide tamara we stree go moro fara.


  Maak melding
 18. @thea theatraal (en andere verdwaasde NDP-ers.)

  gelieve je bermpraat voor je te houden. We weten allang dat de meerderheid van de NDP aanhang niet instaat is tot enig inhoudelijk betoog en bijvoorkeur op de man speelt onder het gebruik van allerlei verzinsels.

  Het is erg gesteld met SME dat er nog steeds bevolkingsgroepen zijn met een dergelijk laag niveau aan sociale en intellectuele vaardigheden. Een groep die zich laat uitbuiten door de grootste egoist en schofterige racist die SME heeft gekent (en die nog steeds rondloopt zonder verantwoording voor zijn daden te willen en hebben afgelegd. )

  In Afrika zijn de Warlords gedwongen om kindsoldaten te ontvoeren omdat de volwassenen wijzer zijn. In SME lopen er volwassenen rond die zich vrijwillig aanmelden??!! Bijzonder triest. Al die opportunisten die tegen beter weten in denken mee te kunnen roven.


  Maak melding
 19. Eerst wil ik reageren op de reaktie van onze geleerden op mummer 16 wan dei fu sabaku wan dei fu tjong-tjong ik ben benieuwd wie in jou ogen die sabaku is en wie die tjong-tjong ?? en aan harry wil ik dit kwijt was het niet beter dat jij inplaats van rationeel eenzijdig zeg , dit is nou echt de omgekeerde wereld de gene die de wet toepast zijn in jou ogen arogant. en de man die zich van god en zijn gebode niets aantrekt, en nog sterker nog de man die een gekozen regering af heeft gezet met wapens een staatsgreep heeft gepleegt dus deze man heeft nooit repect gehad voor onze grondwet deze paranoide kllotzak hou jij en vele andere het hand boven het hoofd. en andere beschuldigen van arogantie weet je wat toppunt van arogantie is de telefoonecoup 1990, nog wat de surinamers die op bouterse stemmen verdienen geen respect in mijn ogen .dat geld voor jou ook harry !


  Maak melding
 20. Dezelfde grondwet die hij terzijde had gezet wil hij nu opnieuw terzijde leggen zonder dat hij de macht heeft.

  zo zie je maar weer wat democratie betekent.

  geen dictatoriale trekken vertonen.

  dit zijn andere tijden.

  groeten.

  Papo


  Maak melding
 21. Tot voor de deur van het parlement is persoonlijke beveiliging mogelijk en niet in het parlement.

  Hij heeft een angst om in het parlement te zitten.
  daar lijd hij aan fobie.

  maar op de berm kan hij goed praten.

  dus het is helemaal gen commissie of andere redenen dat hij niet in het parlement kwam.

  hij is bang voor zijn eigen veiligheid.

  hij kan niet zonder beveiliging.

  waarom.

  heeft men nog niet door.

  wat een arme gedoe.

  eet gewoon een banaan op straat.

  zonder beveiliging.

  dat heeft het surinaamse volk ook doorstaan ondanks zoveel doden.

  Papo


  Maak melding
 22. So far economisch voorspoed voor Suriname zonder Bouterse. De periode met Bouterse zorgde voor stilstand en stilstand is achteruitgang. stel je voor waar Suriname vandaag de dag had gestaan indien Bouta en consorten niet hadden bestaan. Die crimineel moet ergens diep weggestopt worden. Suriname blijft een Bananen republiek zolang ze dit soort clowns een opening geven. Dusss meteen de kop indrukken en met rechte rug regeren.
  Well done Somo!!!

  Dhiresh

  Suriname gaat vanaf vandaag vooruit…..de lonen liggen nu rond de 300/400/500 netto Srd…dat wordt 2500 tot 5000 netto als minimum loon…Papa Veni(NPS)tja duku kon ja moni kon die CHINEES wacht mi borgoe en de autohandelaar ook.(geen aanbetaling geen rente maar moet betalen) Papa V. i sabi toch…van DEMOCRTATIE kunnen wij niet DRAAIEN. COME UP DUKU….hallo vergeet het binnenland niet geen werk.(of zeer slecht betaald door de buitenlander)Hij moet zijn eigen hout gaan kappen en bewerken transporteren naar PARAMARIBO toch krijgt hij een honde loon…..rest ROOF…. niet goed te praten maar jammer helaas OPA VNIEMAND maar jij wel goed voor anderen(CHINEES)


  Maak melding
 23. ik las vandaag een bericht dat mugabe niemand meer vertrouwd , toen moest ik aan bouterse denken. aan na mi en pinto sorry maar mensen zoals jullie kan ik nooit serieus nemen .probeer iemand met goede argumenten tegen te spreken en hou op met dat domme gelul van jou want je maak jou zelf belachlijk.


  Maak melding
 24. @ nummer 10
  lees die reaktie van papo.
  dan hoop ik dat jij en pinto en de rest van die domma massa de realiteit onder ogen willen zien .iedereen probeerd het met feiten realiteit toch zijn jullie zo olie dom om moordenaar bouterse te geloven .


  Maak melding
 25. @du papo of pa..pa.. zijn reactie daar heb ik geen ene klote boodschap aan kun je de juiste woorden niet vinden om je rechtsstreeks naar mij tot te uiten? jou geklets zegt alles over jou.je brabbelt alles los en vast,daarom zul je altijd te horen krijgen wat je niet prettig vindt.bouta is de bom.


  Maak melding
 26. du de enigste feiten die jij instaat bent om te zien, zijn jou eigen feiten.als jij du en jouw cornuiten dood zijn mag suriname in vuur opgaan.voor jullie is geen brug te ver opzoek naar wraak en vergelding. leer eerst begrijpend lezen voordat je comentaar wilt geven op anderen.domme koe@du


  Maak melding
 27. @ passaat
  over lezen en begrijpen moet jij en de aanhang jullie smoel dichthouden . kritiek op somo terecht kritiek op brunswijk terecht , maar kritiek op iemand met mulo diploma die sportleraar is geworden en sergeant verder als dat is bouterse niet gekomen. niet te vergeten verkopen van sex bladen , deze man heeft ons land naar de afgrond geleid daar mag niemand wat van zeggen , luister no passaat je mag me met van wat alles beschuldigen. maar van vergelding dan ben jij in mijn ogen dommer dan een ezel , wat is er met radika gebeurd abc kranten journalisten over en niet te vergeten 8dec over vergelding gesproken , en deze zelfde beest wil zich niet aan de wetten en regels van suriname houden . ik sta niet op podium mensen te bedreigen dat doet die man die jij hoog hebt . maar vene heeft met krachtige bewoorden hem duidelijk gemaakt dat hij niet bang is voor die terrorist bouterse , je kan zien hoe korzichtig en dom jij bent passaat waarom moet suriname vuur opgaan waarom zeg jij niet dat bouterse zich aan wet en recht moet houden dan zijn we gauw klaar . zo kan je zien dat jij en jou baasje alleen met confrontatie oplossing zoeken en niet met verstand want het is over duidelijk dat bouterse en zijn aanhang niet weten wat dialoog is .en wet en orde .


  Maak melding
 28. du je lult gewoonweg uit je nek zoals gewoonlijk,je bent niks anders dan een gefrustreerde sukkel met de hersencapaciteit van een garnaal.en notabene wil zo iemand die op eieren loopt en deze regering steunt anderen vertellen wat recht en orde is? rot toch op plichtloze sukkel wedden dat je verder geen ene reet doet dan afgeven op mensen die hun mening uiten op bepaalde sites?


  Maak melding
 29. @ passaat
  in iedere geval is bouterse surinaams grooste mensenrechten schender als we maar daarover eens zijn. jou mening lokt andere mening uit dat heet discussie. deze sukkel weet wat recht en orde is ,en weet dat iedereen zich moet houden aan de grondwet .niemand staat boven de wet .begrepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES