donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameBouterse frank en vrij in Surinaams parlement

Bouterse frank en vrij in Surinaams parlement

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 jan – Als een vis in het water. Zo liet NDP-leider Desi Bouterse zich waarnemen op de meest recente vergaderdag van het parlement. Hij was officieel uitgenodigd als lid en vond het voldoende moeite waard voor de dag te komen ook. Als het van de coalitie afhangt, is het zijn laatste dag geweest.

Althans, als parlementariër zal Bouterse niet meer te zien zijn. “Wet is wet. Als geschreven staat dat je je lidmaatschap kwijt bent na vijf maanden afwezigheid, houdt het op”, zegt coalitielid Radjkoemar Randjitsingh. Er valt niets te interpreteren en ook aanvullende wetgeving is niet nodig. Hoe Bouterse dan toch tot de laatste vergadering steevast is uitgenodigd, lijkt niet te verklaren.

Voor de NDP is er dan ook niets aan de hand. De coalitie besloot uiteindelijk de vergadering uit te stellen. Volgens Randjitsingh moest onwettelijk handelen worden voorkomen. Bouterse weigert regelmatig te verschijnen, omdat hij buiten bepaalde werkcommissies gehouden wordt. “De essentie van dit alles is dat de ene parlementariër meer rechten heeft dan de andere. De tijd dringt, de verkiezingen komen eraan, dus haalt men weer een politieke stunt uit.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Desi laat je niet uit de tent lokken…WEES WAAKZAAM..want een onbeheerste actie van jou kan in jou nadeel zijn!!!!!!!Men(lees: deze regering)schept behagen in het voorschrijven van wetten,maar nog meer plezier geeft het hun om ze zelf te overtreden!!!!!De wetten zijn er,maar iedereen geeft er naar willekeur zijn/haar eigen interpretatie aan.!!!!Mansaram Mangal die heeft in deze haar zegje gedaan maar waar blijft ze in het geschil tussen santhoki en gilds?????Weer zò’n éénrichtingsweg.


  Maak melding

 2. Isri,

  Bewonder je personen die ” wetten en regels aan hun laarzen lapt”?
  Noem je jezelf daarom Isri?

  ” Het volk heeft hem gekozen om hun belangen in het parlement(volksvertegenwoordiger) te behartigen.Respecteer op de eerste plaats de stem van het volk” .

  Door weg te blijven laat je zien dat je respect hebt voor de stem van het volk.

  Respect begint bij jezelf:” houd je aan wetten en regels”, dan zul je respect verdienen.

  De confrontatie opzoeken is echt geen heldendaad.

  Reken maar: ” de wet en de natuur rekenen af met de mensheid”.

  Denki a tori??


  Maak melding

 3. Als het surinaams volk opnieuw wil pienaren als de jaren 1985 tot de jaren 90 dan mogen zij weer op deze heren stemmen. Als meneer Bouterse meer dan een jaar geen enkele vergadering in het parlement heeft bijgewoond hoe kan hij dit land regeren als hij aan de macht komt. Volk wees op je hoede valt niet terug in de jaren 1985 tot 1998.
  IBO


  Maak melding

 4. wanneer men iets niet begrijpt of wil begrijpen is het dom geklets.Toch wil ik jullie even aan het verstand brengen.Wanneer een parlementslid door de meerderheid van het volk is gekozen en door een haastig bijeen geraapte coalitie die door het volk middels de verkiezingsuitslag van 2005 GEEN regeermacht heeft gegeven,wordt geboycot om zijn werk dat opgedragen is door het volk naar behoren te doen,dan zijn er genoeg redenen om afwezig te zijn ja.Trouwens,het is publieksgeheim dat de z.g.n.regeerders met een bekend persoon niet eens een behoorlijke administratie kunnen bijhouden want na 13 maanden komt men er pas achter dat DDB niet aanwezig is geweest bij of tijdens de vergaderingen…..Of had men teveel aandacht voor het decemberproces????Dit muisje krijgt nog een staartje!!!!!Mark my words!!!!


  Maak melding

 5. Isri laat niemand je de mond snoeren,zeker door neus niet die niet het LEF zal hebben om tegen Verdonk en Wilders te ageren zoals hij het tegen jouw en de andere voorstaanders van Bouterse doet,hij/zij doet het in zijn broek om het lef te hebben hier in Holland tegen dat soort gespuis te protesteren,tegen zijn eigen soort durft ie het wel.


  Maak melding

 6. @ tea
  weet wat jij vergeet erbij te zeggen verdonk en wilders hebben respect voor de democratie en de wetten ze weten precies hoever ze mogen en kunnen gaan. de democratie en de rechtsgang is hier het hoogste gezag waar zelf de koniging zich aan moet houden en ondergeschikt aan is . maar dat kan je niet van bouterse zeggen tea.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES