zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse bauxietarbeiders zien af van hoger loon

Surinaamse bauxietarbeiders zien af van hoger loon

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jan – Arbeiders in de bauxietindustrie zien af van hoger loon. Volgens vakbondsleider Franklin Playfair is het de eigen bijdrage aan overleving van de sector. Volgens de arbeidsovereenkomst maken de arbeiders aanspraak op vijf procent verhoging dit jaar. Dat gaat nu niet door.

De zelfonthouding is niet permanent. De vakbond wil een jaar lang de kat uit de boom kijken. Gaat het beter, dan wordt alsnog compensatie verwacht. “De leden hebben geen bezwaar”, zegt Playfair tegenover de Ware Tijd. Werkgever Suralco belooft als tegenprestatie geen arbeiders te zullen ontslaan. Wat kan gebeuren is dat mensen hier en daar anders worden ingezet.

Ook kan werktijdverkorting plaatsvinden. Volgens Suralco geldt het massaontslag van moederbedrijf Alcoa niet voor de filialen in de Amerika’s. De inperking op het loon is opmerkelijk, omdat de bauxietindustrie lokaal bekend staat als royale werkgever. Het heeft allemaal te maken met de tegenvallende vraag. De productie is de laatste maanden teruggedraaid met ruim dertig procent.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Dit vind ik nou verstandig zaken doen door een vakbond.CONTINUITEIT daar draait het allemaal om,ze konden ook op hun achterpoten gaan staan en die verhoging eisen maar wat was dan de consequentie? In elk geval vind ik dit zeer rationeel van de hr.Playfair en z’n achterban.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES