Gospelfestival 2008 ontvangt Cultuurprijs

0

Het Gospelfestival 2008 dat plaatsvond in Amsterdam Zuidoost heeft een unieke onderscheiding ontvangen voor de bijzondere betekenis dat het heeft gehad voor de bewoners en het imago van dit stadsdeel. De organisatie ZO! Cultuur ontving deze eenmalige prestigieuze Cultuurprijs uit handen van Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Elk jaar onderscheidt het stadsdeel een organisatie met een prijs die van thema wisselt. Dit jaar is er gekozen voor een ‘Cultuurprijs’. Roy Ristie, ambassadeur van het gospelfestival 2008, is verheugd maar niet verbaasd dat de keuze is gevallen op dit bijzondere evenement dat stadsdeel overstijgend is geworden. “De organisatie ZO! Cultuur is een organisatie die een uitzonderlijke betekenis heeft voor de culturele infrastructuur in Zuidoost en een laagdrempelig aanbod biedt; zeker ook voor alle bewoners van Zuidoost” aldus Ristie, die de Cultuurprijs voor het Gospelfestival 2008 ziet als een uiting van waardering voor een organisatie die bijzondere prestaties heeft geleverd met een breed en aansprekend cultureel aanbod met een uitmuntende uitstraling naar buiten.

De overige genomineerden voor de Cultuurprijs waren het ‘Torentijd Festival’ (De Verbinding door Stichting Torentijd) en het ‘Black Magic Woman festival’ (Krater theater). Beiden ook succesvolle festivals die jaarlijks een divers programma neerzetten voor een breed publiek en daarmee laagdrempelig zijn. Ze verbinden in hun diversiteit tevens de Zuidoost gemeenschap met elkaar.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.