woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBouterse weer niet bij proces Decembermoorden

Bouterse weer niet bij proces Decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jan – Ex-legerleider blijft de grote afwezige bij het strafproces rond de Decembermoorden. Advocaat Irwin Kanhai had ook dit keer geen goede verklaring voor de afwezigheid van zijn cliënt. “Het is zijn recht”, aldus Kanhai. Het getuigenverhoor in de rechtszaal zelf leverde weinig nieuws op.

Opvallend was vooral het gedeelde geheugenverlies. De nabestaanden zijn niet uit het veld geslagen. “Als je zoveel getuigen hoort, zul je allerlei tegenstrijdige verklaringen horen. Uit het mozaïek zal uiteindelijk recht worden gesproken”, zegt Lilian Gonçalves. Bij de rechter-commissaris zijn eerder verklaringen afgelegd en die gelden even goed mee. Er is nog volop vertrouwen in een goede rechtsgang.

Die zal uiteindelijk de waarheid moeten puren uit de berg aan informatie en verklaringen. “Het zal vooral afhangen van de deugdelijkheid van het onderzoek”, aldus Gonçalves. Van de acht opgeroepen getuigen verschenen zeven. De achtste moet bij de volgende zitting worden opgehaald. Het proces rond de moord op vijftien burgers in 1982 wordt voortgezet op 20 februari.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. de man die op de podium beweerd dat god, en veel militairen kunnen bevestigen dat hij niet aanwezig was bij de slachting van onze landgenoten die hun burgerplicht deden opkomen voor de democratie. aan deze man wil ik zeggen dat er maar een plaats is waar jij jou gelijk of ongelijk kan halen en dat is in de rechtzaal. en niet zoals deze gewetenloze moordenaar in het fort zeelandia de doodstraf heeft uitgesproken. bouterse je ben laf dat geld ook voor kanhai en sommige media in suriname die de bevolking op schandalige manier aan het vergiftigen ik noem ze bij name sky radio en limbo, wat deze mensen vergeten zijn, is dat hun colega zijn gedood voor wat zij vandaag misbruiken, persvrijheid vrijheid van meningsuiting en democratie.


  Maak melding
 2. Trauma, trauma en nog eens trauma. DU leeft waarschijnlijk op de maan en weet niet eens dat die binnenlandse oorlog rechtstreeks het gevolg was van het 8 december incident. Het gevolg is wel honderden doden. Wie waren/zijn daarvoor verantwoordelijk? Oog om oog, tand om tand, het recht van wedervergelding voor wie en voor wie niet? Yu law no?


  Maak melding
 3. Jij mag je met ’82 bezig houden…wanneer jullie klaar zijn…hebben schurken(bepaalde Front leden) alles wat ze wilden in hun bezit.

  PS.
  Omdat het blakaman’s zijn staan ze nu voor de RECHTER……(KRUTUBAKRA)…WEET DIT.


  Maak melding
 4. Ik verwacht eigenlijk niks van dit proces.

  Hij zal net als Brunswijk vrijgesproken worden, voor al zijn misdaden.

  Klassen en rassenjustitie bestaat echt in Suriname.

  Als hij een hindostaan was, dan was hij allang terechtgesteld, mischien al opgehangen.


  Maak melding
 5. Hééééé DU wees nou eens verstandig ! Volgens jou redenering is alles al duidelijk ! Waarom dan naar de rechter gaan !
  Waarom val je LIMBO aan …luister jij wel naar Sky. Limbo zegt het altijd zo mooi : WOORD …WEDERWOORD !Bij LIMBO komen alle partijen aanbod…VOORstanders…TEGENstanders .


  Maak melding
 6. mr pagaal praat nou geen troep gaan we weer op de rassen tour mr santhokie heeft ook vrijspel in suriname wordt hij opgehangen ???
  nee als je je benadeeld voelt als hindoe in suriname vertrek dan naar india.


  Maak melding
 7. @ nummer 2 volgens mij ben jij niet goed op de hoogte van wat zich allemaa heeft afgespeeld is suriname onder het moordadend regime van bouterse.jij leeft op de maan, mensen die de realiteit niet onder ogen willen zien die leven in een utopie. als ik lees dat hele magazijnen van een uzi zijn leeggeschoten op ongewapenden burgers van ons land die opkwamen voor de democratie zodat wij en onze kinderen in een democratich suriname kunnen leven en jij ook.weet je wie verantwoordelijk is voor de ellende en de doden die zijn gevallen bouterse .ik hoop dat waneer bouterse zich niet wil neerleggen bij de uitspraak van het hoogste gezag in suriname dat men oog om oog tand om tand toepast.en aan nummer 5 wil ik zeggen het klopt ja de rechter moet een uitspraak doen of iemand schuldig is ja of nee , daarom komt een zaak voor het gerecht maar bouterse heeft die mensen vals beschuldig en zonder form van proces met kogel regens vermoord dit noem ik barbarij.


  Maak melding
 8. Laten we eerlijk zijn, dit is niet nieuwswaardig want de heer Bouterse heeft voordat Tokkie de bunker bouwde gezegd dat hij niet zal komen opdagen, hij heeft ook gezegd dat hij zich niet zal laten opsluiten door criminelen en drugsdealers. Hij heeft verder ook gezegd dat tokkie moest uitkijken dat hij hem niet opsluit voor al zijn misdaden.

  Totnutoe heeft Bouterse woord gehouden, rest nog het laatste ‘het opsluiten van tokkie voor al zijn misdaden’ dit zal waarschijnlijk nog een jaartje moeten wachten.

  Bouterse had trouwens ook een vraag gesteld waarom er een speciale bunker gebouwd moest worden, wat voor gevaar er loerde voor zo’n duur bouwsel en als de zaak niet gewoon in het rechtsgebouw gehouden kan worden.
  Ik hoop dat tokkie bovennstaande nog gaat beantwoorden, want deze dure grap moet wel verantwoord worden.


  Maak melding
 9. Rodje,

  De waarheid mag zeker niet gezegd worden.

  Ik weet zeker dat Santokhi en Balessar voor hun kruimel criminaliteit eerder gestraft zullen worden.

  Bouterse en Brunswijk zullen voor hun mega misdaden vrijuit gaan.

  Ze zijn allemaal corrupt geweest, maar gestraft zullen ze niet allemaal.

  Ook al deporteer je me naar India, maar klassen en rassenjustitie bestaat echt in Suriname.


  Maak melding
 10. Hahah Rodje (no.6) je moet wel dommer dan het achtereinde van een varken zijn, om zo een vergelijking tussen Santokhie en Bouterse te maken.

  Inafsabie

  ….wie is achterwerk varken jij of hij…als jij wil inafu maar… Santokill schiet jongen gewoon DOOD. en niemand doet iets geen enkele politie of RC of erger RECHTER…Hij koopt bij Sege en verkoopt daarna Segebai…..moet er hiervoor ook geld uit het buitenland komen, om Santokill voor de rechter te krijgen.


  Maak melding
 11. Su post, ik denk dat het mysterie bij deze opgelost is. Jij bent duidelijk het achtereind van een varken want hoe dom moet je zijn om dit soort dingen te zeggen. Knor knor…


  Maak melding
 12. Het kat en muis spel van de lafaard DDB lijkt nog niet uitgespeeld, maar het net begint zich dankzij getuigenverklaringen al aardig rond hem te sluiten. Te verwachten is dat een kat in het nauw dan ook rare sprongen zal maken.

  Ondanks het disrespect die deze lafaard/ ziekelijkheid aan de dag legt jegens het rechtscollege,zal weldra blijken dat het een illusie is dat dergelijke personen als DDB menen zich boven de wet te kunnen stellen.
  Het recht zal zijn loop hebben en ook zegevieren.

  Met het lichten van de onderste steen breken er spannende tijden aan. Het doek zal voor DDB vallen. Het zal blijken dat achter de facade van deze bluffer een ziekelijke ego schuil gaat. Duidelijk zal worden dat DDB met een anti sociale persoonlijkheids-stoornis belast is wat zich vertaald in termen van een gebrekkige gewetensvorming, temeer daar er in het algemeen geen schuldgevoel door hem wordt ervaren en geen consideratie met de nabestaanden bestaat.

  Met een valse charisma en beloften die niet verwezenlijkt kunnen worden weet zo iemand een massa aan zich te binden. Een massa die feitelijk niet door heeft dat het theatraal gedrag en gebakken lucht betreft die slechts bedoeld is om puur lijfsbehoud of het veilig stellen van het persoonlijk belang van DDB. Leugen list en bedrog vormen dan ook het weinige houvast van deze doortrapte bluffer die anderen wil overtuigen van zijn gelijk maar in wezen tot de verdorvene behoort.


  Maak melding
 13. Su post, ik denk dat het mysterie bij deze opgelost is. Jij bent duidelijk het achtereind van een varken want hoe dom moet je zijn om dit soort dingen te zeggen. Knor knor…

  Inafsabie

  >>>>>>>>>>reactie>>>>>>Inafu het doet jouw pijn….het komt door jouw eigen smeerlapperij.


  Maak melding
 14. @du merkwaardig is dat de uitspraak van jou er al is voordat die van de rechter is uitgesproken.klaarblijkelijk weet jij meer over de feiten en omstandigheden en de schuldige beter dan elke rechter,dat is inmiddels wel duidelijk.ik kan niet anders concluderen dan dat je last hebt van een sociaalemotioneel probleem.hoor en wederhoor zou limbo zeggen dat ben je verplicht te doen dat is een oude rechtsregel laat de andere partij ook gehoord worden.want jou mening is dierbaar maar de waarheid is dierbaarder.dat is ware democratie


  Maak melding
 15. De tijd zal het leren wie laf ios, stelletje praatjes makers, alsof, D.D.Bouterse, alleen staat.
  No meri na ingi, en no meri den sa e wakti, luku bun en no kari sa yu no man tja.


  Maak melding
 16. @ nummer 16 en 17.
  jij wil dat andere zich wel aan wet en regels houden maar de man die jullie aanbeden die doet dat niet dit is toch de omgekeerde wereld mie boi.over limbo kan ik heel kort zijn hij werkt voor de ndp en hij is geen neutrale journalist. wat een journalist behoord te zijn onafhankelijk vooral waneer jou colega,s door deze monster is vermood.jozef slagfeer en anderen .nummer 17 jij wil de realiteit niet onder ogen zien, een hypothese stel bouterse word veroordeeld door rechters in suriname voor levens lang wat dik in zit en jullie kiezen voor iemand die in het buitenland voor drugs is veroordeeld en in eigen land voor massa moord schending van de mensenrechten .houden jullie wel rekening mee dat suriname geiosoleerd zal worden of zijn jullie zo blind van achterlijkheid en domheid dat jullie geen rekening houden met deze scenario??? je mag oneens zijn met elkaar maar vergeet niet dat je rechtten en wetten hebt, iedereen moet zich houden aan de grondwet. dus passaat rmd leider pinto wat jullie proberen is wat duidelijk krom is, recht proberen te praten bespaar jou energie want het net rond bouterse is zich aan het sluiten.het buitenland zal nimmer met hem zamenwerken alleen columbiaanse drugsdealers.


  Maak melding
 17. Opvallend was vooral het gedeelde geheugenverlies. De nabestaanden zijn niet uit het veld geslagen. “Als je zoveel getuigen hoort, zul je allerlei tegenstrijdige verklaringen horen.

  de babylonische spraak verwarming beginnen zich te manifesteren.

  du
  wat ik van jou wilt weten, is tot welke rang in de militairendienst ben je ooit gekomen.of heb je helemaal niet in het leger gediend.

  de zovele schoten betekend juist om verwarming te stichten.en niemand weet wie van de militaire die geschoten hebben, de genadeslag heeft toegebracht.

  dus in feite hebben geen enkele individu soldaat een moord begaan.deze zou je hooguit kunnen veroordelen als een soort van groepsmoordenaars.
  waar toevallig geen van de soldaten die geschoten hebben de heer bouterse hebben gezien. en steeds maar met wazig argument naar voren komen aandansen.

  dus de heer bouterse kan je onmogelijk van moord veroordelen.

  er is nu een zaak van start gegaan in den haag.dan moet jij dit op de voet volgen.
  tegenover de israëlieten die het palestijnse volk uitmoorden. en weigeren in den haag te verschijnen.


  Maak melding
 18. @du weet jij het beter, bespaar me jou taalfouten dan.uitspraak is pas treffent als de rechter het doet.al het overige is eindeloze geklaagd.en wat betreft hoor en wederhoor dat moet je niet letterlijk aan limbo koppelen want die uitspraak bestond er al voordat limbo er was.jij bent te blind om te verlangen te kunnen zien.nogmaals een oude rechtsregel;het is een democratische plicht dat alle partijen gehoord moeten worden. een belangerijke democratische wetsregel:JOU MENING IS DIERBAAR MAAR DE WAARHEID IS DIERBAARDER.daarom was de voorgesteld de kwestie door een waarheidscommissie te laten onderzoeken,maar nee die gewetenloze schurken met politieke macht hebben andere plannen.


  Maak melding
 19. paagal hou je bek dicht wat bouterse betreft maakt hij geen onderscheid tussen rassen of je nou hindustaan of creool bent.hij trekt eerder hindustanen naar voren en heeft heel veel hindustanen gemaakt in suriname.dus jij moet naar india verkassen en laan ze jou daar boelen jo homo kakkerlak paagal die je bent.
  lang leve desi bouterse
  sunil madansen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES