zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijEerste stappen watersnoodalarm in Suriname

Eerste stappen watersnoodalarm in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jan – De eerste stappen naar een permanent waarschuwingssysteem tegen watersnood zijn gezet. Bij de binnenlandse dorpen Dyumu en Drietabbetje zijn op het rivierwater Early Flood Warning Systems geplaatst. Van de hypermoderne technologie per satelliet mag hooguit drie maanden worden genoten.

De installaties moeten dan teruggegeven worden aan de buitenlandse donor. “Het is een goed initiatief en het heeft zijn successen bewezen, maar in februari wordt de apparatuur verwijderd”, zegt universiteitsdocent Sieuw Naipal tegenover De West. Nu wordt nog flink geoefend met het systeem. De Anton de Kom Universiteit van Suriname vangt vier maal daags signalen op vanuit de dorpen.

Paramaribo wordt zo frequent op de hoogte gehouden van de waterstand in de rivier. Bij de watersnood in 2007 was dat nog anders. De gemeenschappen in het binnenland werden compleet verrast, wat ook evacuatie bemoeilijkte. De kans op herhaling is bij elk regenseizoen weer grandioos. “De tijd is namelijk niet aan onze kant. In het binnenland verlopen de jaargetijden anders dan in Paramaribo. De kleine regentijd transformeert daar vaak meteen in de grote regentijd”, aldus Naipal.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
 1. Van de hypermoderne technologie per satelliet mag hooguit drie maanden worden genoten.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Dan wie zit wie blij te maken…….come up man dit is geen nieuws de boel blij maken met bedrog.


  Maak melding
 2. Zo zie weer dat de mensen in het binnenland van Suriname alleen gebruikt worden om extra zetels binnen te halen voor e de politiek.
  Verder geven de politieke partijen niet om die mensen.
  SHAME ON YOU SURINAM


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES