dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameDoe: Suriname heeft nieuw leiderschap nodig

Doe: Suriname heeft nieuw leiderschap nodig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jan – Suriname heeft dringend behoefte aan nieuw leiderschap. Dit stelt de politieke partij Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, Doe. Het traditionele type heeft afgedaan. De samenleving is er niet beter van geworden en voegt Doe de daad bij het woord.

Een interne wisseling van de wacht moet model staan voor de stappen die nationaal ondernomen moeten worden. “Het is hard nodig”, zegt scheidend partijvoorzitter en sociaal wetenschapper Martin Schalkwijk. Hij draagt over aan sociaal activist Carl Breeveld. Deze gaat voor een morele revolutie. Leiders moeten zich tot voorbeeld stellen en niet meer willen dan dienen.

Dat is nog veel te weinig gezien. Het politieke proces in de Verenigde Staten van Amerika biedt wellicht een momentum. ”We hebben behoefte aan leiderschap dat dient en inspirerend werkt. Leiderschap dat hoop geeft aan de samenleving, die nu twijfelt over de zin naar de stembus te gaan”, stelt Breeveld. Doe is er sinds de oprichting in de jaren negentig niet in geslaagd een parlementszetel te halen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Weet jij wat Su is….auto kopen en dan rondjes rijden, geen rente, geen aanbetaling bij aankoop…. dan maar aflossen in USD…en vergeet niet geld naar de Chinees te brengen(omsingeling van chinezen kijk en je ziet ze).
  Krijg jij 600 of 800 Srd p/m dan ga je SCHREEUWEN.
  1000…1400 Srd wacht maar jij bent zo SKEER.


  Maak melding
 2. ik vind suriname heeft een goedeleider nodig.een leider dat de eenheid onder de verschillende bevolkingsgroepen brengt.suriname bestaat uit verschillende beokongsgroepen en ook uitd rie grote groepe religies.als doe werkelijk suriname tot verandering en ontwikkeling wilt brengen vind ik dat religie en politiek in suriname niet samen kan gaan.carl heeft duidelijk zijn religie en zijn partijen een band gelegd.hoe gaat hij opkomen tegen de hindus en muslim.mijn mening als carlecht suriname wil helpen moet hij niet zoals de oude partijen zand strooien in de ogen van zijn achterban, want je zult nooit je doel bereiken.met 1 of 2 zetel kan je hier in suriname niets bereiken, want eenmaal in het parlement zit. kijkt men nauwelijks meer naar partij belang laatstan volksbelang.


  Maak melding
 3. Y´re right,
  zelf al heel lang.
  Maar de gemidd Suri volk is traag en ook van begrip en intellect.Sinds mijn ouder´s tijd, de nadagen van Jopie Pengel moest Suri een andere kant op, met leiders die het menen met het BELANG vh Land en `balls`hebbebn in onderhandelen met t buitenland, enz, enz.
  In de nadagen vd Onafhankelijkheid is er te veel gepaaid door Ptata en spreekt men ook die taal(wiens brood men eet, diens taal….).Carl en anderen ik loop al zolang met enkele ideeen maar durf er voor lijfsbehoud er niet voor uit te komen. gewoon beginnen met vb een parlement in exile vormen, via NGO´s het volk ¨klaarmaken¨voor een overgang en het roer overnemen. Er lopen zoveel capabele Suri´s met t hart op de juiste plek rond, Waarom….Waarom lukt t niet.
  Misschien moet ook de erkenning komen dat we FOUT zitten en gaan, dan zal het ervan komen. Misschien begint t met het to be selected voetbalelftal met suriprofs uit t buiten- en binneland met capaciteit en de verwijdering van (volks-)vertegenwoordigers die niet deugen,
  Ommoe groet!


  Maak melding
 4. De twee Surinaamse partijen de NPS en de VHP die in de coalitie zijn en regeren die moeten naar mijn mening weg,ze zijn echte clan partijen geweest, met clan meen ik vrienden en familie die de beste deel krijgen wanneer er wat te halen is.De sterkste van deze twee clan partijen is de VHP geweest.Bezoek maar het ministerie van Landbouw en Veeteelt dan heb je het antwoord.Wat je in Suriname moet hebben is goede democratische partijen op ideologische gronden op gericht geen partijen die het schijn geven een ideologie te hebben,daar door krijg je ook nieuwe leiders die instaat zijn het land en de mensen een goed vertrouwen te geven in hun land en van hun land te houden.


  Maak melding
 5. Het verbaast mij ten zeerste,,dat de suris wel een grote bla bla bla hebben,,maar er kunnen geen 51 mensen opstaan om het land te besturen..
  Twouwens je hebt geen eens 51 nodig ,maar 26 is al genoeg de rest verschijt toch nooit en ontvangen wel maandelijks..

  Ned/suris willen ze absoluut niet hebben en zitten ook niet te wachten op hun..

  Waar zijn de ware suris gebleven..

  Dus geen oso tigris,maar echte figuren..

  Zoveel parijen die hun eigen lijders bezitten,waar zijn ze,,waarom vormen zij geen collectief om het land over te nemen.

  Waar zijn de z.g.n. studenten die werkloos zijn goed opgelijdt en deskundig..

  Jaarlijks levert de universitiet tien tallen afgestudeerden op,waar blijven zij..

  Waar zijn de marrons die roven plunderen moorden het land onveilig maken op de oost/west verbinding tussen moengo-albina..

  Waar is meneer ronny en zijn kliek om het land over te nemen..wat denk je zelf van meneer ddb en zijn gevolg..

  Meneer somo heeft een grote mond,maar nu het land roept zwijgt hij in alle talen..

  El vene/ramsar liggen in coma hebben geen opvolgers,dus hoe nu verder…


  Maak melding
 6. Er zijn geen inspirerende leiders in Su. en daar moeten we gewoon mee leren leven. Sommigen beginnen goed en worden later toch weer gecorrumpeerd. Het is vechten tegen de bierkaai en onbegonnen werk. Als het Martin Schalkwijk niet lukt, zal Carl Breeveld ook niet lukken. Er moet een cultuursverandering komen in Su. Een verandering in mentaliteit.
  Dat zijn impulsen die in gang gezet moeten worden. En daarna zal het nog jaren duren voordat het zijn wortels heeft genomen in de cultuur en levenshouding van Surinamers.
  Nu is alles in Suriname geocentrisch gericht. van top till bottom. Enige hoop??
  Not in my lifetime I am afraid..


  Maak melding
 7. suriname was voor 1980 goed opweg een goede democratie te worden.we hadden goede controle systeem in het land de kiezers konden om de zoveel jaren een keuze maken uit bestaande partijen , maar in 1980 heeft een sportleraar de macht over genomen in het land met behulp van het buitenland . hij heeft zichzelf gebombadeerd tot luitenant colonel en later benoemd tot adviseur van staat door zijn maatje bosje .vanaf het moment dat de meest domme man van suriname de macht greep ging het met alles achteruit in suriname. suriname werd per decreet geregeerd, in de wet moest opgenomen worden de de militairen de voorhoede van de bevolking is.hoe ver kan je gaan om jou macht te behouden. al die mensen die deze dictatoriale neiging hebben zitten allemaal in de ndp omringd door politieke figuren die mislukt zijn, anderen zijn ook in de gevangenis gesmeten door de militairen. hoe laag kan je zakken als mens lager kan je niet.


  Maak melding
 8. Nmr 6, uitstekende beschrijving!

  Het politiek corrupte monster, de tandem VHP-NPS moet weg en opgeheven worden.

  De vergelijking met het corrupte machtshongerige politiek monster uit Mexico, de PRI en de corrupte tandem voor de Bolivaraanse revolutie uit Venezuela, de AD en COPEI is erg gelijkend.


  Maak melding
 9. Hallo br Carl
  ik hoop dat er verandering zal komen. waar zijn de christenen…ze kunnen steunen met gebed.dat de HERE GOD door ons roepen nu verandering wil brengen.Wij moeten ..alle christenen moeten meer dan ooit zich gaan inzetten om hun stem te laten horen bij de Schepper van ons land.Als we met zijn allen..gaan roepen en vasten,ongeacht of je als christen in een andere politieke partij zit , dan zal onze REDDER ons zeker helpen.
  Christenen en andere mensen,die van goede wil zijn,laten we allemaal ons land aan de Here opdragen en laten we ons echt oprecht inzetten met bidden en vasten dat de juiste mensen in deze partij mogen komen en door de Heer een verandering kunnen brengen. We moeten meer dan ooit” bidden en vasten” individueel of in groepen ,dan zal de Here onze hulpgeroep horen en dat zal de grootste getuigenis worden voor ons land, als ONZE GOD op ZIJN TIJD grote dingen door deze partij zal doen……omdat de christenen hun plaats hebben ingenomen met daden(intens gebed en vasten),die door de HERE zijn gezien.


  Maak melding
 10. halleluja de heer heeft gegeven de heer heeft genomen.
  de naam des here zijd geprezen

  luister hier jean girwar kom a u b met een ander verhaal.de psv heeft het ook geprobeerd met pater weidman.zie standbeeld aan de sophie redmondstraat.jammer genoeg dat deze zijn gebed nooit is verhoord,totdat de heer wijntuin en consorten is weg geschoten door de militairen.

  dus roept geen geesten op, dat jij niet zou kunnen bezweren.kijk maar naar israel en palestina.dan zal je zeker tot andere gedachten komen.
  laat god buiten de surinaamse politiek

  we leven echt niet meer in de tijd oma kaka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES