maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameDesi Bouterse mogelijk uit Surinaams parlement

Desi Bouterse mogelijk uit Surinaams parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jan – Desi Bouterse heeft mogelijk zijn langste tijd gehad in het parlement. Volgens parlementsvoorzitter Paul Somohardjo heeft de ex-legerleider de reglementaire periode van vijf maanden onafgebroken afwezigheid overschreden. Bouterse meldde zich onlangs wel aan, maar dat is wellicht too little, too late.

Volgens partijgenoot Rashied Doekhie heeft Bouterse de presentielijst ongehinderd mogen tekenen. “Zonder problemen. Het wordt dus moeilijk hem eruit te zetten als hij toch de gelegenheid heeft gehad te tekenen.” Somohardjo ziet het duidelijk anders en heeft de voorzitters van alle fracties op de hoogte gesteld. Onduidelijk is hoe het lidmaatschap precies zal worden beëindigd.

Een scherpe procedure is niet meteen voor handen. Desi Bouterse heeft het parlement vaker omschreven als een poppenkast. Ontbering van de maandelijkse vergoeding van ruim zevenduizend Surinaamse dollar (ongeveer tweeduizend euro) heeft hij op de koop toe genomen. Vanaf 2005 heeft hij steeds nauwgezet net genoeg vergaderingen bijgewoond om uitzetting te voorkomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. Gewoon een vraag: Wie wil nog eens wat van schurk Somo weten.

  Mensen als Somo moeten zich dood schamen in de politiek van Su. te mogen zijn.
  Alleen schurken en domoren hebben wat aan schurk, lieger, bedrieger Somo.

  Verder is hij een vloek voor Su. een schurk en een domoor.

  En dit soort gedrag van een schurk hebben wij te danken aan de NPS onderleiding van Opa Runuldu Vniemand.

  Tien schone vinger maar hij zit gewoon met lege handen….de rest van die schurken hebben de zakken reeds vol incl.bankrekening.

  TIEN SCHONE VINGERS MAAR LEGE HANDEN gedoe van de NPS.


  Maak melding
 2. waneer word suriname nou wakker.
  deze schoft bouterse heeft geen respect voor zijn kiezers voor de wetten van ons land hij heeft grote bek maar ontvangt wel iedere maand zijn salaris .


  Maak melding
 3. Sinds wanneer is Somo betrouwbaar.Het is al voor Suriname een schande dat hij parlementsvoorzitteris.Bouterse heeft gelijk dat het parlement van Sur een poppenkastis. zelfs dat kunnen ze niet goed.
  Laat ze maar gaan knikkeren en Somo teloh verkopen.


  Maak melding
 4. Paè plai Tjekre Tjekre..nanga dobbel…
  Smoko Kretek…vies tiefie.au tjaring..nanga
  blaka hatie..
  Dan denklie you kang winie nomo…
  Lokoe you ka-olo fesie na wang spikrie..
  Dang you sie soema na you…
  so-so takroe tou abie na you hatie…
  Kondre char vooruit..vergiet-ing…!!!
  Oplichting foe staatskast…
  Rotie-Koning


  Maak melding
 5. De parlementsvoorzitter heeft gelijk. En hij toont wel dat hij niet bang is om zijn werk naar behoren uit te voeren als reglementair moet worden gehandhaafd. Wat we ook prive van Somo mogen vinden staat hier buiten kijf.
  Regels zijn regels, zei ooit een Rita V.
  En dat geld zeker voor iemand die het DNA lidmaatschap niet respecteert en de regels met de voeten vertreed. Laffe kreten schreeuwen in je eigen honk is iets anders dan daadwerkelijk opbouwende kritiek moeten leveren in het parlement. Desi B krijgt 2000 om kritiek te leveren op de regering in het parlement. Maar daar moet je wel mans genoeg voor zijn en je stukken goed doornemen.
  Goed zo heer Somo. ga zo door, mischien wordt je ooit nog president.


  Maak melding
 6. Ja daarin geef ik jou groot gelijk mi boy, zeggen die bigi sma,s van suriname, ja en dat komt allemaal door onze leider MR. ik vin er niets aan. oh sorry MR. Vinietsiaan.

  Rino


  Maak melding
 7. Je kan mij uit het parlement halen, maar nooit uit de hoofden van allen die voor mij zijn en tegen mij zijn.
  Mijn naam, mijn aanwezigheid, mijn daden en zogenaamde misdaden, ook die kan je niet uit alle hoofden halen.
  Ik kwam,zag en overwon, helaas waren de meesters zoals altijd en spraken zoals altijd met een gespleten tong.
  Ik herinner u allen aan de de mislukte aanslag in de Mandir, te Nieuwe Grond, was ik heengegaan, dan nog was ik nimmer uit uw hoofd en harten.

  Mijn tijd zal ooit komen zoals ook uw tijd zal komen, helaas, helaas, helaas.
  Het is niet alleen, Yes we Can, nee, het is nu en zal altijd zijn, now he must.
  Change, is the most overastimated word of the year 2008 and 2009.
  Money and Wapons, will allways be the power and the truth.
  Een leger van leugenaars zal altijd harten vertroebelen en hoofden niet dezelfde kant op doen draaien.

  Denk aan de vele onschuldigen die door macht schuldigen zijn geworden omdat ze hun mond hielden.


  Maak melding
 8. Dit is toch te gek voor woorden. Iemand met een zogenaamde voorbeeld funktie komt bijna 5 maanden niet komen opdagen en er wordt nooit gevraagd waar deze persoon is. Dit is een voorbeeld voor de ambtenaren. Enkele weken niet komen opdagen en vervolgens het presentielijst toch achteraf te ondertekenen alsof niks aan de hand is. Het salaris wordt toch overgemaakt dus geen vuiltje aan de lucht. Laat ze maar bewijzen dat ze niet zijn komen opdagen. Vandaar dat de serieuse ambtenaren het zo druk hebben dat ze niet meer weten hoeveel mensen intussen het land is ingekomen of uitgegaan. Zo hebben ook andere departementen hun achterstand opgebouwd door zogenaamd aanwezig te zijn .
  Hun directe leidinggevende die is zg ook altijd voor vergaderingen, bijeenkomsten, bij buitenechtelijke relaties de ze op na houden weg moeten. Wie moet ze dan in de gaten houden. Somo je weet wel als je me echt zwart maakt ga stront eten en vuur schijten. Dus voor de komende verkiezingen ben je misschien te ziek voor propoganda e.d.
  Tang Boeng.


  Maak melding
 9. De Nationale Assemblee isverre van een benijdenswaardige plek om er te vertoeven. Soms kun je wel door die betonnen wegzakken uit schaamte voor het pover tot ongehoord gedrag van peperduur betaalde mensen. $RD.8000,00 voor het nixen is niet niks in een economie als de onze.


  Maak melding
 10. Het wordt eindelijk tijd dat Suriname een integere, eerlijke en corruptvrije regering krijgt. Een president met 10 schone vingers die corruptie toestaat is net zo corrupt als diegene. De 2 bruggen laten daadkracht zien en zijn al gefinancieerd. Regering van nu, toon datzelfde daadkracht. Wijs met 1 vinger naar je vijand en 9 wijzen terug. Doe er wat aan. Toon DAADKRACHT!!!!!!!


  Maak melding
 11. Gewoon hij heeft zich niet aan de regels gehouden dus gewoon een brief overhandigen en laten tekene voor ontvangst. Meer is niet nodig en meer moet je ook niet willen doen. De bal licht bij DDB.

  @Aboi
  Volgens mij gaat het artikel ove DDB en maakt het niet uit wie er verder in deze soap aflevering meespelen.
  En in mijn ogen moet DDB zich doodschamen dat hij al die tijd niets heeft gedaan voor zijn kiezers en jij met hem.


  Maak melding
 12. Beste Aboi

  Schijnbaar heb jij een ander artikel gelezen.
  Aan de hand wat u allemaal schrijft , trekken de lezers de conclusie dat u geen haar beter bent dan de naam Somo.
  Een cursus lezen zou u niet gek staan.

  U moet reageren op het bovenstaande artikel.

  Note * Het huidige Suriname is een gevolg
  van eind 1979 – 25 januari 1980 – 8 december 1982 – 1986 – in grote lijnen.

  Drs R.Venetiaan , kunt u niet de schuld geven van de huidige situatie .
  De President heeft misschien wel fouten gemaakt , maar dat wil niet zeggen dat u de President op deze wijze de grond in kan boren

  Een beetje respect is wel op zijn plaats .

  Mvrgr namens de hele Surinaamse bevolking


  Maak melding
 13. Ik heb niets tegen de partij van Bouta. Ze hebben getoond een nationale partij te zijn die pretendeert op te komen voor alle Su’s. Maar zijn gedrag in het parlement toont aan dat hij zijn eigen regels wil spelen en bepalen. Lijkt wel alsof hij van Suriname een Zimbabwe wil maken.
  Aboi: Somo heeft wederom getoond ballen te hebben. Hij is niet die Willie Willie (die andere Jampa). Weet je nog toen hij mensen die denken huizen te kunnen kraken omdat ze denken dat zij anderen bang kunnen maken door hun uiterlijk. Ai mi boi Somo was het weer om hun de les te leren dat het niet overgelaten moet worden aan losgelopen bendes. Man met Ballen!! Noemen ze dat Aboi.
  Ga maar weer cursussen volgen of als het nog niet te lat is laat je bijscholen in jouw denken Aboi. Somo is bezig een periode af te sluiten, daarna (na hem) zal een periode aanbreken dat konman (no lek joe Aboi) o drai a konde.


  Maak melding
 14. Mensen waar gaat het over,al hoe krom de wetten in een land ook zijn,het is en blijven wetten die allemaal goed gekeurt zijn door het assemblee,dus als een volkvertegenwoordig zich niet aan die wetten houdt moet hij eruit ja,concentreer je niet op een voorzitter die klaarblijkelijk niet deugt,maar op het geen waarover de discussie gaat en dat is dat meneer Bouterse al 13 maanden de vergaderingen niet bijgewoond heeft en toch van de tegoeden gebruik maakt.


  Maak melding
 15. Jawel…hier…Aboi.

  Lees goed: en vraag wie en wie iets heeft te zeggen over Su.

  Wel ik zie: Schurken, Boeven, Liegers en bedriegers…Huichelaars, Landverkopers en vooral zij die zich verrijken en wat doet NPS..???? even dom blijven doen als in het verleden bij witman.

  Weet jij niks blijf met reactie weg.

  Vraag Sjanderjoker anno 2009 wie erger is hij of Gillis.
  Een(hij) helpt een familie lid, en staat nu voor de rechter…….Hij (sj)laat kopen en laat verkopen heeft een bloeiende handel met Chinezen(schurken business) de ander staat als domoor te kijken en komen mij poep troep vertellen…..(lezen !!!! wat lezen ????)Sorry….. hoor…… ik ben geen DOMBO.

  Die dommedombo Somo gaat stelen en als hij klaar is geeft hij Bruinwerker een begraafplaats cadeau als dank voor het witwassen van Chinezen(luchthaven Albina)..hij is een dombo van AC wat moet een Djuka met een begraafplaats….??????


  Maak melding
 16. als ik dit berich zo lees heb ik het gevoel dat ze hebben zitten slapen in het parlement,eigelijk moeten we de griffir bedanken want hij of zij heeft sommo erop gewezen. beetje telaat maar toch.maar wat zeg dit van de persoon in kwestie bouterse ,naar mijn mening heel veel onbetrouwbaar bedrieglijk leugenaar, zet zijn beland boven het algemene belang dat zijn kenmerken van een psychopaat en dat is deze man bouterse.


  Maak melding
 17. Omdat hier op deze site niet alles doorgelaten wordt, krijgt u niet alle informatie……Anders waren jullie wijzer geworden.
  Daarom wees wijs en gebruik geen verstand van de jaren ’50 ’70 ’90 wij leven in 2009.


  Maak melding
 18. Hallo alle surinamers. Waarom zoeken wij allemaal naar een zondebok. Een andere woord voor POLITIEK is BEDRIEGERIJ. Maakt niet uit wie aan de macht komt, stelen gaat die zeker doen. Of het nou SOMO of BOUTA of VENE of wie dan ook aan de macht is, ze zijn allemaal het zelfde. Corruptie zit in de roots binnen de SURINAAMSE POLITIEK. HET WAS ZO, HET IS ZO EN HET ZAL ZO BLIJVEN. Een boodschap aan alle SURINAMERS, hossel voor je zelf, rekent niet op een ander, pak met beide handen wat je van de politiek kan pakken. Wie niet lui is zal het altijd overleven. Veel sterkte aan alle srananman.


  Maak melding
 19. @ aiboi geeft aan dat er geen eer te behalen valt te werken met die schurken onder venitiaan,somo en die hele gestichte bende, ja dan toon je ballen en je blijft weg uit die poppenkast zonder ontvangst van salaris.al het geen het daglicht niet kan verdragen wordt door deze regering weggeschoven in een diepe donkere lade of weg gemoffeld omwille van die corrupte surinaamse parlementaire democratie met vene aan het hoofd, heel de wereld is zich ervan bewust, en zeker nederland,wie heeft er hier ballen? somo is in het verleden met zijn start tussen zijn benen weggerend.hij is bezig zijn zakken goed te vullen en zijn bankrekening nog meer,want mocht het hem weer heet onder de voeten worden denkt hij genoeg mee te nemen om weer hard weg lopen maar deze keer is het bedekken van zijn ballen niet nodig gecastreerde hond.


  Maak melding
 20. Al D.D.Bouterse, al die maanden toch salaris had ontvangen zou ik geen enkele reactie geven dan allee foei.
  Nu hij al doe maanden de vergoeding heeft mogen ontberen zie ik het probleem niet, de vergoeding komt aan de AOV gerechten toe, zo gul is de man.


  Maak melding
 21. Meneer Leider, Samaaka Negre, and NDP’er. Schaamt u zich niet om op te komen voor eenmoordenaar van uw (onze) eigen mensen?

  Eduard Lupson

  >>>>>>>>>>>>>>>>>…….>>>>>>>>>>>….>>>>..

  Als blind bent zie jij niks, als doof bent hoor jij niks….wie schiet wie uit vruchtboom……wie schoot…2008 kers vers…nog geen jaar geleden.

  Dat noem ik gruwelijk vooral als bekend wordt dat slachtoffer maar een arm mens was en geen crimineel.

  Eigen mens of niet…???????….


  Maak melding
 22. Eduard Lupsun,
  Troost je maar, die bevrijdingsraad kennelijk ten jouwe zijde heeft meer dan 200 Surinamers dientengevolge de pijp uit geholpen!
  Doe toch niet zo naief en nog minder hypokriet!


  Maak melding
 23. En toch geef ik de heer Bouterse gelijk om niet mee te doen met de Poppenkast ergo de hele NDP fractie zou de assemblee moeten laten voor wat het is en niet meer verschijnen.

  Laten we een paar zaken op een rijtje zetten;

  1. Als onze echte rambo Brunswijk mocht bepalen dat de heer Bouterse niet in een bepaalde commissie mocht zitten.
  2. Als de voorzitter bepaald wat er besproken wordt en niet besproken wordt en vooral hoelang, zaken die hem niet zinnen komen gewoon niet aanbod zoals grondbeleid of GLIS.
  3. Als er zaken gewoon ter stemming worden gebracht zonder dat de oppositie is gehoord
  4. Als je in de assemblee gewoon afgetakeld kan worden
  5. Als er met rokken gezwaaid worden
  6. Als er vaak genoeg niet eens genoeg assembleeleden zijn om te vergaderen

  Trouwens vorige week nog kreeg Brunsie het aan de stok met Rodgers, want Brunsie wilde meer spreektijd terwijl Rodgers de begroting niet langer wilde bespreken, gewoon direkt stemmen en passeren die begroting, dat het van geen kant klopte zal hem een worst wezen moest ie gedacht hebben.

  Zoals je begrijpt is bovenstaande maar een hele kleine opsomming ik zou nog dagen door kunnen gaan.

  Voor mij mag het gestolen worden.


  Maak melding
 24. OPGERUIMD STAAT NETJES.
  vind je het gek dat hij deze moordenaar die domme massa oproept om naar zijn onzin te komen luisteren . niemand kan en mag hem tegen spreken of vragen stellen makelijk scoren he geeft ze sopie en eten .hij zeg dat hij niet naar die poppenkast in het parlement gaat, omdat daar mensen zitten die hem tegen kunnen spreken . in kwatta en in ocer niet daar worden leugens en onzin verhalen aan die domme massa verteld.andere lenen zich hier op deze forum om reklame voor deze beest temaken schaam je idioot, alleen mensen met ernstige verstand beperking nemen het op voor bouterse.


  Maak melding
 25. DB geeft slecht voorbeeld aan zijn kiezersvolk door wegte blijven of is er iets anders gaande.
  Dat hele poppenspel is weer ede.Het verweer kost veel energie en zijn hersenen zijn toch al versleten van al die coca dat hij liever thuis bezig is met zijn drugs en puta’s dan het belang van zijn kiezers te ventileren.
  Treurige zaak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES