zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse minister: tijd rijp voor bauxietdeal

Surinaamse minister: tijd rijp voor bauxietdeal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jan – De tijd is rijp voor een deal met de bauxietindustrie. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. De crisis op de grondstoffenmarkt heeft tot voordeel dat er nieuwe kansen ontstaan. Die kansen dienen zich nu aan en Suriname moet die grijpen. Een voordelige overeenkomst zit erin.

Weliswaar is het nog altijd oppassen geblazen met het soort overeenkomst dat gesloten wordt. Met de grillige markt kan binnen de kortste keren voordeel omslaan in nadeel. “Als Suriname werkelijk een rol wil vervullen, is dit de beste tijd om je in te kopen”, zegt Rusland. Het vertrek van Billiton biedt nog meer opties in dit opzicht. De aanstaande onderhandelingen met Alcoa zullen die richting opgaan.

Daar de beide bedrijven in een joint venture zitten, heeft Alcoa de eerste optie. De aandelen van Billiton kunnen of door Alcoa worden overgenomen of aan Suriname worden verkocht. De beide multinationals overleggen binnenkort in Brazilië. “Als samenleving willen we een actievere rol in de bauxietsector. We willen een rechtvaardige deel, zonder de investeerders te schaden”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Als ik u was, minister, zou ik deze deal maar snel sluiten. Bauxiet is op! Suriname is in 2012 geen leverancier meer! Dus: pakken wat je pakken kan.


  Maak melding
 2. Lees goed de kleine lettertjes.
  -Misschien doorgestoken kaart?(weet nooit wat er besproken wordt, ze hebben elkaars aandelen)

  – wanneer er deal getekend wordt let op de doorlooptijd van zo`n overeenkomst.
  niet langer dan 10 jaar.

  de omstandigheden kunnen veranderen in de loop der jaren.


  Maak melding
 3. De president v/d reubliek suri. had gevraagt aan billiton,,,waarom zij weggaan uit suri.

  Heeft hij de president ooit antwoord gekregen van billiton..

  Heeft de president en de vakbond ooit gerealiceert wat de gevolgen zijn van het vertrek van billiton..

  Wat is het alternatief..


  Maak melding
 4. ik heb geen enkele zekerheid in deze twee multinationals.het is al bewezen dat deze heren alleen maar van een ding weten. en dat is uitbuiten, van redelijkheid is weinig te bespeuren.

  na die 75 jaar zit moengo nu nog zonder ontwikkeling, paranam nog minder.suriname wordt steeds armer met deze figuren in ons midden.

  en de families in de rijke landen moeten zorg dragen om gedumpt artikels naar hun land van herkomst te sturen voor hunne families aldaar.schande man.

  wel ik zeg u allen mi weri nanga dem nep tv station ini sranan.

  ook de volksgezondheid laat te wensen over.daar komen patiënten op zeer gruwelijke wijze om het leven.je moet god bidden om niet te komen liggen in van de ziekenhuizen.je komt zeker niet levend terug naar buiten.


  Maak melding
 5. Heeft Suriname de hulp van multinationals nodig om bauxiet of goud te winnen?
  Al die tijd dat die buitenlandse multinationals in Suriname opereerden, hebben ze toch gewerkt met Surinaamse arbeiders en naar ik aanneem ook Surinaamse leidinggevenden.
  Laten die multinationals gewoon vertrekken met achterlaten van hun machines en gereedschappen als vergoeding van jarenlange uitbuiting en laat Suriname zelf deze grondstoffen gaan delven.
  Dan heb je kans dat Suriname uit het slob komt, gewoon innitiatief tonen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES