Ruzie in Surinaamse coalitiepartij VHP houdt aan

9

PARAMARIBO, 21 jan – De dissidenten binnen de Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP, weten van geen ophouden. Dissidentenleider Bholanath Narain wil zelfs een motie van wantrouwen tegen partijvoorzitter Ramdien Sardjoe. Die zou als vicepresident te weinig de rol van de VHP belichten.

Onder is nauwelijks bekend wat VHP-ministers aan prestaties hebben neergezet. Dat zal zich op den duur wreken. De vrees is vooral dat de trend van steeds minder parlementszetels binnenhalen, zich voortzet. “Voor ons staat vast dat de partij achteruit is gegaan vanaf Sardjoe’s aantreden”, zegt Narain in het actualiteitenprogramma In de Branding. Anders loopt het weer mis.

De verkiezingen van 2010 zullen uitlopen in een drama voor in elk geval de VHP. De motie moet het allemaal voorkomen. “Er is ontevredenheid alom binnen de partij. Nationale politiekvoering ontbreekt en er vindt verkaveling plaats van het beleid”, aldus Narain. Hoe dit enge behartigen van de belangen van de achterban rijmt met de aangesneden ontevreden van diezelfde achterban, is niet duidelijk.

Sardjoe heeft de groep Narain vaker verzocht de strijdbijl te begraven. Polemiek zou weinig zoden aan de dijk leggen. De partij lijdt eerder schade en de dissidenten lopen kans hun voorspelling in vervulling te helpen gaan. “Het geeft geen prettig gevoel. Misverstanden kunnen op volwassen manier worden uitgesproken”, zegt Jules Ajodhia, parlementariër en voormalig vicepresident.


9 REACTIES

 1. Nu horen wij het van een ingewijde, het hokjesdenken viert de boventoon boven NATIONALE politiek! Ook met soortgelijk-/identiek gedoe bij de andere politieke entiteiten moet dit land en volk afrekenen.

  Op die manier worden elk ministerieel handelen in dat licht bezien. Er zijn helaas slechts enkele nationale bewindvoerders geïdentificeerd.


  Maak melding

 2. Hihihi.

  Terwijl ze bij de NDP voor eenheid zorgen, zelfs weggelopen ex-NDPers komen met hangende pootjes terug, vechten ze binnen de VHP rest nog NPS en weg met fossiele etnische partijen. De toekomst is aan echte/waarachtige nationale progressieve partijen waar alle bevolkingsgroepen zich thuisvoelen.


  Maak melding

 3. Ze moeten eens kijken en wat ze als team hebben neergezet en niet op persoonlijke titel werken. Een politieke partij die aan de regering deelneemt doet het uit belang van de REPUBLIEK SURINAME en niet uit eigen of partij gewin.


  Maak melding

 4. Zelfs kinderen krijgen al op hele jonge leeftijd weer kinderen.

  Maar onze lijders met lange lange ij blijven zitten tot de dood hun verwijderd..

  Wanneer komen ze tot inkeer..


  Maak melding

 5. In de beste families komen onenigheid en ruzie voor.
  Het mondt uit of in definitieve verwijdering of in verzoening.
  De tijd zal het leren.

  1 Ding is wel zeker, met de verkiezingen in het vooruitzicht, hoeft men niet op winst te rekenen voor de VHP.

  Het getuigt wel van moed om zo vlak voor de verkiezingen dit geschil te willen oplossen.

  Andere partijen zouden een andere houding aannemen. Namelijk die van eerst de verkiezingen ingaan en dan pas tot een oplossing te zien komen.


  Maak melding

 6. Een partij als de V H P heeft zijn tijd gehad het gaat nu niet meer om als je Hindoestaan bent dan hoor je bij de V H P.Als het zo was in de verenigde staten van Amerika als je Afro-Amerikaan was dan zou je zeker bij een partij horen die door de Afro-Amerikanen opgericht was als die existeerde.Dan had je nooit Obama als president gehad.Ik ben een grote tegenstander van partijen die grotendeels op hun etniciteit existeren.Partijen moeten een ideologie hebben zonder dat geen voor uitgang.Je hebt dan gauw iets als een clan een vrienden en familie partij en als ze aan het bewind komen dan regelen ze elkaar goede jobs, er zijn heel veel voorbeelden te noemen.


  Maak melding

 7. VHP is toch de Vereninging van Handelaren in Paramaribo.
  Ook voor verhuur van winkelpanden en auto verkoop, bouw en wegenbouw.
  En aan het hoofd Opa Runuldu ….tien schone vingers….maar lege handen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.