maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRepatrianten: pensioenbelasting Suriname wurgend

Repatrianten: pensioenbelasting Suriname wurgend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jan – De belasting op pensioenen van repatrianten uit Nederland is wurgend. Dit stelt het Ondersteuningsteam Remigrantenaangelegenheden, Otra. De omzetbelasting van achtendertig procent wordt zonder enig onderscheid toegepast. het maakt het leven in Suriname onnodig harder.

Wat de pijn verergert, is de inning over een heel jaar ineens. Er zijn gepensioneerden die in een keer tweeduizend euro lichter zijn. “We zitten nu in de tijd waarbij de jaarlijkse belastingformulieren moeten worden ingevuld voor het afdragen van deze zware belastingen. Het is een hele hap”, zegt Otra-bestuurslid Eugene van Dongen tegenover Dagblad Suriname. Het is meer dan tijd voor een ommezwaai.

Otra wil voor de zoveelste keer aan de bel trekken. Het kan er niet in dat het vaderland zich zo hard opstelt. Nederland heeft de inning aan Suriname overgelaten, wat kennelijk verwachtingen wekt. “Ik vind dat er wat aan gedaan moet worden. Wij ouderen hebben hard moeten zwoegen en ploegen in Nederland. We komen terug naar Suriname om te genieten van een welverdiend pensioen”, aldus Van Dongen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Het zijn onze eigen mensen die ons uit-buiten..

  Vroeger konden we schelden op de wit-mangs maar nu niet..

  Onze eigen broers-zus-zwagers-ooms-tantes enz enz enz ..die ons leeg-plunderen.

  En wedden dat ze niks doen..


  Maak melding
 2. Beste mensen,
  Ik hou het kort. Het percentage welke Suriname int zou zonder meer ook in Nederland worden geind. De twee landen hebben afgesproken dat je het of in het ene land of in het andere land af moet dragen. Richtlijn is daar waar je staat ingeschreven. Veel personen die vertrekken blijven nog ingeschreven in Nederland en betalen dus dubbel. echter kan je daar geen van beide staten de schuld geven het is dan jou eigen keuze dit zo te doen.
  Odi


  Maak melding
 3. Er is een goedkope oplossing. Hier je huisje aanhouden en een lange vakantie is Suri. Goedkoop voor de zomer begint terug naar NL en goedkoop voor de winter begint naar SME. Geen gedoe met belastingen. Neem een visum voor 6 maanden.


  Maak melding
 4. Sabakoe en Marcel 30. Deze wetten waren er altijd al in Su. maar er werd vroeger niet zo
  strak gecontrleerd. Hou er ook rekening mee dat de mensen die uit Ned. naar Su. komen dachten van het volle pond te genieten omdat zij destijds al een huis hadden gebouwd voor hun ouwe dagen, en hadden in hun achterhoofd
  ik zit nu goed. In nederland zouden ze misschien het ook niet kunnen redden met het
  huidige situatie alles is nu veel duurder
  geworden, een hoop mensen die weten geen raad meer met hun vrijetijd. Ze lopen allemaal tegen het einde van de maand allemaal te klagen over de situatie.
  Think About This.
  TANG BOENG………..


  Maak melding
 5. Waar moet dit heen? In Nederland willen ze
  dat we werken tot 65jaar zodat je niet te-
  lang meer leeft om te genieten van je pensioen.waarvoor je in barre kou heb moeten
  zwoegen.
  En tegen de tijd dat je eindeijk een beetje
  tot rust wil komen en van je pensioen wil
  gaan genieten!!!!!!! KOMT DE BELASTING ook nog een keer. Jongens toch, als ik terug ga naar Su maak ik mijn geld toch daar op.

  DIT IS EEN SPIJTIGE ZAAK


  Maak melding
 6. Geef de ambtenaar een tjoekoe en de zaak is zo opgelost neks 38% het is toch een corrupte bende daar. Liever tjoekoe geven dat te protesteren het helpt toch niet.

  Succes pensionados.
  Het gaat trouwens over pensioenen van remigranten.


  Maak melding
 7. Het belastingregime in Sur is inderdaad bewust gericht op het plukken van gepensioneerden en zij die een uitkering uit Ned ontvangen.
  Als 65 jarige gepensioneerde betaal je in Ned ongeveer 20% belasting (als je een pensioen hebt tot ongeveer Euro 30,000 per jaar). In Sur wordt je keihard belast met 38%. Wat krijg je voor dat geld terug. Niets, zelf je zorg die je in Ned kreeg krijg je niet omdat Sur geen verdrag met Ned heeft getekend. het is een schaamteloze bedoening van Sur om de oudgedienden op deze manier te pakken.


  Maak melding
 8. En waar is de uitkering dan gebleven van onze ouders en voorouder die voor de onafhankelijkheid en ook na de onafhankelijkheid recht op hadden vanuit nederland. Suriname was goed om alle rijkdommen weg te dragen maar de surinamers niet goed genoeg om hun een uitkering te geven. Daarover praat niemand. Men vergeet wel snel de geschiedenis. En nu het omgekeerde gebeurd dat ze hun welverdiende pesioen willen ontvangen en in Suriname hun laatste dagen willen doorbrengen worden ze nog een keer genaaid door hun eigen broeders.

  wat een waardering genieten de Surinamers die hun best hebben gedaan.
  toen ze pakketten moesten sturen naar suriname tijdens armoede periode hebben ze met open armen ontvangen. zelfs nooit een dankwoord van enige president gehoord dat de surinamers in het buitenland vele offers hebben gebracht in moeilijke periode van het land.

  vreet je eigen broeders.
  schaf de visum nooit af voor ex-surinamers.
  vraag zoveel mogelijk voor een ticket om naar suriname te komen.
  vraag heel veel belasting aan de ouderen die in suriname hun laatste dagen willen slijten.
  schort de toescheidingsovereenkomst af.

  laat surinamers vooral merken dat een ander land beter is dan suriname.

  Je potie.

  wanneer gaan we het echt leren om je eigen mensen te waarderen.

  Papo


  Maak melding
 9. Als wij nu niet doorhebben dat de economie in Suriname in stand word gehouden door het afzetten van de euro-surinamers weet ik het ook niet meer.


  Maak melding
 10. Dit is het rancuneusebeleid van de regering venetiaan.Men heeft niet eens berekend dat je liever veertigduizend gepensioneerden kan aanslaan voor bijv. 20% inkomstenbelasting dan dat je vijfhonderd personen voor 38%.Trouwens als ik het verhaal zo lees,is het een totaal verkeerde belasting omdat OMZETBELASTING iets anders is dan INKOMSTENBELASTING.Wat voor OMZET hebben de gepensioneerden????Misschien de omzet van een paar gevangen kwie-kwie`s of krobia`s voor eigen consumptie????Daarom heb ik reeds lang vóór mijn pensionering voorlopig gekozen voor Frans-Guyana en ik moet zeggen,HET BEVALT MIJ HEEEEEERLIJK.Zolang deze regering in Suriname zit, “PAS IK “.Geen rompslomp met wisselen want ik doe mijn financielezaken en boodschappen gewoon met euro`s en ook geen visumgedoe.Kan gaan en komen wanneer ik wil.EN EEN RETOURTICKET Kost rond de €700,= vanaf Parijs-Orly.Ook daar geen problemen mee want er zijn ELKE DAG VLUGHTEN van en naar CAYENNE!!!!!!EN ER WORDT OP TIJD gevlogen want er zijn zeer sporadisch vertragingen.Als die er zijn,is het meestal hooguit een halfuur.Tenslotte kan ik voor een byzondere gebeurtenis even per boot over de grens naar Suriname en terug.


  Maak melding
 11. Hoe zit het dan met FR-Guana? dan ben je toch
  ook dichtbij huis? Jammer dat het zo moet
  op je oude dag nog djoegoe-djoegoe want het is daar ook duur vertoeven.


  Maak melding
 12. Gewoon niet wonen in suriname.Suriname buit je gewoon uit.Alles is daar zo duur.Gewoon lekker in Nederland blijven.Met dat geld kan je lekker op vakantie naar een andere land.Ze willen de ex surinamers uitbuiten.

  mij niet gezien in die klote land,Wat heeft het te bieden ? Gewoon nietssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss alleen strond.Ja dieven die je de keel door snijden over roofen,meer niet.


  Maak melding
 13. Sarie torie , het is te gek voor woorden !!!
  Zolang gewerkt en geploegd en als je terug bent dit GESODEMIETER weer.
  Neen hoor ano ing.
  Misschien heeft nr.5 gelijk overwinteren in Su. begin van de zomer terug naar Nederland.


  Maak melding
 14. Met respect naar een ieder: je wee toch dat dit de situatie. Je kiest er zelf voor dat je geplukt wordt en moet je dus niet klagen. Je kiest er voor om die corrupte overheid te subsidieren.
  Je hebt een andere keuze en dat is niet naar Suriname remigreren maar alleen op vakantie gaan. De surinamers weten dat ze hun economie voor een belangrijk deel de Euro Surinamer draait en melken je uit.


  Maak melding
 15. hoi, luitjes,
  ach ja, je probeert toch het beste te toen, je wordt 65 jaar en je wilt toch genieten van suri.
  en net zoals al eerder is aangegeven, enkele maanden hier en dan weer een paar maanden daar, want het is toch wel belangrijk dat je
  het financieële plaatje en de zorg, niet uit het oog verliest, suri is zondermeer een mooi land, en ik ga, als ik 65 ben geworden, deze vorm van vakantie gebruiken, en ik ben nu, al mijn voorbereidingen aan het doen.
  ( ook al ben ik blank, mijn liefde voor suri blijft, ook al moeten we het goed bekijken, om het ook zogoed mogelijk uit te pakken.)
  ik hou me niet met politiek bezig, maar ik vind wel, dat de mensen in suri, die nu
  70 / 80 jaar oud zijn, en langetijd onder nederlandse vlag gewerkt hebben, recht hebben op een goed pensioen, want in mijn tijd daar, was de suri gulden ook het dubbele
  van de nederlandse gulden, dus waar is die beloning dan, waar deze oudere recht op hebben?
  gr. schoerpioen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES