Suriname niet zeker van officieel emigratiecijfer

4

PARAMARIBO, 20 jan – Het officiële emigratiecijfer van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, CBB, is niet realistisch. Waar over de laatste vijf jaar ruim drieduizend Surinamers te boek staan, moet het echte cijfer veel hoger liggen. De autoriteiten hebben maar weinig zicht op de exit.

“Het emigratiecijfer ligt zeker hoger, want niet iedereen die uit Suriname vertrekt geeft dit bij de autoriteiten aan”, zegt CBB-functionaris Rita Murli- Mathoera tegenover de Ware Tijd. De bevestiging kwam onlangs van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal Surinaamse migranten in Nederland blijkt boven de dertienduizend uit te komen.

Ruim tienduizend meer dus dan het Surinaamse cijfer. Dat stelt de eigen registratie behoorlijk aan de kaak. De registratie van immigranten verloopt iets stabieler. De laatste vijf jaar hebben zich ruim tienduizend buitenlanders in Suriname gevestigd. Het grootste deel komt uit Nederland, China en de buurlanden Guyana en Frans Guyana.


4 REACTIES

 1. Waarom zou de CBB met dit soort zaken hun tijd beteden als de ambtenaren van de CBB met andere zaken geld kan verdienen.
  Het afstempelen van verblijfsvergunningen voor de anderen z.a. de Chinezen, Guyanezen en de andere groepen buitenlanders met het verstrekken van id kaarten. Su die een paspoort nodig hebben en nog veel meer op te noemen maar je weet wat het kost toch…………….Tang Boeng


  Maak melding

 2. Als je op zanderij aankomt,wordt je paspoort gestempelt en je briefje v/d immigratie-dienst .

  Deze wordt vervolgens op een hoop gegooit vlak bij de die stoel waar die meneer/mevrouw zit of staat en als je over 10 jaar weer terug komt,ligt het papiertje nog steeds daar.
  Er staat een computer daar die uit is en niet aangesloten op het electra net.

  Zover ik mij kan herinneren staat het al een paar jaren daar vol met stof te roesten,niemand kijkt ernaar..zonde..

  Hoe kunnen ze dan een statistiek lezen schrijven..


  Maak melding

 3. @nr.3…volgens mij worden die briefjes die je op Zanderij moet invullen NIET in een lade gedaan hoor! Ze gaan letterlijk de vuilnisbak in. Die douaneamtenaar moet doen alsof hij hard werkt toch!!!Volgens mij staat hij te tikken op een lege computer!!! Het moet interessant lijken of niet??? Heb nog meegemaakt in de jaren 80/90 dat er ook bij die desk ZWAAR bewapende militairen van 18 jaar oud stonden!! En ze waren ERG onbeschoft. Zo gaan wij Surinamers om met toeristen!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.