dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMogelijk strafzaak tegen Surinaamse ex-militairen

Mogelijk strafzaak tegen Surinaamse ex-militairen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 jan – Het isoleren van enkele politici door ex-militairen in Nieuw Nickerie krijgt mogelijk een staartje. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie vindt het niet kunnen dat gezagsdragers illegaal vastgehouden worden door burgers. De zaak wordt vrij hoog opgenomen. “Ze hadden geluk dat ik niet daar was, anders was het anders afgelopen”, aldus Santokhi.

Er stonden zelfs speciale eenheden klaar in Paramaribo. De twee ministers en parlementsvoorzitter Salam Somohardjo werden vastgehouden in een restaurant en zijn uiteindelijk door de politie ontzet. Toch is Santokhi niet tevreden: “De politie heeft te lang gewacht met effectief optreden. Ik heb de korpschef om een onderzoek gevraagd.” Het Openbaar Ministerie onderzoekt of er strafbare feiten zijn begaan.

De oudgedienden zeggen alleen maar aandacht te hebben willen vragen. Toen vernomen werd dat het trio zich in een bepaald restaurant bevond, werd dat als een goede kans gezien. De drie mochten de eetgelegenheid niet uit tot de politie arriveerde. “De acties keuren we af, omdat ze niet passen in het democratisch rechtssysteem. We gaan dit nooit toestaan”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

19 REACTIES
 1. Laten wij niet te veel aandacht besteden aan deze kwestie en vooral geen gespierde taal bezigen. Wanneer ex-JC’ers in het geweer komen is er praktisch niets mis. Over het meten met verschillende maten gesproken.


  Maak melding
 2. Quote: “Deze acties passen niet in het democratisch rechtssysteem”, unquote.

  Geef ze daarom een baantje bij de overheid. Ze zullen zich onmiddellijk thuisvoelen….


  Maak melding
 3. Roerend mee eens

  er word zeker met verschillende maten gemeten in Suriname
  Niet met 2 maar meerdere

  Het word tijd voor een nieuwe stroming Deze regering mag zich klaarmaken om op te ruimen
  Binnenkort verkiezingen daar kijken we naar uit


  Maak melding
 4. ” “De acties keuren we af, omdat ze niet passen in het democratisch rechtssysteem.”

  Dit uit de mond van iemand die eigenlijk in het gevang hoort te zitten.
  Maar goed, ook ik schaar me achter Pinto, waarom worden de acties van de JC op z’n minst niet onderzocht. Oost West verbinding was dagenlang afgesloten door JC en geen politieagent te bekennen.

  “gezagsdragers illegaal vastgehouden worden door burgers.”

  Als justitie deze boeven niet legaal arresteert, dan moeten burgers dat doen, dit gespuis mag niet vrij rondlopen en ze zijn zoals jou geen gezagsdragers, dus klets niet.


  Maak melding
 5. zo gaat het in een democratie en niet anders.nummer 1 is de laaste die het over meten met veschillende maten moet hebben echt een zielige ventje is hij .


  Maak melding
 6. Jonny,
  De j.c.’ers hebben levend gekapt, verkracht, geroofd, verbrand, gelynched, Afobakka masten opgeblazen, 79 jonge soldaten doodgeschoten, de weg naar Albina opengeript, jo looser jo.
  Wat wil je nog meer weten?


  Maak melding
 7. je kan iemand uit de goot halen maar het is moeilijk om de goot uit hem te halen . dat geld voor velen hier echte domme on doordachte reaktie dat geld voor pinto en na mi. wij hebben allemaal hier kunnen lezen wat voor aktie jc voerd wegblokkade een weg blokade is iets aders dat wat die ex militairen hebben gedaan ik keur bijde af laat dat duidelijk zijn . wat jij en jou schoolmaatje hier proberen te doen is wat krom goed proberen te praten jullie verdienen het predicaat dom


  Maak melding
 8. Je kan iemand uit een psychiatrische inrichting laten, maar je kan niet zeggen dat hij niet meer gek is.

  Weet je wat DU, als geneesmiddel krijg je een foto van meneer Bouterse en die moet je 3x per dag kussen.


  Maak melding
 9. Ach man laten we ons niet druk maken over deze kwestie.Het is de moeite niet waard, en waarom ik dit zeg is het volgende,
  Brunsie is ook een ex jc en krijgt voor het
  mishandelen van de medewerkers van de SWM
  ZES MAANDEN en wat horen wij. Ik ben blij met dit uitspraak. Deze zullen hooguit 40 uren
  taakstraf krijgen……..die waarschijnlijk
  ook een collega van hem was.


  Maak melding
 10. Vertel aan mij DU waarom dit onderwerp plotsklaps naar de achter grond verdwijnt?
  Was het achteraf toch niet kies om zo hard van stapel te lopen. Het gaat om jongens die stuk voor stuk een smerige oorlog achter de kiezen hebben!

  Ik deal met harde feiten. Ik zal jou altijd de waarheid inpeperen. Die goot past jou eerder, gegeven jo doorgaans gespleten reacties doorspekt van haat en wrok. Weet je wat, ga maar op het dak zitten bij 15 graden Celcius onder nul.


  Maak melding
 11. @pinto
  vraag je eerst af of deze oorlog allemaal nodig was. en wat wij als volk en land ermee zijn opgeschoten.dat zijn de vragen die je moet afvragen en beantwoorden.feit is dat de mensen die hievoor verantwoordelijk zijn door jou op handen worden gedragen bouterse bijvoorbeeld.wat heeft deze man voor deze jongens gedaan geen moer wel in een duur huis wonen helikopter en jacht kopen was dat de bedoeling van de revo ?? geef mijn antwoord a.u.b jij geeft deze regering alle schuld van de mislukte revo en dat is niet eerlijk. en toch neem jij het op voor de verantwoordelijken .


  Maak melding
 12. De regering treft geen ekele blaam. Jij DU moet vooral ophouden om achteruit te blijven kijken. Ik hoef niet te verantwoorden wat een ander heeft misdaan. Ik kan alleen spreken voor- en namens mezelf. Ik kom niet uit de criminele wereld en wie of wat ik nou aanhang gaat DU geen ene bast aan! Van mijn prive blijf je af!


  Maak melding
 13. @pinto zeker weten blijf ik van jou prive af intresseert mijn ook geen moer.dat jij geen crimineel bent moet je zelf weten maar je neemd het wel op voor een crimineel.jij wil niet achteruit kijken dat is jou probleem . inderdaad hoef jij je niet te verantwoorden voor de daden van een anderen. maar je mag wel een mening hebben vooral als het over de meest grove mensenrechtenschending die heeft plaats gevonden in suriname.


  Maak melding
 14. Maar Du,
  Je schrijft een heleboel koeterwaals hoor. Laat je door iemand bijstaan want wat je hier neerkwakt raakt werkelijk kant noch wal. Ook mijn mening is ook maar mijn mening. Jij bent buitengewoon vrijpostig.

  Intussen is de sfeer tussen leger en politie er niet beter op geworden. Als lid van een politie-sportclub kom ik er voorlopig ook niet meer totdat het gel ul zal zijn geluwd. Je reinste verdeel en heerspolitiek? Ik vrees met grote frezen dat wij het als één natie nooit zullen redden. Van dat splijtgezwam wordt ook niemand wijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES