Suriname wil India helpen vleugels uit te slaan

13

PARAMARIBO, 15 jan – Suriname is bereid India te helpen vaste voet te krijgen in de Amerika’s. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. De bereidheid is nog eens benadrukt tijdens zijn recente bezoek aan India. Suriname heeft genoeg in huis om de nieuwe ontwikkelingspartner een helpende hand toe te reiken.

Dat moet alleen maar meer vast vorm krijgen. Veel is ook afhankelijk van wat New Delhi uiteindelijk zelf wil. “Als India op de juiste wijze gebruik weet te maken van de mogelijkheden, kan Suriname als hub dienen naar het Amerikaanse achterland”, zegt Sardjoe. De formaliteiten moeten nog worden uitgewerkt. Wel is al het een en ander afgesproken tijdens het bezoek.

De historische banden bieden het nodige perspectief. Suriname heeft al behoorlijk voordeel getrokken uit de relatie. Er zijn kredietlijnen beschikbaar gesteld voor de landbouw en fysieke infrastructuur. Nu loopt weer een nieuwe lijn van veertig miljoen dollar. “Suriname heeft via de kredietlijnen zijn ontwikkeling verder kunnen veiligstellen”, aldus Sardjoe.

13 REACTIES

 1. Er is wat nieuws gaande met deze nieuwe rijke landen als India,Korea, China,en vele Arabische landen.Ze zijn op zoek naar landbouw arealen om machinale landbouw uit te oefenen.Ga maar na de consumptie van vlees en groenten in deze landen is zo danig gestegen dat ze naar andere mogelijkheden zien om deze stijging bij te houden.Saudie Arabie” heeft heel veel land gepacht in Ethiopie” om er zeker landbouw uit te oefenen die zeker machinaal geschied, die de bodem verderft.Daiwo(koreaans)is bezig met Madagaskar voor een contract van 99 jaar machinale landbouw daar uit te oefenen dat helemaal niet verenigd is met de bodem structuur van het land.China is ook bezig in vele Afrikaanse landen.Dit noem ik een nieuwe form van kolonialisme.Als je de situatie van de Chinese firma met oliepalmen bekijk is het ook een bedrijf die ten koste van domme Surinamers zeer snel rijk wilde worden.Daarom zeg ik doe de landbouw zelf maar liefs ecologisch er is een zeer grote na vraag.Suriname slaapt deze minister die in India was weet helemaal niets van het land alhoewel zijn voor ouders van daar komen.Hij mag zijn reis als een goede vakantie beschouwen met lekker eten en wat er nog bij hoort. India zoekt zijn voordelen het is een groot land met een bevolking die groeit dus is het niet slecht als ze stomme Surinamers kunnen vinden die hun helpen kunnen,die liefs uit zien zo als ze in India zijn.


  Maak melding

 2. @4: Kijk, de eerste officiele klager heeft zich al aangemeld.

  “die liefs uit zien zo als ze in India zijn.”

  als deze minister naar Indonesie of Ghana was afgereisd om identieke zaken te bespreken welke hij heeft gedaan in India, dan zou deze poster nummer 4 zeker weten niet zo reageren.


  Maak melding

 3. Het is de moeite waard om het uit te proberen.Tenslotte zijn de indiers toch vooruitstrevende mensen.Kijk maar naar de laatste jaren wat ze allemaal niet bereikt hebben.Dus,kom op.Doe gewoon mee.


  Maak melding

 4. Dat India en China de opkomende machten zijn, steekt het rijke westen.

  “Ga maar na de consumptie van vlees en groenten in deze landen is zo danig gestegen dat ze naar andere mogelijkheden zien om deze stijging bij te houden”.

  Nu vraag mij af of deze persoon die dit als mening heeft gegeven, zelf wel tenminste 1x per week zijn vlees of vis overslaat. (De meeste Hindu’s eten een paar dagen in de week vegetarisch).
  Dat zou namelijk ook zijn steentje bijdragen aan het voedseltekort dat al is ontstaan.

  Een overbekende Nederlandse supermarktketen verbouwt ook groenten/fruit in andere landen, omdat er in eigen land nog weinig landbouwgrond ter beschikking is.
  Deze keten voert verder ook vlees in uit verre landen om te kunnen voorzien in de eigen behoefte.
  Doen landen uit het Oosten dit, dat mag niet.

  In het westen blijft men maar consumeren. Elk jaar kun je, met de feestdagen weer zien hoe men de boodschappenwagens vollaadt.
  Zelfs met de crisis is men dat blijven doen.
  Dat wordt wel getolereerd, de mensen in het Oosten mogen maar op een houtje blijven bijten.

  Het probleem is dat de man/vrouw die in het rijke westen woont, wel kritiek over het Oosten geeft, zonder er bij stil te staan dat het westen nog steeds heel veel fouten maakt.

  “India zoekt zijn voordelen het is een groot land met een bevolking die groeit dus is het niet slecht als ze stomme Surinamers kunnen vinden die hun helpen kunnen,die liefs uit zien zo als ze in India zijn”.

  Gek hé, dat Surinaamse Hindostanen lijken op Indiërs? Laat Hindostanen maar stomme mensen zijn, als jij maar de intellectueel bent en blijft.

  Alex is dyslectisch als het gaat om zulke uitspraken over Hindostanen.


  Maak melding

 5. De afrikaanse mentaliteit is zo als de koe geen melk meer geeft wordt deze geslacht en opgegeten.
  Deze mensen kunnen niet overleven op droge rijst, peper en zout.

  Ze zijn zoutvlees gewend daarom is afrika argentinie gevraagd om meer zoutvlees.


  Maak melding

 6. waneer houden jullie nou eens een keer op met die raciale gedonder als jij verwant voeld met india plur daar heen het zelfde geld voor de gene die met afrika verwant voelen. je ben een surinamer of niet een surinamer is blank zwart bruin groen geel alle kleuren van de regenboog.waarom komen jullie hier lullen als je niets met surinamers temaken wil hebben ga maar naar forum van india of afrika klootzakken .


  Maak melding

 7. ja hoor India heeft de gehandicapte Sardjoe nodig om America binnen te komen.Geef me een break… India is een machtig land en heeft die juist Sardjoe nodig.hou toch op man.
  India heeft 100 miljoen It-ers op een bewoners aantal van 1.13 miljard. Ja hoor en hebben ze Sardjoe nodig… give me an big…break


  Maak melding

 8. Du,

  je moet je ogen goed de kost geven en kijken wie afgeeft op andere groepen.
  Deze groep vlakt iedereen af maar waartoe zijn ze in staat enkel feesten en beesten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.