Suriname volgt Twinning faciliteit met argusogen

1

PARAMARIBO, 15 jan – Suriname kijkt kritisch naar het verloop van de Nederlandse Twinning faciliteit. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Bij de eerste fase vorig jaar zijn er nogal wat opmerkelijke ontwikkelingen vastgesteld. Suriname wil vooral niet met de gebakken peren komen te zitten.

Vandaar ook dat formeel gevraagd is om meer afstemming met de Surinaamse regering. “Omdat zich in de uitvoering wat problemen hebben voorgedaan. Van belang is de duurzaamheid van de projecten en het soort instellingen waarmee gewerkt wordt”, zegt Van Ravenswaay. Weliswaar is er geen bezwaar tegen het zaken doen met particulieren, de zogenaamde NGO’s.

Alleen, de kans is groot dat als er iets fout gaat, de regering het gelag moet betalen. Onder meer wordt weinig rekening gehouden met het beleid voor bepaalde gebieden. Het kan dus gebeuren dat projecten worden uitgevoerd via Twinning, die het beleid overlappen. Intussen heeft Den Haag toestemming gegeven voor de aanvang van de tweede fase. Paramaribo verwacht dus snel antwoord.

1 REACTIE

  1. Suriname mag kritisch kijken dat zegt men niets tegen maar waarom loopt het land niet mee?Een afstemming heb je zeker nodig dat heb je bij elk project ten zij je mee loopt. Wat de NGO aan gaan heb ik persoonlijk niets positieve over hun te zeggen ze kosten meer dan dat ze waard zijn Speciaal die van het buitenland komen ik noem ze avonturiers met slechte kennis over het geen ze gezegd zijn te doen.Persoonlijk ben ik een paar tegen gekomen die in Kenia en Tanzania geweest zijn het was maar een avontuur reisje.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.