Intern onderzoek Surinaamse justitie door OM

10

PARAMARIBO, 15 jan – Het intern onderzoek naar corruptie bij het ministerie van Justitie & Politie is overgeheveld naar het Openbaar Ministerie. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het besluit heeft te maken met praktische overwegingen. De beschuldigingen van topambtenaar Dianthe Van de Lisle-de Jong worden absoluut serieus genomen.

Serieus genoeg om de kans op misverstand uit te sluiten. “We zijn door de procureur-generaal geïnformeerd dat hij een vooronderzoek heeft ingesteld. De informatie uit het voorlopig onderzoek van Justitie zelf is daarom ter beschikking gesteld”, zegt Santokhi. Het OM moet alle gelegenheid krijgen de zaak volledig uit te pluizen. Tegelijk wordt ook nagegaan wat de klokkenluider zelf heeft misdaan.

Van de Lisle-de Jong zou zich onder meer zonder toestemming in Nederland bevinden. De beschuldigingen zijn van daaruit gebaseerd. “We onderzoeken ook welke burgerlijke en strafrechtelijke normen zijn overtreden en de nodige juridische stappen zullen worden ondernomen”, aldus Santokhi. Dat geldt evenzeer het optreden van de Nederlandse advocaat Frank King, die Van de Lisle-de Jong bijstaat.

10 REACTIES

 1. Dit is spijkers op laag water zoeken. Sheriff moet oprotten. Wat ik niet begrijp is dat hij ook de avocaat van klokkenluider wil aanpakken. Dit zijn echt onderwereld praktijken


  Maak melding

 2. Het zal mij niet verbazen dat deze mevrouw het Nederlandse natio heeft of haar partij niet goed heeft gescreend voordat zij deze functie (positie) mocht vervullen.Als blijkt dat ze gelijk heeft vraag ik me af wie er allemaal hiervoor de bak in moet gaan.Het is best wel mogelijk dat de tjoekoe’s niet even-
  redig zijn verdeeld (probleem).Think about it.

  Tang Boeng


  Maak melding

 3. MOWI,
  Troost je maar! Weet jij hoeveel beleidsbepalende figuren/personen in dit land wel degelijk een neerlandse-paspoort hebben? Daar is op zich niets mis mee, maar dan moeten we selectief niet komen doen alsof wij donderslag horen bij heldere hemel.

  Bovendien hebben wij een probleem als al die nederlandse beheerders van legio armlastige tehuizen hier hun hielen lichten. Wordt wakker!


  Maak melding

 4. “Van de Lisle-de Jong zou zich onder meer zonder toestemming in Nederland bevinden. De beschuldigingen zijn van daaruit gebaseerd. “We onderzoeken ook welke burgerlijke en strafrechtelijke normen zijn overtreden en de nodige juridische stappen zullen worden ondernomen”, aldus Santokhi. Dat geldt evenzeer het optreden van de Nederlandse advocaat Frank King, die Van de Lisle-de Jong bijstaat.”

  Nou, nou bovenstaande zegt toch alles over deze mini-ster. Deze mensen blijven het Surinaamse volk beledigen, hij wil dus ook onderzoeken welke burgerlijke en strafrechterlijke NORMEN zijn overtreden, terwijl hij zelf geen enkele norm heeft. Deze man snapt nogsteeds niet dat hij alleen in bacovenwinkel Suriname mini-sterretje mag en kan spelen, in de rest van de wereld ben je beschadigd en wordt je als crimineel gezien.


  Maak melding

 5. dit is geen belediging maar zo gaat het in een democratie laten uitzoeken deze mevrouw kan gewoon terug keren naar suriname want suriname is een democratie , maar de mensen die zijn gevlucht voor tiran bouterse die hebben dat gedaan omdat hun leven in gevaar was dat is het verschil, deze minister heeft meer normen en waarde in zijn beleid dan bouterse dus hou je grote mond over normen waarde want dat heeft de hele ndp niet en bouterse als je samen werkt met iemand die jou landgenoten of lafhartige manier heeft afgeslacht zonder form van proces moet jij jou kop dicht houden over normen en waarden, jou baas heeft mensen helemaal in nederland geprobeerd te doden omdat ze opkwamen democratie recht en orde in suriname.


  Maak melding

 6. Wat mij verbaasd dat Pinto zo reageerd of heeft hij nu een bepaald band met haar.Ik vroeg me alleen af of Nederlandse is, en is
  dat zo zou het volgens het Surinaamse wetgeving mag zij dan niet als ambtenaar functioneren.Als ambtenaar mag je zelf ook geen een of ander vergunning hebben voor een zaak (bedrijf) of zo.Pinto heb je nog meer laat van je weten.Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 7. De voorzitter van de Assemblee is zelfs Nederlander. Ik kan me nog herinneren dat Bouterse had gedreigd om te onthullen welke DNA leden allemaal een Buitenlandse paspoort hebben, als ze nog een keer over de vermeende Nederlandse paspoort van Parmessar zouden praten, en toen was het muisstil.

  Het gaat dus niet om die mevrouw haar paspoort maar om de corruptie binnen onze landsapparaat, probeer ons AUB niet af te leiden.


  Maak melding

 8. bouterse met onthullen laat mij niet lachen.dit kan je jou wel herinneren maar als het om andere dingens gaat dan niet jij en aantal mensen hier zijn de enigen die lulkoek verhaal uit ocer geleven .laat hij onthullen hoe die mensen op 8dec zijn afgeslacht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.