Bouw pater Donders-museum gestart

2

In Tilburg is het startsein gegeven voor de bouw van het pater Peerke Donders-museum. Donders werd vooral bekend vanwege zijn werk onder de melaatsen in Suriname en ligt begraven in de kathedraal van Paramaribo.

Het is dit jaar precies tweehonderd jaar geleden dat de zaligverklaarde Peerke in Tilburg werd geboren.Op het terrein aan de Pater Dondersstraat waar ook een kopie van zijn geboortehuis staat, komt een nieuw paviljoen.

Het museum moet een ontmoetingsplaats worden voor mensen uit allerlei culturen en religies, meldt Omroep Brabant.


2 REACTIES

 1. ik wil echt niet kinderachtig doen, maar dit is realiteit

  terwijl de heer buitenman en vele andere zich niet terug kunnen vinden bij het monument van anton de kom in nederland.wordt er in leiden een ereplaats gegeven aan wijlen pater peter donder.

  dit soort handelingen van nederland vraagt alleen maar om wraak.die man ligt in het kathedraal te paramaribo begraven.een plaats waar geen enkele surinamer ligt begraven.nog aan de lutherse kerk aan de kerkplein.deze zogenaamde heilige plaatsen is alleen bestemd voor de hollanders van toen en nu.

  dit is puur bevoogding van de surinamers in nederland.deze hebben geen enkele inspraak op niks.
  als wij srananman geen kofu kunnen vormen wanneer het gaat over surinaamse zaken in nederland en steeds maar als krabu blijven doen, dan kunnen wij de tent maar sluiten.


  Maak melding

 2. eerst laten uitzoeken door de commissie Deetman, of pater Donders een brandschoon pedofiel verleden heeft. je weet het vandaag de dag maar nooit met al die kerkleiders


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.