Surinaamse politicus Brunswijk blij met vonnis

46

PARAMARIBO, 14 jan – Ronny Brunswijk is blij als een kind met zijn kersvers vonnis wegens mishandeling. Dat de rechter bewezen acht dat hij een werknemer van waterbedrijf SWM heeft mishandeld, zegt de parlementariër niets. Een voorwaardelijke celstraf is op de koop toe te nemen.

Dat vele malen liever dan direct de bak in, schijnt de oud-leider van het Jungle Commando te denken. De euforie na de uitspraak werd dan ook hooguit overtroffen door schaamteloze arrogantie. “Eigenlijk slaat dit vonnis op niets, het is pas erg als je gevonnist wordt voor erge dingen als moord, diefstal en drugs”, zei de man die door de Franse justitie is veroordeeld voor drugshandel.

Aan conclusies trekken in politieke zin wordt kennelijk niet gedacht. Het vonnis geldt door drie jaar. Het betekent dus oppassen voor de licht ontvlambare Brunswijk. Van de Surinaamse Voetbalbond mag zijn voetbalclub Inter Moengotapoe geen officiële wedstrijden spelen in het eigen stadion. Clubvoorzitter Ronny had zich een keer te vaak misdragen op het sportveld.

46 REACTIES

 1. Beste Sranangmangs,

  Elke reactie is naar mijn mening onnodig. Het artikel geeft al duidelijk aan wat er aan de hand is in Suriname en wat ons als natie te doen staat.

  Sranangmangs,

  Tang Boeng


  Maak melding

 2. Vroeger wisten de mensen met gezag wel raad met zulk soort lieden. Dan werden bij zo’n soort mensen gewoon de handen die hen zo sterk doen zijn van hun armen afgekapt. Zouden die oude mensen die beweren dat het vroeger wat dit soort zaken betreft allemaal veel beter was geregeld dan toch gelijk hebben?

  Groeten van Lobl Raum


  Maak melding

 3. Dit is wat ik al eerder zei.

  Naast klassenjustitie vindt er nu ook rassenjustitie plaats in Suriname.

  Rechters en advocaten schaam jullie. Waarom hebben jullie zolang gestudeerd?? Niet voor gerechtigheid, maar net als elk corrupte beest dus gewoon voor de geld….

  De mensen die macht hebben om over het welzijn van het land te moeten waken, hun vernietigen het meest. De aanklager is nu vogelvrij verklaard en zal voor de rest van zijn leven moeten vrezen voor zijn dood.

  BAAAHHHHH………


  Maak melding

 4. Brunsie for pres..hij is geen mietje maar een echte leider die geen geld van de armen steelt zoals die hele VHP kliek , die zijn pas echt dieven en criminelen , de hele dqg stelen ze onze belasting geld…


  Maak melding

 5. Mij bekruipt een hevige aanval van plaatsvervangende schaamte n.a.v. dit bericht.
  Suriname, Suriname, Suriname, waar zijn je trots en normen en waarden gebleven?


  Maak melding

 6. Beste Djuke of hazard,

  Ben je misschien een Hindoestaan dat je spreekt van Afrikaanse Neanderthaler. Ja, zeg je. Oh, dan begrijp ik je reactie. Wellicht moet je eerst die balk uit je ogen verwijderen: dan zie je ook wat er mis is met de duivels van jouw volk. Doen alsof: ben je daar ook zo goed in?

  Tang Boeng,
  Bifa


  Maak melding

 7. “Surinaamse politicus Brunswijk blij met vonnis”

  Dit is een van de Front LIJDERS, hiermee zit de President Van Suriname ook zo’n LIJDER mee aan tafel om beleid te maken.

  Hij zit in ieder geval in goed gezelschap tussen Sommo, Tjon tjien Fa, Gilds en Santokie.

  Wie binnen Front coalitie zal hem zeggen dat dit niet door de beugel kan, wie heeft geen boter op zijn kop, wie staat boven alle partijen met een rein en schoon geweten.

  I rest my case!!!!!!


  Maak melding

 8. In ieder geval meneer vene ramdjoe gefeliciteerd met dit succes.
  Ik zou nooit in jullie buurt willen zitten.

  Ik hoop dat jullie klein kinderen er zeker van zullen leren en na jullie dood dit zullen volgen..

  Maar ik schaam rot als surinamer..

  Mevrouw mangal nu moet je je broek uittrekken en zwaaien van blijdschap in het parlement of wat dat ook moge zijn..

  Ik vind het een schande voor het suri intelectueel..

  Jammer dat de beste mensen zich zo uitsloven voor land en volk en nu dit nog..


  Maak melding

 9. Suriname wordt geregeerd door een stelletje beesten,Baviaan Venetiaan,die kijkt kwijlendbekken naar zijn meester Brunswijk en zegt goed gedaan soort genoot.
  Nog effe en er kan weer een exodus van Surinamers plaats vinden.
  Brunswijk is zelfs tegen dat het natinale leger ook in Marowijne gelegerd wordt,niemand ,behalve de oppositie ageerd hier tegen.
  De rechter vindt dat Brunswijk niet aangesproken kan worden dat ie een voorbeeld moet geven aan de jongeren,omdat ie een parlementarier is hoe laag kan rechter Rodrigus nog zakken.Daarom worden er dagelijks,inbraken,berovingen en moorden gepleegd door Brunswijk zijn soort.
  Soms hoop ik dat er een kernbom op Suriname gedropt wordt,want dit land zakt steeds meer weg in een zeptingtank.


  Maak melding

 10. @ Bifa

  Ik ben geen Djuke of Hazard, maar beter had je het bij je eerste reactie gelaten. Niemand zit hier te wachten op je persoonlijke frustraties jegens Hindoestanen die niks met dit perbericht te maken hebben.

  Nog een fijnen dag.


  Maak melding

 11. Fa yu kang bleyti brada? Je bent andermaal voor jou leven getekend. Door jou instelling maak jij Suriname onstervelijk belachlijk. Hori yu srefi! Disi na wang sjing tori!


  Maak melding

 12. ik ben niet iemand die zich veschuild, ik ben niet laf dus mijn reaktie zullie de gene die erom vragen ook krijgen, ik heb vaker gezegd dat brunswijk een noodzakelijk kwaad is en ik vind dat alles wat binnen de mogelijkheden van de democratie is aangewend mag worden om bouterse en zijn kliek buiten de macht centrum van suriname te houden als het maar legaal is, en nu over de uitspraak als de rechter vind dat dit de vonnis is dan leg je jou erbij neer, of de tegenpartij gaat daar tegen in beroep .wat jou reaktie ook mogen zijn dit is een vonnis.anderen hebben met hun leven moeten bekopen omdat zij het recht op demonsteren hadden geschonden in de ogen van de toenmalige machthebbers. laten wij niet hier gaan doen alsof dat dit in suriname alleen gebeurd. (bekende) mensen worden relatief anders gestraft dan gewone burgers hangt van strafbaar feit af. ik kan zo een aantal gevallen in nederland noemen waar het om bnners ging en die milder worden gestraf dan de gewone brurgers wat irritatie oproept en dat is ook te begrijpen. ik zelf had liever gezien dat brunswijk de bak in ging maar de vraag is hoe gedraag hij zich nu? als hij zich nu misdraag dan zit er niets anders op dan deze idioot de bak in te gooien voor lange tijd.


  Maak melding

 13. Hoe kan iemand nu blij zijn met een vonnis, dan beken je wat mij betreft alles wat er over je de ronde gaat.
  Geen schaamte neks nada, de toekomst zal het leren wat voor staartje dit krijgt want een staartje is er zeker.
  Ik ben dan ook geen front man,maar heb toch wel het respekt voor de president van Suriname ongeacht wie dat nu is of moge worden in de toekomst.


  Maak melding

 14. Nr. 11. Als het gaat om de uitspraak, kun je dit ook lezen uit de geschiedenisboek. Het staat zwart op wit.
  Wij allen stammen hiervan, dus heeft niets met racist of dergelijke te maken.

  Janny


  Maak melding

 15. IK vraag me af, of dit een uitspraak van de surinaamse rechtbank is of uit een kinderboek is uitgehaald.Heeft het rechtsysteem dat bij deze is gehanteerd ook voor de bevolking van Su geldig.Dit bewijst al dat het land al niet democratisch bezig is.Nu in dit geval als het O.M. niet in hogerberoep gaat, dan heb je na de komende verkiezing zeker iemand van die niveau als
  de president van het land en van de rechtbank
  kunnen verwachten.Mens wordt nou toch wakker en laat je stem horen en tang boeng.


  Maak melding

 16. Wat is Suriname toch een beschaafd land. Hier wordt zowat iedere politicus veroordeelt voor het besturen van een auto, met een te hoog alcohol percentage in het het bloed. Zij blijven allen zitten waar ze zitten; denk aan onze minister van biza (4x!) denk aan onze Elvira (3x!)
  Over beschaving gesproken……..


  Maak melding

 17. Goede uitspraak. Echt salomons oordeel. Bruns wordt nu gedwongen om zich te beheersen. Hebben we veel meer aan dan wanneer hij op onze kosten lange tijd in Bomma zit.

  Sommige reacties zijn op z’n zacht gezegd wel heel eigenaardig. Figuren die moord met een waarheidscommissie willen afdoen en voor een paar klappen een galg willen bouwen? Heel vreemd, blijkbaar heeft het LPI een groot capaciteits tekort dat men niet in staat is al die mensen een adequate behandeling te geven.


  Maak melding

 18. Bifa,

  ik ben ook een neanderthaler maar dan wel een ander route gekozen alles hebben wij doorstaan berovingen, verkrachtingen, moorden honger, armoe, kou noem maar op.

  Maar toch blijven we altijd overeind.

  We houden niet de hand op zoals de neanderthalers in het binnenland.


  Maak melding

 19. het feit dat ie blij is met deze uitspraak is gewoon diep triest, iemand als Ronny Brunswijk hoort ook gewoon net zoals ieder andere surinamer de bak in tegaan als hij iemand mishandeld. dat de mensen hier toch zo achterlijk zijn om op hem te stemmen voor president schap vind ik diep triest,kan je dus na gaan wat voor mensen in Su wonen


  Maak melding

 20. Schaamteloos van het Front dat ze zoiemand nog herbergen. deze man spoort niet en denkt slechts aan eigen belang, een echte narcist dus. Hij is veroordeelt en is bliij omdat hij niet in de bak hoeft te gaan.
  Shame on him maar nog groter shame on Sardjoe!! het is aan de overige frontleden en niet aan brunswijk zelf om hem te ontheffen. is dit het nivo van politieke leiders waar hett vold voor heeft gekozen zo ja dan shame on het volk!
  en waar blijft onze zero tolerance man nu??


  Maak melding

 21. Nosoka, alweer je zoveelste hersenspinsel. Moeten hier per sé namen worden aangevoerd, die in hoogst eigen persoon en anderszins om zeep zijn geholpen. Where are you talking about? Dit is duidelijk jou zoveelste klok/klepel braaksel!


  Maak melding

 22. Onze zero tolerant man,sakatokkie,kan niets ondernemen,hij is met handen en voeten gebonden aan Brunswijk,Brunswijk de drugscrimineel,bankrover,moordenaar enz.enz.Brunswijk weet alles van sakatokkie zijn drugscompangon Segebai,ook Shamnila Mangal haar tong is gesneden.
  Brunswijk heeft de gehele Front onder controle ook de rechterlijke macht,No One Can Touch,deze uilskuiken.
  DU,dus jij vindt alles geoorloofd,als Bouterse maar buitenschot blijft noh,ook iemand als Brunswijk ?Nou nou dan ben je echt een domgespuis.Maar no spang NDP-Bouta is coming soon to help the Surinam people get lost with this kind of PIGS.


  Maak melding

 23. “Eigenlijk slaat dit vonnis op niets, het is pas erg als je gevonnist wordt voor erge dingen als moord, diefstal en drugs”, zei de man die door de Franse justitie is veroordeeld voor drugshandel.

  Moord,Diefstal(bank beroofd te moengo)drugshandel,hij heeft het allemaal al gedaan.

  Van rechtspraak is erin Suriname absoluut geen sprake.Onze rechtstaat is officieel dood nu.


  Maak melding

 24. hey idioot op nummer 30 die mijn nick misbruikt ben je zo laf dat niet met jou eigen nickname reageerd ze kunnen het niet hebben dat zo fel gekant ben tegen hun baas proberen ze mijn de mond te snoeren laf vind dat soort mensen het zal jullie niet lukken , weet je wat ik schaamteloos vind dat de ndp de grootste criminelen en alcoholisten drugs veroordeelden herberg en dat jullie deze mensen suriname in het buiteland willen laten vertegenwoordigen, weet je wat shame is die man die onze landgenoten heeft gemarteld en afgeslacht dat hij nooit sorry heeft gezeg in tegendeel, weet je wat jullie moeten doen eerst de misdaden van deze man veroordelen dan kunnen jullie met mij discusseren anders zijn jullie ongelooflijk dom.


  Maak melding

 25. “Shame on him maar nog groter shame on Sardjoe!!”

  More shame on the president Venetiaan.
  Venetiaan als president van Suriname laat oogluikend de grootste fouten van de mensen die op hem gelijken, toe.


  Maak melding

 26. Beste mensen,

  Ik wil straks jullie reacties ook horen, wanneer het 8 Decemberproces weer een aanvang neemt op 23 januari a.s.
  Zullen we dan niet zien, dat er met 2 maten gemeten wordt??????
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!


  Maak melding

 27. Ten aanzien van de boete zegt hij:
  “SRD 1500 geef ik aan mijn dochter om naar school te gaan”.

  Dat wordt gezien de kinderschare van Ronny maandelijks minimaal 60 x SRD 1500= SRD 90.000 aan zakgeld.

  School,bus,kleedgeld en onderhoud van de moeders niet inbegrepen.

  We moeten de man wel nageven dat hij de enige is binnen de Nationale Assemblee die de vergrijzing van Suriname tegen gaat.

  Viva la Republica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 28. Koekebakker-DU zelf een kind kan de was doen,ieder weldenkend reageerder,kan op zijn tien vingers tellen dat jij niet no30 bent.Jij en het eens zijn met Harry?Never nooit.Jij kan niet het onderscheid maken tussen Bouterse en Brunswijk,jij bent zo een rund dat je Brunswijk vrijpleit voor dezelfde misdaden wat Bouterse ook gepleegd heeft je kan of wil niet inzien dat Brunswijk ook heel veel bloed aan zijn klauwen heeft,ook een veroordeelde drugscrimineel is,in 2 europese landen nog erbij,Bouterse heeft maar 1 veroordeling,Bouterse is geen Bankrover,Brunswijk wel.Ik ben eerlijk genoeg om beide duivelskinderen,Bruns en Bouta van hetzelfde te beschuldigen in tegenstelling tot koekebakker-DU en idd nosoka,neus,deze 2 meevreters van het Front kunnen dat en zullen het nooit inzien want ze snoepen mee van het Front zeker weten van wel.


  Maak melding

 29. Beste Djuke of hazard,

  Ik hoorde onlangs van je vrouw dat je niets klaar speelt in bed. Je krijgt hem niet eens omhoog. Uit frustatie lul je over elke persoon uit het Binnenland. Dan kan je eindelijk je racistische opmerkingen kwijt: niet ongewoon bij velen van jouw volk, heb ik me laten vertellen. En je poging om hier het slachtoffer te zijn, is te zielig voor woorden. Beroofd, verkracht, vermoord, honger, armoe, kou: het moet niet gekker worden. Wat doe je nog in dat land? Ik ken een land waar het leven voor alle Hindoestanen ‘goed’ is, dus ook voor jou: India. Vertrek vandaag nog. Want het zou wel eens moeilijk voor je kunnen worden na je smerige opmerkingen over binnenlandbewoners. Ken je ze allemaal dat je zo zeker weet dat ze hun hand ophouden? Nogmaals: verwijder die balk uit je oog. Misschien zie je dan ook eens wat er aan jouw kant mis gaat.

  Tang boeng


  Maak melding

 30. @ soeter
  dit bedoel ik nou he dat jullie genetisch dom zijn de aanhang van bouterse , luister no ik ben nooit een voostander van brunswijk geweest zal dat nooit worden ook ..
  maar dingen in juiste proportie zien en zetten daar zijn jullie te dom voor kijk juridisch naar de dingens en roep niet zomaar wat , je moet goed lezen dan reageren idioot, ik heb mij voorgenomen om mijn energie niet te verspillen aan korzichtige en domme mensen.nee bouterse is geen bankrover maar een landrover jij ben te dom om met jou in discussie tegaan want als jij het veschil in misdaden van brunswijk en bouterse niet kan zien dan houd voor mij hier op, daarom worden jullie tot de dag van vandaag misleid door bouterse .voorbeeld mensen afslachten die voor hun rechten opkomen , en militairen die in een vuurgevecht omkomen zijn twee verschillende dingens maar jij ben zo vooringenomen dat je blind ben en dom zal blijven.


  Maak melding

 31. het idiote van de mensen die andere dom noemen is dat zij niet door hebben hoe zij zich iedere keer tegen spreken , als om deze regering gaat krijg vene de schuld van alles wat verkeerd gaad en terecht , maar als het gaat om de misdaden en mistanden van na 1980 onder leiding van bouterse hebben plaats gevonden vertikken die maloten om hem ter verantwoording te roepen nog sterker ze dragen hem op handen de aanhang van bouterse is dom en ongeloofwaardig korzichtig.


  Maak melding

 32. @Soeter
  Ga maar lekker je stukje inleveren op het OCER dan krijg je vast je betaling in natura.

  En zijn wij ff verlost van hypocriete en inhoudsloze reacties.


  Maak melding

 33. De rechter die deze zaak heeft voorgezeten en dit vonnis uitgesproken heeft, is of een vriendje of goede bekende van brunswijk, waar t publiek in Su. niet van weet. Is t niet de hoogste tijd dat journalisten gaan spitten in?
  Door de reactie van dit molensteen om de nek van de nps en vhp is de gehele Surinaamse rechtspraak in z,n hemd gezet en een wassen neus gebleken. En de bevolking op grote schaal te kakken gezet. Bedankt meneer de rechter , maar niet heus, dat je deze abanie weer met een flauwekulmotivatie de straat opstuurt.


  Maak melding

 34. NOSOKA EN OSDU.Hebben jullie ergens gelezen dat ik een Bouta fan ben?
  Ai baja begrijpend lezen is moeilijk no?
  Lezen dombo’s.Ik heb het over de 2 duivelskinderen Bouta en Bruns.
  Os-DU is Brunswijk geen landrover dan,heel Marowijne steelt en rooft hij.Waar woon je eigenlijk?In Nederland?Zo ja dan moet je,je smoel houden,jouw soort komt niet verder dan de voordeur en lult enkel maar wat ja van het internet haalt.
  Brunswijk is een even GROTE schurk als Bouterse.
  NOSOKA aan jouw heb ik geen boodschap ik typ niet tegen neusvreters.


  Maak melding

 35. @ soeter
  jij reageerd precies als iemand die een berperkte woordenschat heeft, dat geld voor hele aanhang van bouterse en bouterse zelf durf ik te stellen .


  Maak melding

 36. Os-DU,ik durf te wedden dat mijn woordenschat 1000x beter is dan dat van jou, je reageerD ? Welke school heb je doorlopen vraag ik me af,jouw spelling is echt bagger.Ga effe een Nederlandse cursus volgen jere,de Turken en Marokkanen typen beter Nederlands dan jij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.