Ontmanteling scholen EBG Suriname uitgesteld

3

PARAMARIBO, 14 jan – De ontmanteling van de Richard Voullaire- en de Otto Tankschool is uitgesteld. De ruim tweehonderd scholieren mogen het schooljaar afmaken. De Evangelische Broeder Gemeente Suriname, EBGS, is gezwicht voor de druk van de ouders.

Die wezen het idee van ontmanteling halverwege het schooljaar resoluut van de hand. Er zijn zelfs protestdemonstraties gehouden bij onder meer het parlement. De EBGS heeft de oorspronkelijk onverzoenlijkheid verlaten. “We hebben het contract met Inholland verschoven. Dat was een misberekening”, zegt bestuurslid Henry Blinker. Inholland zal moeten wachten met de voorbereiding van het eigen opleidingsjaar.

Om in augustus te kunnen starten, wil het Nederlandse bedrijf het scholencomplex een nieuwe look bezorgen. Daar moesten beide scholen in maart voor wijken. Volgens EBGS zouden de kinderen op andere scholen worden geplaatst. De ouders spreken van onmaatschappelijk gedrag. Nu de opheffing is uitgesteld, is er voldoende tijd om zelf uit te kijken naar een alternatief.

3 REACTIES

 1. Eenheid maakt macht en dat hebben de ouders van deze leerlingen bewezen.
  Hoe kunnen mensen met pedagogische achtergrond zo handelen?Is het geld belangrijker dan de toekomst van het kind?


  Maak melding

 2. wat moet inholland in suri???? toch niet het maagdelijke surinaamse volk vergiftigen met ideeen van wilders, verdonk en al die andere racisten?


  Maak melding

 3. @ zuidoost. het is niet holland dat de surinaamse jeugd vergiftig maar die moordenaar die zich niet wil onderwerpen aan het wettelijk gezag, over maagdelijkheid van suriname die is op 8dec op brute wijzen verkracht zeg de dingens hoe ze zijn van een ontschuldig land naar barbarij nu proberen de surinamers met alle middelen die zij beschikken weer een beschaafd land van te maken .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.