donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurHindoestaanse film- en gespreksavond in Filmhuis

Hindoestaanse film- en gespreksavond in Filmhuis

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op dinsdag 17 februari a.s. vindt in Filmhuis Den Haag de eerste aflevering plaats van een nieuwe serie van vier maandelijkse film- en gespreksavonden. Opmerkelijke gasten én het publiek pogen een bescheiden begin te maken met het vaststellen van een ‘Wereldfilmcanon’. Op de eerste avond staat de Hindoestaanse cultuur centraal schrijft Hindustani.NL.

Presentator Rocky Tuhuteru modereert het eerste deel van de avond. Drie gastsprekers met wortels in de Hindoestaanse cultuur promoten dan hun keuzefilm: Chan Choenni – onderzoeker en politicoloog bij de directie Kennis en Verkenningen van het ministerie van VROM -, Amar Soekhlal – voorzitter van het Hindoestaanse Film- en Muziekfestival in Den Haag – en Sharmila Badloe, adviseur bij MiraMedia, programmamaker en cultureel antropoloog.

Zij moeten bezoekers overtuigen waarom die hun geselecteerde film gezien moet hebben om de grondwaarden van de Hindoestaanse cultuur te begrijpen. Na de pleidooien én discussies die hier uit voortvloeien, vraagt Rocky Tuhuteru de zaal een stem uit te brengen op één van de drie films die – na een pauze met hapjes en een drankje – in zijn geheel wordt vertoond.

Aanvang programma Zaal 7: 19.30 uur, aanvang film in Zaal 6: 21.30 uur Prijs: € 9,50 inclusief een drankje en hapjes (€ 4,75 euro met Ooievaarspas, CJP of Studentenpas) Locatie: Filmhuis Den Haag, Spui 191.

Lees meer op Hindustani.NL.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

5 REACTIES
 1. alleen maar trouwen zingen. alle hindoestaanse films gaan over trouwen en zingen en huilen…
  hallo mens kijk verder dan je neus lang is en beperk je niet tot trouwen en zingen er is meer in het leven dan trouwen en zingen en huilen.. en ook wat die hindoestanen nog meer doet is te veel naar overleidings berichten luisteren ik ben een hindoestaan ik weet waar over ik praat.


  Maak melding
 2. Een Hindostaan die weet waar hij over praat en toch loopt hij achter.

  Raad hem ten zeerste aan naar deze film- en gespreksavond te gaan. Hij krijgt de gelegenheid zijn bezwaren tegen de films enz. bekend te maken.

  Benut je kans en geef tevens thans aan hoe de Hindostaan zich verder moet ontwikkelen.


  Maak melding
 3. sammy,
  jou visie is net zo kortzichtig als jou keuze van hindoestanse films.
  niet alle hindoestanse films draait over trouwen , huilen en zingen.
  maar jaaaa ….. volgens mij heb jij gebrek aan kennis van goei hindoestanse films .

  movie buff


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES