donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameSuriname overweegt dubbele nationaliteit profs

Suriname overweegt dubbele nationaliteit profs

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 jan – Het invoeren van een dubbele nationaliteit voor beroepsvoetballers is niet ondenkbaar. Dit stelt minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. Het moet dan wel gaan om voetballers van Surinaamse komaf. Er kan in elk geval over gesproken worden, in tegenstelling tot enkele jaren terug.

Dat is op zich al een grote stap vooruit. Er wordt nu zelfs serieus overwogen de Surinaamse nationaliteit toe te kennen aan buitenlandse voetbalprofs. Vanwege de eigenaardigheid van de Surinaamse nationaliteitswet was dit eerder ondenkbaar. De wet sluit het hebben van een andere nationaliteit uit. Volgens Kraag-Keteldijk is de regering bereid nu anders tegen de zaak aan te kijken.

Er komt een speciale werkgroep om de mogelijkheden uit te werken. De Surinaamse Voetbalbond heeft eerder formeel gevraagd om het invoeren van een speciale voorziening. Kraag-Keteldijk ziet een speciale regeling wel zitten als het advies gunstig uitvalt. Buitenlanders van Surinaamse origine maken nu al aanspraak op een toeristenvisum van drie jaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

29 REACTIES
 1. Ok vind ik best, maar waarom dan ook niet voor Surinaamse Academici, professionele beroeps beoefenaars bijv. ICT’ers, Investeerders enz. enz.

  Weer van die halve maatregelen.


  Maak melding

 2. Men ontwaakt langzamerhand!!!
  Ben al tig jaren voor een dubbele nationaliteit.
  Normaalste zaak van de wereld en een win win situatie!!!

  Alle Surinamers waar dan ook ter wereld geboren en/of getogen of ze nu volbloed, halfbloed, of maar een drupje Surinaams bloed hebben moeten een Surinaams paspoort krijgen!!!

  Even vooruitlopend op de zaken, Suriname moet hiermee geen 2e of 3e rangs Surinaamse voetballers gaan selecteren alleen voetballers van het 1e garnituur, dus alleen het beste, meest belovende en talentvolle, geen Surinaamse bescheidenheid tegenover de Nederlanders, wel respect maar vooral gewoon selecteren!!!

  Suriname moet ook niet denken dat men voor een habbekrats zal komen spelen, er zal goed beloond naar goed gedane arbeid uiteraard moeten worden, bovendien moet men flink investeren in faliciteiten, kwaliteit van de technische staf en de eigen clubs/competitie!!!

  Suriname geen woorden maar daden, gewoon doen!!!
  Volgende stap, alle Surinamers in den vreemde een dubbel paspoort toekennen!!!

  NederSuri’s blijf welke Surinaamse regering dan ook hiermee en met de vliegticket kosten bestoken, het werpt wel degelijk zijn vruchten af!!!


  Maak melding

 3. Jammer dat dit alleen gaat gelden voor prof voetballers. Ik vind dat iedere in Suriname geboren persoon recht moet hebben op een dubbel paspoort.Wat is daar op tegen? Ook in nederland moet men ophouden met zeuren over dubbele paspoorten. Een individu moet kunnen kiezen of hij of zij verbonden wil blijven met Suriname(of welk land dan ook waar hij vandaan komt) en Nederland.Wij werden indertijd gedwongen te kiezen voor één paspoort.Dit is voor velen van ons niet reëel geweest.Nu kan ik vrij reizen binnen europa. We zijn europeanen geworden. Maar wij zijn ook wereldburgers. En willen graag reizen naar die landen waar we ons thuis voelen.Suriname is mijn geboorteland en zodra ik daar binnen kom voel ik mij echt thuis.Toch kan ik om allemogelijke redenen mij niet in Sme vestigen. Vrij reizen zou een uitkomst zijn.Wel vind ik het normaal dat wanneer je in Sme verblijft voor langere of kortere tijd je ook mee moet betalen aan de infrastructuur.Ik heb dan ook geen bezwaar tegen eé’n of andere Tax.
  Het gaat om de emotionele waarde van het mogen hebben van de Surinaamse en Nederlandse nationaliteit.
  Bart


  Maak melding

 4. De profspelers die afvallen voor Oranje zouden inderdaad heel goed, voor Suriname uit kunnen komen, hun kwaliteit is beter dan die van Trinidad of Curacao ofzo..

  Echter is er wel een beetje discriminatie in het spel, want de gewone Surinamer mag geen dubbele nationaliteit hebben, de Prof. Voetballer wel.


  Maak melding

 5. hoezo ‘er kan over gesproken worden’? Er is al lang en vaak over gesproken. Het is een kwestie van doen of niet doen. Maar jullie kennende zullen jullie een flinke prijs aan de profs vragen voor een dubbele nationaliteit.


  Maak melding

 6. A Missi dis broeia. alsof de profs erop zitten te wachten en ze enig baat bij zouden hebben. Laatst heeft een prof geprobeerd om wat te betekenen voor Sur en hij werd radicaal geweerd. De overigen (Kluivert, Gullit) zijn te vernederlands om dromen nieteens van sur.
  Wat dubbele nationaliteit? en dan de goed bedoelde steun van de profs niet accepteren.
  Lygia, begin maar eerst met dubbele natio. voor het volk daar heb je meer aan.


  Maak melding

 7. Nieks vanaan
  Wij late hier in Sranang niemand onze plek afpakke
  We doen zo hoe we selefs kunne
  Niemand hoef sabieso voor ons te koome speele
  Dalek laten ze alleen die goeie speelers in die elftal
  Dan hoe met ons dang
  Als wij dan niet wille trainen
  Of als wij niet wille doen wat de trainer zeg
  Dan moete wij op de bank zitte
  Daarom wacht maar als Bouta president is
  Dan gaan alleen onze eige jonges speele
  Laat deze regering snel weg gaan met die planne
  Bouta for president


  Maak melding

 8. Dit is toch onzin, of je doet het voor alle
  Ned.SU’s anders doe je het niet.Waarom alleen de profvoetballers.Wat heeft dit op het gebied van de Ontwikkeling voor het land.
  Ga je ze ook uitbetalen met het ontwikkelings
  geld dat Su nog tegoed heeft,of met de tjoekoe’s die je aangenomen.

  Denk toch een keer goed na of wil je op de een of andere manier in media verschijnen.


  Maak melding

 9. Er zijn genoeg landen te noemen, die dankbaar gebruik maken van jongens die onder gunstige opmstandigheden performen en het resultaat niet onverdienstelijk beïnvloeden. Alleen Suriname heeft blijkbaar nu pas op dat stuk het ei uitgevonden.


  Maak melding

 10. De verkiezing naderd en politieke partijen kruipen uit hun schulp. Het volk,stem vee die niet nadenkt en altijd etnisch stemt.

  Al vanaf 2006 had de regering moeten nadenken over een dubbele paspoort.
  Want Surinamers in het buitenland doen het goed.
  Over alle linies zijn zij inzetbaar, helaas wordt er te weinig gebruikt van gemaakt.
  Wellicht als Suriname een team van deskundigen, over sea had gevormt bij de onderhandelingen met het canadees bedrijf, had er wellicht meer in gezeten dan nu het geval is.
  Bruynzeel houtmij was nu een winstgevende onderneming , door het inzetten van Nedsur.De realiteit is anders.
  Na het programma van sky op zondag, onderwerp dubbele paspoort,wordt ik achtervolg door deze gedachte” Surinamers op uw hoede voor verkiezings belofte die zij wellicht niet kunnen nakomen. Het was de NDP nu het Front.VERKIEZINGSRETORIEK.”


  Maak melding

 11. Wat gaan we met deze maatregel doen met gevallen waarbij behoorlijk gekwalificeerde Surneds hier te lande wel een rib uit hun lijf is getrokken. Wat gebeurt er met de geleden schande en schade omdat betrokkene toevallig in bezit was van een ptatabuku?


  Maak melding

 12. dubbele nationaliteit, dubbele gevoel.een aantal mensen begrijpen het goed en een aantal zijn weer in hun hosana stemming zolang het goed gaat. of je doet het voor iedereen of niet.


  Maak melding

 13. is suriname niet in staat op eigen kracht het wk te halen brunswijk schijnt een goede trainer te zijn hij heeft behalve losse handjes ook losse benen.


  Maak melding

 14. Het verbaasd mij dat vooral de surineds zo positief reageren. Ik vind het ook prima, maar wij moeten oppassen dat onze landgenoten in Suriname hier geen nadeel van ondervinden. Surineds, zonder een dubbele nationaliteit, bezitten al 70% van de duurdere woningen in Suriname. Ik stel voor dat iedereen die hiervoor in aanmerking wil komen een geldbedrag in een fonds c.q organisatie stopt die zal proberen om werkgelegenheid te scheppen voor onze mensen in Suriname. Een win win constructie zal voor beide partijen acceptabel zij dan maar denken aan het eigen belang


  Maak melding

 15. Er wordt nu overwogen om de Sur.nationaliteit toe te kennen aan profvoetballers. Ruiken ze euro-tjoekoes?Jongens, niet doen. Laat ze lekker stikken en laten ze het maar aan de Chinezen geven. Want die betalen wel tjoekoes.
  Onthoud één ding, Wij hebben Suriname niet echt nodig, het is juist Suriname die ons nodig heeft!
  En de politiek wordt er daar alleen maar beter van en niet de bevolking.


  Maak melding

 16. Veel mensen liepen altijd te zeuren dat de Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst voor Suriname moeten uitkomen, nu zijn ze ermee bezig,,,,,dan is het WEER NIET GOED!!!!

  Is dit echt Surinaams?? altijd dat klagen??
  of zie ik het helemaal verkeerd.

  Als Suriname een WK zal halen, dan zal het land op de kaart worden gezet dus……


  Maak melding

 17. Liever laat dan nooit dus ondersteunening in deze is welkom, dat er angst is moet de pret niet drukken.
  Velen die al heen zijn gegaan droomden van deze stap.


  Maak melding

 18. En wat gebeurd er dan met de surinaamse studenten die in nederland willen studeren!
  Die studenten moeten veel meer betalen om in nederland te studeren omdat ze niet zomaar een nederlandse nationaliteit kunnen krijgen, en de mensen die een voetbal heen en weer kunnen schoppen krijgen dan wel zo makkelijk de nederlandse nationaliteit! ik vind het de rijkste onzin, recht voor een recht voor alle!! wat kan die voetballer brengen voor ons land? een gouden medaille, het land af en toe vertegenwoordigen?! die student kan kennis overbrengen naar andere jongeren, de gemeenschap opbouwen. kom op!


  Maak melding

 19. ja hoor lekker over de rug van die arme sporters. luie sukkels allemaal daar. geef ieder surinamer een dubble nationaliteit vroeg of laat komen we allemaal daar investeren. we zorgen al voor een omzet van 300 miljoen euro per jaar voor su


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES