vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameParlementariër Moenne: Inflatie Suriname te hoog

Parlementariër Moenne: Inflatie Suriname te hoog

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 jan – De inflatie in Suriname is onnodig hoog. Dit stelt oppositieparlementariër Kenneth Moenne. Prijzen van goederen en diensten worden kunstmatig hoog gehouden door toedoen van de regering. Die profiteert schaamteloos van de oneindige behoefte aan brandstof.

Op elke liter brandstof wordt een Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintig eurocent) geheven als ‘government take’. Het maakt dat niet uit of de prijzen voor aardolie stijgen of dalen. “De aanwakkering van de inflatie is begonnen met de government take”, zegt Moenne. De doorwerking op prijzen voor goederen en diensten maakt het leven van alledag onnodig zwaar.

De regering stelt steeds dat de heffing hard nodig is. Een belangrijk deel van de overheidsdiensten zou anders niet te bekostigen zijn. Moenne vindt dat het verkeerd dat gesproken wordt van economische stabiliteit. “In de propaganda van de regering wordt de inflatie verzwegen. Dit is oneerlijk, je buit het volk uit en houdt werkgelegenheid en groei tegen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. Wat dat betreft mogen ze in Suriname blij zijn, dat de ploeg van Moenne niet aan de macht is!!
  Ze hebben in het niet zo verre verleden bewezen dat wat inflatie betreft ze hand in hand kunnen lopen met Mugabe!!
  Politici blijven mij maar verbazen door te denken dat het lange-termijn geheugen van alle kiezers ontbreekt!!
  Ik kan ze ook niet helemaal ongelijk geven, want die sukkels geven ze toch ieder keer weer de kans om ons in de zeik te nemen!!


  Maak melding

 2. Beste mensen
  Niet luisteren naar de heer moene .
  Ik ken hem heel goed een driftige man als hij zijn zin niet krijg .
  Hij is een verwende kwast en ken hem ook al van de jonge jaren als hij iets niet kon krijgen wat hij wilde was altijd een leugen de middeweg voor hem vooral op school aan ge zien hun vader een welgestelde man was mocht dat ook op school gebeuren van de leer krachten zo een hypo is de heer moene
  En dat probeerd hij ook op een sluwe manneer om zijn doel te bereiken om de regering zwart te maken
  Mensen de regering wat wij nu hebben is de beste die suriname ooit kan hebben kan wel beter worden .
  Ik ben van de NDP fam maar ik wil ook eerlijk heid hebben binnen het partij .
  Maar als je ziet wat er allemaal daar rond loop schrik van
  Zijn allemaal mensen die in het verleden konden graaien uit de staats kas en nu kunnen ze dat niet uit halen bij deze regering ja dan moet je een boeman zoeken voor alle kleine wisje wasje .
  Zo heeft moene ook gedacht als ik niet kan graaien bij de partij van waar hij kwam dacht hij direct aan NDP dat lijk hem wel makelijk om ook te gaan graaien want hij moet het aannemings bedrijf van zijn vader tot stand houden met het staats geld .
  daarom is in zijn oog de regering de schuldige mensen maar kijk gewoon op een breed vlakte wanneer men de waarheid moet aan horen dan branden de oren van de waarheid en dat is moeilijk
  Kijk en als je bouwval moet opknappen is het in het begin erg zwaar en zo is het ook met suriname .Mijn partij de NDP heeft het geprobeerd we moeten eerlijk zijn maar de lange vingers die er waren was erg schrik barend vooral bij de top .
  En de kleine man die voor de NDP hadden gestemd en hebben gewerk kregen alleen maar de kruimels .
  Kijk naar de militairen die in het binnenlands oorlog hebben gevochten hadden in de tijd van wijdebosch ook al reeds een plaats moeten krijgen in de maatschappij .
  Maar mijn eigen leiders hebben hun vergeten .
  En nu kaarten ze dit alles als verwijt aan de regering vvene .en dat is absurd .
  Zo zijn er meerdere factoren die je kan opzegen maar effe terug naar moene niet luisteren naar deze man .
  Hij wil gewoon op een sluwe mannier plaats nemen in de regereing dicht bij het staats kas want zijn eigen kluis is door hem zelf leeg geplundert en denk ook op zo een mannier om het staats kas leeg te plunderen .
  Mensen geduld over win alles alleen moeten wij trachten om juist de juiste mensen op de juiste plaats zien te krijgen om Suriname weer te laten opbloeien .
  Maar politiek breek suriname .
  Kijk maar in het nederlandse parlement hoeveel surinamers er beginnen deel te nemen in de kamer .
  En dit zijn de kaders die in suriname niet de kans hebben gekregen van de politieke partijen .
  Dus zoeken zij hun heil ergens anders en doen het verdomd ook goed.
  En wat sdoen onze partijen ongeacht mijn Eigen partij en zowel het front zij vullen hun eigen zakken en vergeten het volk die voor hun heeft gekozen als zij maar in de kamer kunnen zitten om van al de previleges te kunnen genieten zoals moene somohardjo randjitshing en keteldijk en ook nog die crimineel van een brunswijk .Daarom krijgen de afgestudeerde kaders nooit een kans om zich te bewijzen wat zij wel waard zijn en wat zij kunnen betekenen voor suriname en dat wachten de buiten l;andse bedrijven gewoon op hun om ze met open armen te ontvangen . Mensen de reactie heel ver uit een lopen maar ik laat het hierbij .
  Alleen wil ik de surinamers vragen om gewoon geduld te trachten .Wan ik als NDper vindt dat het nog nergens fout gaat met de regering vene zij houden het nog op poten eerlijk is eerlijk ik moet ook aan de toekomst van mijn kinderen denken en niet alleen aan voordelen van partijen ik kijk naar de toekomst en niet wat in het verleden is gebeurt .
  Ik denk aan het vooruit gaan van Suriname en het volk van Suriname en niet aan vooruit gang van top leden van politieke partijen .
  Tot zover mijn reactie .GRoetjes sranangmang


  Maak melding

 3. ““In de propaganda van de regering wordt de inflatie verzwegen. Dit is oneerlijk, je buit het volk uit en houdt werkgelegenheid en groei tegen.”

  Zo is het en niet anders, Front heeft nooit anders gedaan in Suriname. Dat sommigen zulk verwerpelijke Front propaganda blijven herhalen vind ik des te erger, maar goed.

  Hoe komt het dat ik ook direkt aan Neus denk bij bovenstaande.

  Botronoso je zou je meer bezig moeten houden met de waarheid, het werkt verlichtend en bevrijdend.


  Maak melding

 4. Ik vind dat tijdens de verkiezingscampagne in suriname ook een debat (als de VS) moet komen. Daar kunnen direct antwoorden gegeven worden op vals beschuldigingen. Denk dat NDP veel keizers gaat verliezen (en terecht ook) hierdoor.


  Maak melding

 5. meneer moene alsof jullie het land naar naar europese economische maatstaven hadden getild hahahaahaaahahahaah.
  Kijk maar naar b.v. die zwarte hitlers mugabe en idi amin. En…. de rest mag je zelf invullen.


  Maak melding

 6. Suriname staat wereldwijd bekend als een failed state a la Haiti. 60% van dee economie draait op cocaine. De leiders van Surinam na Pengel zijn allen corrupt en het land zal zich nooit ontwikkelen tenzij je er rasechte nederlanders er de dienst uitmaken. Oh ja Aids is net als in Zuid Afrika en India weid verspreid onder de bevolking.


  Maak melding

 7. @ NA MI
  geloof jij zelf in die onzin wat jij nu zeg luister mie boi wat krom is kan je niet recht praten de enige mensen die jou geloven of met jou eens zijn , zijn de mensen met het niveau pinto enco en de aanhang,


  Maak melding

 8. HET prettig zijn als de de moderator van deze site berichten van analfabeten schrapt want de onleesbare nonsens draagt weinig bij aan een intellectueel gesprek. Geen wonder dat het land niet vooruitkomt met dat soort onozel volk.


  Maak melding

 9. @ 10
  daarom kan ik niet om jou lachen. jij verkondig leugens op leugens hoe kan jij iemand als moenne serieus nemen de hele ndp moet hun smoel dicht houden als over de economie van suriname gaat. wat hun voorzitter en de vijfde ondervoorzitter van de ndp suriname hebben aangedaan is ongekend mi boi je kan niet in een partij zitten met mensen die jou land economische hebben verkracht en dit roepen moenne en na mi waneer houden jullie op met jou zelf voor lul zetten keer op keer .


  Maak melding

 10. “Dit is oneerlijk, je buit het volk uit en houdt werkgelegenheid en groei tegen.” volgens Moenne.

  Mooi mang.Dit hebben zij zelf gewild !Ondoordacht en super- egoistische !Zij dachten en denken nog steeds dat Bouterse& corneuten(NDP-ers)alle wijsheid in pacht hebben.Forget it !!! Bouterse met zijn toverstok…..ha ha ha…
  MORO É DORO !!!!!

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES