Home Nieuws uit Suriname Surinaamse politici vast gezet door ex-militairen

Surinaamse politici vast gezet door ex-militairen

25

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 12 jan – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en twee ministers zijn gedurende enkele uren vast gezet door ex-militairen. Tijdens een bezoek van het trio aan een restaurant in Nieuw Nickerie, werd de ingang geblokkeerd door de groep. Het was een protestactie.

De ex-militairen eisen een ‘humane’ behandeling van de overheid. De actie werd na ongeveer een uur beëindigd door leger en politie. Somohardjo kan de timing slecht waarderen. De groep had het vooral gemunt op minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuivesting, Sozavo. Die zou te weinig doen om veteranen uit de oorlog tegen het Jungle Commando tegemoet te komen.

De maandelijkse ‘tegemoetkoming’ van honderd Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintig euro) is alles behalve toereikend. Behalve aanpassing, worden ook meer permanente maatregelen geëist. De ex-militairen verwachten een baan bij de overheid. Als rechtvaardiging gelden de banen die zijn vrijgemaakt voor voormalige leden van het Jungle Commando. Er zijn meer acties in het vooruitzicht gesteld.

25 REACTIES

 1. Oh sh(i)t, waarom zijn ze tijdelijk vastgezet en niet permanent, waren we in keer van het gespuis af, die nietsnutters, scheelde Suriname wat belastinggeld.

 2. Dombo DU, gaat straks een schuldige aanwijzen zoals gewoonlijk niet beseffende dat Nickerianen de pan uit kunnen flippen.,

 3. ik ben van mening dat deze mensen geholpen moeten worden , maar ze moet niet gaan dreigen want daar schiet niemand wat mee op . als ik de berichten goed lees, is men bezig wat te doen voor deze landgenoten van ons. maar laat jou niet gebruiken jongens voor eigen belang .dit zijn allemaal de gevolgen van een oorlog zonder winaars alleen maar verliezers. en de mensen die verantwoordelijk zijn voor al deze ellende leven als god in paramaribo en ze worden op handen gedragen door een groot deel van de surinaamse bevolking , suriname hoe ver moet je nog zakken ??? alleen maar omdat een idioot dacht dat hij suriname vooruit kon brengen en wie zit met gebakken peren ?

 4. Sang gemiste kans om deze crimineel uit ned die nu politiek drijf in suriname om zeef te helpen. Als jullie hem om hadden gebracht kon je met een spreken van een stastsgreep ,want dan had je een belangrijke vis .

 5. eindelijk een menselijke aktie in suriname.

  het is leuk-als die drie maar niet boos zijn geworden.

  vergeef die ouwe-mensen mang.
  radjendre

 6. @frank
  jij ben de laaste die een andere dom moet noemen.feit is dat suriname nu met 500 getramatiseerden zit die dringend hulp nodig hebben en jij blijf maar jou kop in het zand steken deze mensen zijn niet een op de andere dag ziek geworden alleen maar omdat figuren in onze samen leven koste wat het kost aan de macht moesten blijven terwijl ze meederen malen hebben beloofd dat ze de macht zou woorden overgedragen aan een burger regering als dat was gebeurd zat suriname nu niet te bloeden. hey frank ga lekker spelen hoor .

 7. eindelijk gebeurt iets leuks in suriname.

  laat die ouwe mensen met rust,en geef ze wat meer geld.

  doei dag later

 8. Onderricht is van essentieel belang om een werk te vinden.
  Ik snap wel dat de ex-militairen werk zoeken.
  Misschien weer het leger in? eerst maar een opleiding zien te volgen…
  dit kan alleen de overheid regelen.

 9. Moeten ze naar Paramaribo gaan en al die assemblee leden in een keer opblazen.Want dat hebben ze toch commando’s of allen in Nickerie,durven ze niet in de stad .

  Take it cool men.

 10. De ex-militairen zullen wel weer naar voren geschoven worden maar rekening dient te worden gehouden met een mogelijk in scene gezette zaak, opdat panklaar de martelaar kan uithangen. Politiek en of comedie op hoog niveau?

 11. En wie was die derde mini-ster? Jong Tjien Fa? Leuk, dan hadden ze meteen de drie meest incompetente PL’ers te pakken kunnen nemen. Misschien zitten er onder die ex-militairen mensen met een hoger IQ dan voornoemde heren. Drie baantjes waren er zomaar vrijgekomen….

 12. Warong mar zo kort jo
  warom nie langar vast
  Die japanesie is tog een boef
  tolong pite jo
  ora gandeng

 13. Jammer dat ze die “GASTEN” niet “GESCHOPT EN GESLAGEN” hebben net als hoe SOMO de heer Doekhie had mishandeld. Maar hoop dat het er een keer komt.
  Ben met nr. 13 het helemaal eens dat men de “GEHELE OUDE POLITIEKE BENDE” in eenkeer moet opblazen, hopelijk dat men dan een ander politiek gaat voeren.( zonder corruptieve praktijken en zichzelf bevoordelen)

 14. Zoals gezegd/vermoed, een absolute onwaarheid. Deze jongens, die deel hebben gehad in die zinloze binnenlandse strijd, waren door abrupte intrekking hun dokters kaarten kwijt en gingen daarvoor verhaal halen bij de minister van sociale-zaken. Daar is toch niets mis mee.De olifant heeft weer een muis gebaard?

 15. Hee DU,
  Moe gestreden? Vertel eens waar je hebt geslapen gisterenavond. Ik ga vooralsnog niet over 1 nacht ijs. Welke zijn de beweegredenen? Het is wel 180 graden!

 16. @ nummer 20
  ik zal nooit en dan ook nooit het voor bouterse opnemen, zo kan je zien hoe dom en achterlijk de aanhangers zijn mijn nickname gebruiken ik heb respect voor iedereen zijn mening. ermee eens zijn is een andere verhaal, zolang ik leef zal de wandaden van bouterse aan de kaak stellen dus idioot op nummer 20 maak jou borst maar nat.

 17. ze kunnen de straten van paramaribo en omgeving schoonmaken er ligt zoveel troep op straat in plaats van deze mannen te verwennen.
  Werken zal je moeten kwal voor niets gaat de zon de gaat. Werken is dat zo moeilijk voor jullie?

 18. wat heeft de man die dit alles heeft veroorzaak voor deze jongens gedaan niets zijn eigen zakken gevuld deze jongemannen zijn van alles beloofd huis erf noem maar op en nu zitten ze armoedig achter met legen handen en velen illusies armer en de bouterse word door idioten hier op handen gedragen en in suriname . men zeg breek me de bek niet open, no mekie mie takie sanie. waarom gaan deze jongens niet naar ocer waneer hun verrader daar zijn circus houd nee ze laten zich voor de zoveelste keer misbruiken , wat mij opvalt bij de aanhang ze kunnen er niet tegen als jij ze met hun neus op de feiten druk dan proberen ze heel wat laag bij de gond methoden op mijn in discredit te brengen. dat zal jullie niet lukken bouterse schoot gebouwen plat als hij niet eens met je was terwijl het makelijkste is om iemand met duidelijk eerlijke argumenten te overtuigen maar dat hebben jullie niet . idioten .

 19. Ik heb genoeg materiaal geleverd voor Milieu Beheer, laat deze heren de straten schoonhouden, hard werk is voor elk mens goed.
  Wie zonder antecedenten zit moet wel in overheidsdienst, waar ik wel benieuwd naar ben is of deze heren buiten hun militaire diensttijd ook iets nuttigs hebben bijgeleert.
  Het is immers een grote vraag bij mij en hopelijk bij meerderen, dus strijd wel voor iets waar je recht op heb.
  Ik steun hen die het verdienen en kunnen bewijzen dat niet alleen dat uniform rechten verleend.

  Militair Bd
  ex ondernemer
  Oprichter Stichting Krin Kondre 96 Ned
  etc etc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.