dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSteeds meer toeristen zien Suriname wel zitten

Steeds meer toeristen zien Suriname wel zitten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 jan – Steeds meer toeristen kiezen Suriname als vakantiebestemming. Dit meldt de Stichting Toerisme Suriname, STS. De jaarlijkse groei zit ruim boven de vijf procent. De meeste bezoekers zijn Nederlanders. Ook steeds meer Fransen kiezen voor Suriname.

Met name uit buurland Frans Guyana neemt de trek toe. De Fransen komen vooral in de vakantieperiodes voor inkopen. Nederlanders maken nog altijd ruim zestig procent uit van de totale stroom. De groei van de horecasector past zich in hoog tempo aan. Volgens STS is het aantal hotels verdubbeld in zeven jaar tijd. Hotelketens als Best Western hebben de trend door en kiezen voor een vestiging in Paramaribo.

Om in te haken neemt Suriname steeds vaker het initiatief. Samen met enkele Braziliaanse staten en Frans Guyana wordt vooral het natuurtoerisme aangemoedigd. Gemikt wordt vooral op Europese toeristen. In 2009 zal Suriname zal gezamenlijk worden deelgenomen aan internationale toerisme beurzen in onder andere Berlijn, Parijs, Rio de Janeiro en Londen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. Inderdaad toerisme is een veelbelovend inkomsten sector voor Suriname. Maar zijn de faciliteiten van een moderne luchthaven(nog steeds in aanbouw al 5 jaren) en de infrastructuur voor een snelle en efficiente bereikbaarheid wel zover? Dus er is werk aan de winkel.een goede planning en goede marketing kan voor betere resultaten zorgen.
  Khan


  Maak melding
 2. Wel niet gek dat het toerisme met 5% jaarlijks toe neemt,maar je kunt je bronnen van inkomen niet op dat bouwen er moet meer gedaan worden om deze percentage te verhogen.Ik vind Suriname als toeristen land te duur ik zou er nooit geweest zijn als ik er geen banden mee had.Twee weken naar Thailand ben je goed koper uit.Je betaalt van uit Europa naar Australie” even veel als van Amsterdam naar Paramaribo alhoewel Australie”veel verder weg ligt.Er moeten meer Operateuren komen op de vlucht naar Paramaribo.Van het jaar gaan we met Z`n vieren naar Cuba voor twee weken en vergelijk wat het zou kosten als we naar Suriname gingen.


  Maak melding
 3. Nu nog de prijzen en de graai cultuur aanpassen en dan geeft de toerist ook nog iets uit aan een trip of iets dergelijks.
  Thans is het graaien en niets bieden.
  Dat kost de Surinaamse toeristen industrie de kop.
  In vele landen kun je heerlijk genieten voor waar je wel iets meer krijgt aan geboden voor een lagere prijs.
  Suriname is mij te duur dus ik ben er 1 keer geweest en daar blijft het ook bij. Kan slecht tegen de arrogante behandeling waar je regelmatig tegen aanloopt als toerist.
  Daar komt bij dat je nog belazerd wordt als je niet oppast.


  Maak melding
 4. Suriname is gewoon peperduur .ga lekker naar Brazilie of Thailand ,die mensen zijn ook nog blij ook dat je daar komt .SURINAMERS denken maar aan een ding hoe kan ik in een snelle tijd geld uit de zakken van een toerist krijgen kortzichtig noemen ze dit en dan nog maar niet te spreken over de asiocale hoge ticketprijs .succes met je toerisme SURI,S jullie komen er wel hahahaha


  Maak melding
 5. wat zou er gebeuren als de nederlanders niet meer komen……..
  de gemiddelde suri blijft klagen over nederlaners. en weer is het zo, dat de nederlanders heel belangrijk zijn.

  johan,

  het is waar dat thailand goedkoper is. meer dan 50 luchtvaartmaatschapijen vliegen daar op en af. naar suriname zijn het er maar 2…toch. een ticket naar bangkok is 450 ex, maar dan moet je via via gaan. en je daarnaast nog een hotel boeken, anders gezegd je bent net zo duur uit.

  naar sur ga je niet met vakantie, je gaat op bezoek naar je fam, en vrienden.
  met vakantie ga je ergens anders.


  Maak melding
 6. Voor de toeristen die het gewend zijn om europese prijzen te betalen is Suriname heel geschikt.

  Voor de toeristen die denken dat alles daar goedkoper is net als in een normaal ontwikkelingsland, die zal zich lelijk vergissen.


  Maak melding
 7. Die is een compleet uit de duim gezogen verhaal.
  De fransen komen niet om de toeristische atracties maar om goedkoop inkopen te doen en de nederlanders komen hun kinderen die stage lopen in suriname opzoeken. En de overige nederlanders komen op advies en samen met hun surinaamse vrienden, kennisen en buren en eventueel voor zaken. Dus als er zowaar sprake zou moge zijn van een stijging dat is echt niet door wervingscampagnes uit suriname.


  Maak melding
 8. Ik ben het volkomen eens met Prik zijn lezing. Wat en hoe wordt er gemeten, dat is wel een verschil met de cijfers die men voorgeschotelt krijgt.
  Want het is dankzij ONS dat Su een beetje bloeit. Zelfs doen ze er niet zoveel aan en ze hebben er helemaal geen verstand van. Iedereen begint maar iets met toerisme. Met hele hoge prijzen en zo snel mogelijk rijk worden. Continuiteit en op langere termijn denken kennen ze daar niet. In de 1e maand willen ze meteen dikke winst behalen. Terwijl de bedrijven in Ned. de winst pas in een latere stadium hebben.


  Maak melding
 9. suriname is wel een mooie land.
  ga naar suriname en geniet van het leven.lekker weer lekker eten,onspanningen.
  alles heb je daar. genietze.
  maar ik wil je wel 1 ding zeggen,,pas op met zakken rollers.er worden dagelijks mensen beroofd!! zo als geld en sieraden.

  groetjes:Sarwan


  Maak melding
 10. sur is een prachtig land,ik ben er geboren en getogen.zal mijn land nooit en te nimmer afkraken.heb er nog familie en kennissen daar wonen,hoewel ik bijna 50jaar in ned woon.en toch blijft mijn land trekken.hoe langer ik in ned blijf hoe meer mijn land trekt.heb nooit in sur gewerkt,maar het trekt toch.ik mis het heel erg.daarom ga ik er elk jaar naar toe,hoef niet meer te werken.love sranang.


  Maak melding
 11. Mensen van suriname jullie moeten echt aan de schop met jullie vuil snap niet hoe jullie zokunnen leven het lijk wel de vuilnis belt doe en iets aan dat jullie als surinamers trots kunnen zijn en meet toeristen aantrekken dat is jullie leven hoe meer zielen hoe beter het voor de land is .
  Suriname is een mooi land maar de regering moet er iets aan doen en de mensen .

  breng al jullie vuil naar de vuil. stort plaats


  Maak melding
 12. Als ik zie wat de gemidelde Surinamer verdiend en wat een exursie kost vraag ik me af waar ze de prijzen vandaan halen,volgens mij proberen ze de kip met de gouden eieren te slachten of heel snel te scoren maar dat heeft niets met lange termijndenken te makennu al hoor je een heleboel toeristen zeggen,een excursie nee hoor mij te duur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES