Spaanse politie doet misdrijf af als ongeval

10

Een week na de begrafenis van mevrouw Nanda Schloss-Lemmer (75) uit Leidschendam, wordt de familie verscheurd door die ene prangende vraag: hoe is hun dierbare moeder, oma en overgrootmoeder om het leven gekomen in Spanje?

De Surinaamse Nederlandse werd vorige maand met inwendig halsletsel gevonden op een afgelegen plek in het Spaanse Ciudad Quesada. De familie vreest volgens De Telegraaf dat de Spanjaarden de uiterst verdachte dood van hun moeder zullen afdoen als een ongeval.

“Een moord op een overwinterende bejaarde aan de costa, dat kan Spanje natuurlijk niet gebruiken”, zegt Peggy Schloss, dochter van de omgekomen vrouw tegen de krant. Zij verteld dat de blauwe plekken in haar hals en plekken die lijken op vingerafdrukken waren gecamoufleerd in Spanje. “We zijn daar erg boos over. Wat mochten we niet zien van de Spanjaarden? Waarom kregen we haar lichaam niet puur natuur terug, zoals ons is verzekerd?” aldus de dochter.


10 REACTIES

 1. Als dit in Surinamen was gebeurd,mi gadoooooo dan waren de reactie niet te overzien.
  De blanke Nederlandse toeristen,bevolken Suriname nu.
  Wat heeft een Surinaamse overwinteraar in Spanje te zoeken,daar tiert het rascisme hoogtij.

  Maar after all,wil ik aan de familie zeggen strijdt voor de waarheid,gecondoleerd en GOD BLESS.


  Maak melding

 2. Sorry hoor,als dit was gebeurd in Suriname waren de rapen gaar hier.Komt er van als je je roots wilt inruilen voor een rascistisch land als Spanje.
  De Blanke Nederlanders gaan steeds meer overwinteren in Suriname,laat de Surinaamse Nederlanders maar naar andere oorden gaan,die ze miskennen.

  Sorry,heeft niets te maken met de dood van die mevr.ik wilde alleen aangeven hoe de meeste Surinamers in Nederland over hun eigen land denken.


  Maak melding

 3. ze zat waarschijnlijk in spanje te overwinteren omdat een reis naar spanje stukken goedkoper is dan naar suriname.
  voor een oude vrouw levent van een pensioen is een vakantie houden in je land onbetaalbaar geworden .want los van de ticked moet je ook nog heel veel geld uitgeven in suriname ,simpelweg omdat iedereen iets van je verwacht.
  Al met al ben je in spanje stukken goedkoper af.
  Al heeft zijn het in dit geval heel duur betaald
  Sterkte aan de familie


  Maak melding

 4. ben vaak naar spanje geweest geen racisme kunnen ontdekken zal er wel uberhaupt zijn maar niet aan den lijven ondervonden.
  Overigens waar is er geen racisme?
  In mijn geboorte land suriname heb ik het heel vaak ondervonden tijdens mijn vakanties.


  Maak melding

 5. No.5 je kletst uit je nek,alleen om Suriname af te kraken,wil je beweren dat de tickets naar Suriname voor 60+ers duur zijn,je weet er totaal niets van,boven de 60 betaal je veel minder ,670 EURO exclusief voor een half jaar verblijf,als je dat duur noemt mi jee,dan wil je straks voor 100 cent naar Suriname
  buitendien,Spanje is net zo duur als Nederland wat levensmiddelen enz.betreft.
  Ik heb met blanke overwinteraars hier in Suriname gesproken,ze houden per half jaar als ze in Suriname zijn geweest een hoop euros over,ze hebben het 100x beter dan toen ze naar Spanje gingen.
  Eerlijk gezegd heb ik liever blanke overwinteraars dan Surinamers,want die denken dat ze god weet wat zijn,als ik niet beter wist zou men denken dat ze iets te betekenen hebben in Nederland,als ze hier zijn willen ze de god spelen,ik weet dat ze 10x niets zijn in Nederland na het half jaar verdwijnen ze in de massa in Nederland,maar hier in Suriname willen ze koningin bEATRIX EN wILLEM-aLEXANDER KOMEN SPELEN.
  De meeste Surinamers van Nederland,vergeten dat ze met hebzuchtige bedoelingen naar Nederland zijn gevlucht,als ze hier komen willen ze de grote beterweters komen spelen,gelukkig krijgen ze steeds meer lik op stuk,want in Nederland zijn ze zo slaafs als wat en in Suriname willen ze de slavenmeester komen spelen.

  Voordat jullie me komen uitschelden,ik heb zelf 8 jaar in Nederland gestudeers en gewerkt,ik ben 1 van de weinigen die graag terug ben gekeerd om mijn land op te bouwen,heb nooit 1 rode duit van de bakra gebedeld,gelukkig konden mijn ouders mijn gehele studie betalen.
  Dus jullie handje ophouders/sters schelden maar want jullie kunnen nooit tegen de waarheid.


  Maak melding

 6. Het doet me verdriet te horen dat mensen zo reageren…. Wat heeft de dood van een Surinaamse vrouw te maken met racisme? Er zijn meer oudjes in de gaten gehouden daar en ze gaan uit van een maniak…. BTW deze dame zag er zelf uit als een Spaanse dus als je niets weet moet je ook als “Surinamer” je mond houden! Nr 7 denkt trouwens ook dat hij of zij de waarheid in pacht heeft! Jij met je studie in Nederland hebt ook gedacht dat je het beter zou hebben want waarom blijf je dan 8 jaar?

  En kom me niet zeggen dat je een geweldige 8 jaar durende studie bent komen doen, want als dat zo was dan had je in ieder geval niet deze manier van redeneren gehad!
  En hoezo je land opbouwen? Jij bent met het geld van je ouders naar NL gekomen om jezelf op te bouwen! Doe je nu vrijwilligerswerk? Vast niet! Omdat je 8 jaar in Nl hebt “gestudeerd” of gewoond betekend nog niet dat je weet hoe het is om een Nederlandse Surinamer te zijn!

  Ik snap niet dat er nog steeds mensen zijn met wrok gevoelens omdat hun landgenoten jaren geleden hebben besloten om Suriname te verlaten. Geloof me, de grootste reden was echt geen economische verbetering hoor… Velen zijn gegaan met de gedachten terug te gaan en er zijn velen die het inderdaad niet kunnen betalen om terug te gaan… Of op vakantie te gaan naar Su. Ik vraag me trouwens af of er een ongeschreven verbod is voor mensen die uit Suriname komen om op vakantie te gaan naar een ander land? Ik ken vele oudere mensen in Suriname die ook op vakantie gaan naar Brazilië, als zij daar vermoord worden om wat voor reden dan ook, is het dan ook hun eigen schuld omdat ze de wereld willen zien? Ik ga er dan ook van uit dat nr. 7 met de geweldige studie niet geprikkeld wordt om zijn/ haar horizon te verbreden en verder te kijken dan Suriname groot is!

  Ik ben blij dat nr. 7 heeft gereageerd, hoe negatief ook, maar dit laat wel zien dat er mensen zijn die het nog niet helemaal snappen. Want een bekrompen Surinamer kan nog veel eren van de Nederlandse Surinamer zolang ze hun ogen even openzetten en hun eigen hersenspinsel even vergeten.


  Maak melding

 7. Het is triest dat de nabestaanden hun geliefde familielid zo kwijt zijn geraakt. Ik hoop dat de Spaanse politie alsnog laat zien dat ze ook met mensen weten om te gaan. Een fatsoenlijk (her)onderzoek en communicatie met de nabestaanden over de onderzoeksresultaten en hun handelwijze is het minimale wat ik mij in deze situatie voorstel. Het is toch ook voor de spanjaarden zelf belangrijk om de crimineel te arresteren voordat er meer öngelukken” gebeuren?
  Sterkte!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.