zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname op zoek naar alternatieve partners

Suriname op zoek naar alternatieve partners

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NEW DELHI, 10 jan – Suriname slaagt er redelijk in alternatieve ontwikkelingspartners te vinden. De afbouw van de ontwikkelingssamenwerking met Nederland stimuleert dit proces. Een hechte band met India tekent zich in rap tempo aan de horizon af. De diplomatie speelt zijn immer lijmende rol.

Vicepresident Ramdien Sardjoe heeft in New Delhi de kaarten nog eens uitgelegd. Als eregast op de Indiase diasporaconferentie Pravasi Bhartiya Diwas, heeft hij de banden nog eens kunnen aanhalen. Suriname en India kunnen veel aan elkaar hebben.
India’s streven naar een permanente plek in de Veiligheidsraad van de VN wordt dan ook onvoorwaardelijk ondersteund.

Het was ook een mooie gelegenheid het belang van nieuwe partnerschappen aan te snijden. Suriname zit boordevol potentieel voor de ondernemende geest. De strategische ligging in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied biedt nogal wat mogelijkheden. De aanwezigheid van ruim honderdduizend nakomelingen van Indiase migranten moet het benutten alleen maar vergemakkelijken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Tja, nu is het niet om even “BEDEL MINISTER” naar den haag te sturen om wat geld los te bedelen. Al die jaren heeft men op zijn “DROGE KONT” gezeten en nu de ontwikkelingshulp op is gaat men naar
  “ALTERNATIEVEN” zoeken.


  Maak melding
 2. Du,geloof je,jezelf wel,is de visumplicht de schuld van Bouterse,wat een ongelovelijke eikel ben je.Sinds de Onafhankelijkheid van Suriname is de visumplicht direct ingegaan,daarom kwamen de profiteurs snel snel voor die bewuste datum,25/11/1975,snel naar Nederland,na 25 nov,moest men een visum aanvragen,de meeste reageerders hier hebben gelijk met je DU,je bent een dom iemand,je probeert steeds maar weer het falen van je boeven regering met de zelfde leugenachtige onzin,mensen een andere kijk te geven op de revo,jij bent er zo 1 die door dik en dun het geboefte blijft steunen al wat voor smerigs er boven komt drijven.Als je niet 1 van de groenjarie blindgangers bent,zou je het falen van je klotezooi kunnen zien,loop 1 keer vanaf de Saramaccastraat naar de waterkant,je gaat over je nek van die rotzooi die overal ligt,en je geboefte staat erbij en kijkt er naar,zo heb je heel veel dingen die deze geboefte niet willen zien,af en toe komen ze met een goedmakertje,het zg.broodbedelingprog.op de basis scholen een lachertje,terwijl veel ouders zeker 10 srd kwijt zijn om hun kroost met de bus naar school te kunnen sturen,en deze geboefte ze maar 1 broodje per dag door de strot duwt,een goede verstaander heeft weinig woorden nodig bij dit .


  Maak melding
 3. India heeft veel te bieden. Ten eerste neem 500.000 arme dames en heren die op straat leven en laat ze in de landbouw in Suriname werken. India heeft meer dan 100 rijstsoorten. Zaden importen en laat het werk aan de armen over. Weer suikerriet planten en noem maar op. Aan rijke mensen hebben hebben jullie niks en ze willen alleen naar Amerika of Europa waar het grote geld zit. Niet vergeten dat die zelfde armen Suriname heeft opgebouwd. Met een grote schip mensen vervoeren en is veel goedkoper dan in een vliegtuig. Wil Suriname vooruit komen of niet.


  Maak melding
 4. Suriname kan liever zaken doen met Aziatische landen zoals India en China, die 2 landen zullen straks tot de rijkste van de wereld horen, het zijn landen waar de mensen niet stil zitten en keihard werken, bijna alles komt uit die richting, dus hebben ze ook veel fabrieken, stel je eens voor dat ze een paar van die fabrieken in Suriname neerzetten, weet je dan hoeveel mensen aan een baan wordt geholpen, Suriname heeft de ruimte ervoor.

  Europeanen kunnen alleen opdrachten geven maar dat is al eeuwen zo en daarom gaan ze nu wreed op hun bek, ze wijzen teveel met hun vingers en lachten anderen altijd uit.

  Als zij die kans kregen om met India zaken te doen hadden ze niet nagedacht en gelijk die kans gegrepen.


  Maak melding
 5. Neen Bharat, laten de luie surinamers, ongeacht hun etniciteit de handen uit de mouwen steken in plaats van dat arme dames en heren uit india de kastanjes voor hun uit het vuur komen halen. In het zweet des aanschijns moeten de surinamers hun brood maar verdienen en niet met bedelen.


  Maak melding
 6. India is arm en heel rijk…
  India heeft meer te bieden dan de heel europa en amerika.
  Nog steeds zien de blanken ons derde rangburgers op deze planeet…
  Als een blank een zwarte een brood geeft dan stelen ze weer 3 broden van je…
  Wanneer gaan wij zwarten leren dat wij door de blanken eeuwenlang zijn onderdruk en nog steeds …


  Maak melding
 7. Het lijkt mij juist te stellen “LAAT DE REGEERDERS DIE STAATSGELDEN HEBBEN LEEGGEROOFD” die gelden in suriname te investeren alvorens men een beroep doet op landen als India die zelf haar problemen kent. Maar nee, Sardjoe en consorten moeten de “GEROOFDE GELDEN” in het buitenland op een rekening stallen voor alle zekerheid en “INTUSSEN BLIJVEN PROFITEREN” van lands inkomen en flink op reis gaan en vervolgens bedelen in India.
  SARDJOE, SHAME ON YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. Je hoeft niet 500000 van die arme hindoestanen laten komen maar slechts 10000 dan maken deze mensen een paradijs voor ons met name het maakt ons zelfvoorzienend wat betreft onze eerste levensbehoeften. Wij hoeven niet afhankelijk te zijn van de multinationals.
  IBO


  Maak melding
 9. Bharat ik denk niet dat jij een baan hebt in de overheids ..
  ik heb niets tegen de ambtenaren want ze doen niks….
  ik denk dat jij een harder werker bent…


  Maak melding
 10. Als wij nou eens voor ons zelf gingen werken
  zouden we al die buitenlanders niet nodig hebben om het werk voor ons te doen. en laten we aub stoppen met het bedelen voor geld bij andere landen. het zou voor SU ook goed zijn om betere relaties aan te gaan met landen in haar omgeving en de aziaten want aan Europa en de VS hebben we niets het is alleen maar een beete papppen en nathouden wat ze met ons doen. laten we dus niet langer te vreden zijn met die broodkruimeltje die we van het westen krijgen maar laten we ons eigen graan gaan verbouwen zodat we ons eigen brood kunnen bakken.


  Maak melding
 11. “Suriname slaagt er redelijk in alternatieve ontwikkelingspartners te vinden. De afbouw van de ontwikkelingssamenwerking met Nederland stimuleert dit proces.”

  Dit zegt toch ook alles van Front, dit zijn gasten die nooit boven zichzelf zullen uitstijgen, ze hebben geen ontwikkelingsvisie, ze weten niet wat ze met Suriname aanmoeten. De ontwikkelingsjunkies gaan dus nu pas op zoek naar alternatieve partners, hoe lang wisten ze dat de ontwikkelingssamenwerking met Nederland zou stoppen?

  Wat moeten ze met die alternatieve partners, wat is de bedoeling, gaan we nog een keer horen hoe Front Suriname wil ontwikkelen of is het carpe diem.


  Maak melding
 12. aha,
  surinamers willen nu blanken spelen en hebben derderangs burgers nodig die ze in suriname niet kunnen vinden.

  zo zie je maar weer dat we nog steeds niet geleerd hebben om mensen te onderdrukken.

  wat je zelf is overkomen, moet je niet nog een keer proberen op een andere.

  het is triest om dit soort doctrines nog steeds op na te houden.

  laat de luie surinamer van zijn stoel opstaan en gaan werken.

  maar nee,
  in suriname regeert de ball-point.

  blijf maar schrijven tot je vinger krom wordt.

  en iemand die geleerd heeft om te schrijven is gelijk een baas..

  suriname is het enigste land waar meer bazen zijn dan werkers.

  Als de ene voor de andere een boss kan spelen dan heeft men een goed gevoel.

  steek je handen uit de mouwen.

  luie donders.

  Papo


  Maak melding
 13. Zij die over handels relaties spreken met India wil ik eerst dat ze goed na gaan hoe zij in onderhandeling geweest zijn met Zambia over de kopermijnen.Daar valt er zeer veel te leren.India heeft ook mineralen nodig voor zijn industrie en wil ze haast voor niets voor hebben.Ik zeg bekijk maar het geval van Zambia wat voor soort contract ze gehad hebben.


  Maak melding
 14. handgelsrelaties met India of China prima
  maar alleen als ze in het belang en voordeel
  zijn van sur. en de surinamers;

  een schip met indiers of wie dan ook is
  absoluut geen optie, want dan want dan wonen
  wij direkt in India i.p.v. Suriname.
  SURINAME VOOR DE SURINAMERS EN NIET ANDERS.

  Ik vraag me regelmatig af of de sur. overheid
  wel de juiste mensen heeft of inzet om de onderhandelingen te verrichten,en om tegenwicht kunnen bieden aan onderhandelaars van de div. multinationals.
  de tot nu toe behaalde resutaten in de verschillende deals spreken wat dat betreft voor zich zelf.


  Maak melding
 15. Sardjoe en zijn klang geven niet om voordeel voor Suriname maar hoe zij genoeg kunnen maken, laat Sardjoe mij komen vertellen hoe het kwam dat Stars casino en hotel op het laatste moment tog de vergunning kreeg terwijl de brandweer de plaats voor opening reeds ging sluiten.

  corrupte surinaamse politici horen in guantanamo bay thuis.

  Als volk moeten wij volgend jaar voor zorgen dat deze “knan” niet eens 1 zetel krijg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES