Suriname op de Vakantiebeurs 2009 in Utrecht

9

Momenteel maakt de toerisme sector van Suriname een sterke groei door. In zeven jaar tijd is het aantal hotels met 200% toegenomen, het aantal touroperators met meer dan 170% en het aantal reisagenten met ongeveer 100%. Deze cijfers zijn interessant genoeg voor internationaal gerenommeerde hotelketens om er zich te komen vestigen. De stroom toeristen groeit jaarlijks gemiddeld met 7%. Van de meer dan 163.000 toeristen die ons land in 2007 bezochten, was ruim 63% afkomstig uit Nederland. In 2008 zag de Stichting Toerisme Suriname een soortgelijk beeld, waarbij de markt uit Frans Guyana een steeds groter aandeel begint op te eisen.

Aan de Vakantiebeurs 2009 te Utrecht, die gehouden wordt van 13 t/m 18 januari 2009, participeren naast de Stichting Toerisme Suriname en de nationale carrier Suriname Airways, ook een tiental bedrijven uit de private sector.

Met de recente uitbreiding van het Gecombineerd Amazone Toerisme Product van drie naar vijf partners, krijgt dit regionaal toerisme product steeds meer vorm. Momenteel zijn Suriname, Frans Guyana en drie Braziliaanse staten Amapá, Pará en Amazonas door hun respectieve toerisme autoriteiten vertegenwoordigd in deze samenwerking. Dit product dat voorheen ook wel bekend stond als de Guyana Trail, biedt de participerende landen de mogelijkheid om samen te werken op het gebied van productontwikkeling.

Momenteel worden de toerpakketten samengesteld en het ligt in de bedoeling om dit jaar nog toeristen uit nieuwe markten aan te trekken. Onze regionale partners zullen ook op de Vakantiebeurs 2009 in Utrecht vertegenwoordigd zijn. In 2009 zal Suriname met bovengenoemde partners aan belangrijke grote internationale toerisme beurzen in Berlijn, Parijs, Rio, Mathoury, Belém en Londen, deelnemen.

Het jaar 2009 is uitgeroepen tot jaar van de Destinatie Amazone. Suriname treedt ook in ACTO (Amazone Cooperation Treaty Organization) verband sterk naar buiten. Samen met de overige zeven landen gelegen in het stroomgebied van de machtige Amazone rivier, staat dit jaar, maar zeker ook de komende periode, in het teken van bescherming en duurzame benutting van het Zuid-Amerikaans tropisch regenwoud.


9 REACTIES

 1. ik weet niet wat ik meer moet geloven van die tegenstrijdige berichten hier op deze forum . voor beeld een andere bericht zeg suriname prijst zich langzaam toeristenmarkt uit , en nu dit.


  Maak melding

 2. Het is aan Su. om deze positieve ontwikkeling vast te houden.
  Het is hard werken om de toerisme in het land op een niveau te brengen die kan concureren met het caraibische gebied.
  Het fijt dat men nu overvraagt wordt voor tripjes de binnen landen, waarbij men vaak bedragen van €400 moet neer tellen.
  Het kan allemaal nog in Sur. De politiek zou zich moeten laten gelden.
  Door wetten aan te nemen welke de toerisme in Suri ten goede komt.Het is te gek voor woorden wanneer iedereen zijn eigen prijs bepaalt voor het bezoeken van de binnen landen van Suriname.
  het is nooit telaat alleen moet het systeem gereguleerd worden.


  Maak melding

 3. goede dag allemaal,
  ik denk dat het in de toekomst allemaal
  iets anders gaat lopen als men zo door gaat
  ik ben namelijk ook van plan om in de toekomst wat te doen met de toeristen alleen
  met dit, voor minder-valide en deze hebben dan ook andere zorg nodig, het kan dan leiden
  naar het inversteren in eigen boten door de reisorganisators, of te wel, ik zorg voor mijn eigen vervoer zowel op de weg als op het water.
  vr.gr.schoerpioen


  Maak melding

 4. Ik ben het eens met Du:

  volgens mij stond er nog niet zo heel lang geleden nog een berichtje van “suriname prijst zich langzaam de toeristenmarkt uit” en nu blijkt alles weer heel goed te gaan.

  al heb ik hier wl het gevoel dat de toeristen sector in Su nogal overschat wordt.


  Maak melding

 5. Prik je hebt helemaal gelijk, alleen zal men vriendelijker tegen toeristen moeten worden.
  Als ik met mijn spiegelreflex camera door Suriname loopt, moet ik oppassen dat ik niet in elkaar geslagen wordt.
  Men wil niet gefotografeert worden, al is het alleen maar een straatbeeld dat je vast wil leggen en er rijdt toevallig een auto langs met mensen er in.
  Wordt je uitgejoeld of je krijgt allerlij bedreigingen naar je hoofd geslingerd.
  Gewoon asociaal gedrag en deze mensen zorgen er voor dat toeristen die 1 keer geweest zijn een tweede keer niet meer zullen komen.
  Zo wordt het klimaat voor toerisme gewoon verpest door een stelletje leeghoofden.

  Groeten Jan


  Maak melding

 6. Jan het is echt waar hoor. Ik heb voor m’n levem moeten rennen na het maken van kiekjes van de binnenstad. In de buurt van de markt kun je liever je camera opbergen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.