woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameElektronisch stemmen nog niet voor Suriname

Elektronisch stemmen nog niet voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jan – Elektronisch stemmen is nog geen optie voor de eerstkomende verkiezingen. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, Biza. Weliswaar is de introductie per 2010 serieus overwogen. De haken en ogen zijn wat te grof voor de korte termijn.

Dus wordt het stemmen met behulp van de computer verderop geschoven. Een van de belangrijkste obstakels is juridisch van aard. Ook als de wetgeving op tijd in orde komt, zal uitvoering niet goed mogelijk. “Een zaak is dat de wet dan niet meteen mag gelden voor de komende verkiezingen, maar pas bij de volgende”, zegt Hassankhan. De schijn van misbruik mag geen moment worden gewekt.

De indruk kan altijd gewekt worden dat de regering zich met het kruis zegent. “Dit is een principe om te voorkomen dat de zittende regering zich bevoordeelt”, aldus Hassankhan. Sinds her herstel van de democratie eind jaren tachtig, is het houden van ‘schone verkiezingen’ zowat een prestigezaak. Invoering van het elektronisch stemmen moet vooral de kosten drukken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Electronisch, hoe komt u daar nou bij?
  Manuaal is het rotsooien bij het tellen van de stemmen in aanwezigheid van louter eigen troepen/partijloyalisten toch een fluitje van een halve cent?


  Maak melding
 2. Ik hoop dat het goed is bedoeld,maaaaar hoe is het met energie(stroom) voorziening op dat moment. Ik hoop dat er op dat moment geen
  “storing” op treedt. Joe sabi toch.


  Maak melding
 3. ze hebben nog geen eens behoorlijke pinautomaten in suriname en dan willen ze electronisch stemmen met stroom van ebs?
  Ik was in het binnenland aldaar vroeg ik aan een bosnegerin kan ik hier ergens pinnen?
  Waarop ze in de lach schoot en begon te bukken en zei gaat u gang meneer.
  Nou dat bedoel ik?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES