maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameTerugkeer Surinaamse ex-president naar NDP proces

Terugkeer Surinaamse ex-president naar NDP proces

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 jan – Ex-president Jules Wijdenbosch noemt zijn terugkeer naar de NDP van Desi Bouterse de uitkomst van een proces. Het kon op gegeven moment niet anders uitlopen dan op een hereniging. “We delen hetzelfde gedachtegoed en dezelfde ideologie.”

Onder meer de toekomst van Suriname wordt in gelijk perspectief gezien. “We moesten weer bij elkaar komen, vanwege de situatie in het land. We zijn bij elkaar gekomen om te zien hoe antwoorden te vinden. Er is geen verschil in ideologie of maatschappelijke gerichtheid”, zegt Wijdenbosch in het actualiteitenprogramma In de Branding. Dat het tegen het eind van zijn presidentschap in de jaren negentig tegengesteld leek, doet er nog weinig toe.

De redenen voor een eigen politieke partij DNP 2000 toen, kunnen moeilijk opwegen tegen het politieke belang van het moment. En dat belang heeft alles te maken met de verkiezingen van 2010. “We hebben een karwei te klaren en daar gaan we voor”, aldus Wijdenbosch. Hij peinst er dan ook niet over toe te geven aan suggesties van critici. Die vinden dat hij zijn zetel in het parlement moet terug geven.

Door zijn terugkeer en het opzeggen van het lidmaatschap van DNP 2000, kan hij die partij wel bekeken niet meer vertegenwoordigen. Sommigen spreken zelfs van verraad tegenover de kiezer. Die heeft niet op de NDP-er Jules Wijdenbosch gestemd. “Het teruggeven van de parlementszetel is een aangelegenheid van de partij. Het is geen kwestie van verraad, maar het resultaat van een proces.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Bouterse en Wijdenbosch 2 criminelen uit dezelfde hoek. De een een moordenaar de andere een doodgewone overvaller in van de staatskas. Wanneer gaan bouta, en wijdenbosh die meer op bouta’s waakhond, lijkt uitleg geven hoe zij aan hun rijkdommen zijn gekomen. Twee hoerenlopers die suriname als hun teef beschouwen.


  Maak melding
 2. Wat een hoop onzin. Het beetje vertrouwen en geloofwaardigheid??? dat ie nog had, heeft hij verspeeld. De staatskas opnieuw leegplunderen is het karwei dat jullie beogen.


  Maak melding
 3. we delen het zelfde gedachtegoed en de zelfde ideologie.ondermeer de toekomst word in gelijk perspectief gezien, we hebben een karwij te klaren daar gaan we voor.een paar zeer opvalende passages uit het verhaal van bosje.surinamers ik hoop dat jullie goed naar bosje hebben geluisterd waar het op neer komt is dat hij op een lijn is met een dictator moordenaar drugs dealer massa moordenaar want bouterse heeft nooit afstand genomen van zijn misdaden . of bosje was zo dronken dat hij niet weet wat hij allemaal zeg. moeten deze beesten nog meer tijd krijgen om suriname de laaste nekslag te geven ik had deze man hoger ingeschat maar bosje laat duidelijk zien dat hij schijt heeft aan het surinaamse volke zolang hij zo diep mogelijk in bouterse zijn kont kan kruipen voor een stukje macht ai bosje je ben een zeer laag bij de gond.


  Maak melding
 4. Vele handen maken licht werk en je kan toch vergeven…. ik spa sommige mensen niet hij is tenminste eerlijk om dat te laten weten aaan het volk,wijdenbosch heeft tenminste wat voor het land gedaan als is het maar twee brugggen……. Sorry maar Surinamers weten niet wat ze zels willen ( de mens is ondankbaaaar) no wang sma no kong na grontapu foe tang lik stong help iemand hoe ver je helpen kan en verwacht niet te veeel van de zelfde persooon die jij iets doet GOD WILL SAVE U FOR THAT BOUTERSE EN WIJDENBOSCH GO AHEAD


  Maak melding
 5. al die mensen die hier maar vuur spuwen waarom beginnen jullie niet zelf een politieke partij overal zie ik jullie maar vuur spuwen wat doe je zelf eraan ?????


  Maak melding
 6. TWEE EGOTRIPPERS.
  wijdenbosch en bouterse twee ,die elkaar nu zuurstof trachten toe te dienen. is leuk om te lezen wie door de straten van paramaribo gesleep zou worden en die zelfde mensen die elkaars bloed konden drinken doen zich nu voor als de redder van suriname echte wolf in schaaps kleren deze mensen hebben ons land in de grootste ellende gestort.


  Maak melding
 7. Bij deze welkom Drs.Jules.Wijdenbosch, en ik hoop dat allen die zich Surinamer noemen zich vastberaden en standvastig opstellen en Suriname een kans gunnen om eindelijk verder te gaan in ontwikeling zonder enige rancune en stagnatie.
  Hoe raar zou het zijn als Wijdenbosch,zou toetreden als lid van de NPS, dan zou het wel door negatievelingen worden geaccepteerd, zo is de Surinamer.
  Als Wilders, morgen weer VVD lid wordt en lijsttrekker dan juichen de Hollanders het toe en schrikken de tot Nederlander genaturaliseerden zich rot, sterker nog ze zullen hun mond dichthouden omdat ze te gast zijn.
  Ik als lid van de VVD en ex bestuurslid zou stijl achterover vallen en ondanks dat ik al sinds mijn militaire dienst in 78 lid ben geworden van de VVD, militairen zijn nu eenmaal rechtse rakkers.
  Vergeet nooit dat er een wezenlijk verschil is tussen Nederlanders en Hollanders en ik daag negatievelingen uit om dat wettelijk uit te zoeken en dan met aanvallen te komen, want zelfs degene die zich Surinamer noemen beseft niet dat alleen hen die zijn gebleven zich Surinamer kunnen noemen, ik ook niet want ik woonde voor de onafhankelijkheid in Nederland.
  De toescheidingsovereenkomst heeft haken en ogen die de gepensioneerden uiteindelijk zal treffen, mark my words, want wat ben je en wat wil je.
  EN NU WACHT IK DE AANVALLEN AF WANT NA SO SRANAN MAN TAN.


  Maak melding
 8. Deze afgekeurde mensen moeten suriname tot ontwikkeling brengen?????
  Nou sorry hoor ik zie suriname eerder veranderen in congo!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. De negatieve reacties hier geven weer duidelijk de racune aan van de Fronters. Verdeeldheid daar zijn ze mee grootgebracht dat heeft ze gemaakt tot wat we zijn. Blijkbaar hebben NDP en DNP uiteindelijk voor de andere weg gekozen dat van EENHEID waarom wordt het niet toegejuicht. Wat moet Suriname trouwens met zoveel partijen als je ideologisch niet verschilt. Front is etnisch dus begrijp iedereen dat ze nooit eenheid nastreven, racune, wraak, achterklap en roddel daar staan ze nou eenmaal bekend om.


  Maak melding
 10. de reaktie zijn in sommige hun ogen alleen maar negatieve reaktie.het is toch te gek voor woorden dat waneer je over misdaden van bouterse hebt dan zaai je haat hebt je het over iemand die uit de ndp was gestapt en de vuile was van ndp buiten heeft gehangen en nu terug is gegaan en de vijfde ondervoorzitter is geworden van de ndp. dat mag vragen oproepen over de betrouwbaarheid van deze mensen die in het verleden hebben laten zien hoe ze een land ten gronde kunnen richten dat zijn geen sprookje maar de waarheid, het IMF wijst namelijk ook op de noodzaak dat suriname zich stevig,, op essentiele hervormingen in de publieke sector om ,,de kwestbaarheid van buiten te minimaliseren.eending moet iniedere veval niet gebeuren , waarschuwen veel deskundigen,suriname kan zich niet weer een bewind zoals onder wijdenbosch (1996-2000)veroorloven, toen de staatskast werd geplunders en de centralebank als gelddrukmachine werd gebruikt,jullie die hier beweren dat bouterse en bosje of de hele ndp nog meer kansen moeten krijgen. houd niet van suriname want als je heb gezien hoe vernietigend deze mensen zijn geweest en ze weer terug willen dan noem ik jou eigenwijs en dom. noem mijn een regering die in de afgelopen 35 jaren zo wanbeleid heeft gevoerd in suriname dan die van bouterse en bosje goedschalk onder het bewind van deze mensen is onze sterke gulden verdwenen dan kunnen jullie groten onzin hier verkondigen maar de feiten en waarheden ontkracht jullie leugens.


  Maak melding
 11. alsof bouterse een gevaar is voor suriname rot toch op du mensen zoals jij en slecht beleidvoering, corruptie ,uitbuiting en minachting van het arme volk door de boevenbende bestaande uit ministers,rechters , advocaten enz. de zogenaamde eliten,de gevestigde macht,dat zijn de mensen die een gevaar vormen en hebben gevormd voor suriname.jij staat stil bij 8dec. het gaat je alleen om bouterse en de 15 slachtoffers de rest interseert je totaal niet en kan je geen ene moer schelen,voor jou part mag derest van het volk van suriname dan maar ook de pijp uitgaan. boy suriname moet door wat mij betreft,ondanks alle ellende die het land meemaakte, deze show wordt nu lang genoeg gespeeld stop it.als je 28 jaar lang rechten studeert zou zelfs dombo du meester in de rechten kunnen worden ja en zelfs in de bajes zou je die studie nog succesvol kunnen afsluiten na bijna 30 jaar studeren in gevangenschap,begrijp je niet no?


  Maak melding
 12. @passaat
  Die 15 is maar het top je van de ijsberg. Maar ja je hebt altijd sukkels die graag langs de ijsberg varen in hun speelgoed bootje.

  Anders gezegd. Als je niets weet kun je beter geen grote mond op zetten. Wacht maar rustig het proces af. Daarbij en daarna zal er heel veel informatie loskomen. Ook van mensen die nu DDB nog steunen maar straks eieren voor hun geld kiezen.


  Maak melding
 13. @passaat
  dat bedoel ik met de reaktie van de aanhang dom zonder inhoud niets, maar dat is de tactiek van jullie het moment dat iemand met overduidelijk voorbeelden en feiten komt over het wanbeleid dat gevoerd is onder het regime van bouterse geven jullie het buitenland de schuld nederland amerika noem maar op .het is toch duidelijk dat de revolutie suriname geen steek vooruit heeft gebracht. volgens mij droom jij passaat echtwaar je kan 8dec niet afdoen als een incident. het is een van zwartste bladzijde in de geschiedenis van de republiek suriname en vanaf toen is de ellende begonnen in ons geliefde onschuldige land. ik hoef geen meester in de rechten te zijn om te weten waneer iets moreel verwerpelijk is, weet je wie het volk minacht jou baas die zijn salaris opstrijkt maar niet op zijn werk komt dat is minachting iemand die alle rechten van surinaanse volk heeft vertrapt en geschonden en ons land belachelijk heeft gemaakt in het buitenland, jij noem mij dom maar ik vraag mij af wie nou dommer is als je weet dat jou land geisoleerd gaat worden als je kies voor een moordenaar , of de gene die om het gevaar wijs van bouterse ik denk dat het antwoord makelijk is althans voor mij. ik las een mooi bericht van de week dat mugabe met vakantie gaat voor duizenden euro. moest ik gelijk aan bouterse denken die ging ook lekker in brazilie de grote jongen uithangen terwijl het arme volk in de rij moest staan voor hun eten dit zijn de overeenkomsten van deze beulen maar voor bouterse is het afgelopen hij mag zijn poten niet meer buiten het land zetten en voor deze soort mensen neem jij het hier op passaat dan ben ik liever dombo du dan dat het voor deze soort beesten opneemd ik heb verstand en ik kan denken. maar jij kiest uit frustratie de kant van bouterse, en ik ben moreel tegen deze moordenaar drugs dealer en massa moordenaar bouterse en dat is een hele groot veschil. ik heb vaker de vraag gesteld aan de mensen die bouterse op handen dragen om mij 5 goede dingens die deze beest bouterse voor suriname heeft gedaan,ik wacht nog steeds op antwoord . als je het over onze gulden hebt die geen waarde meer heeft 8dec, economie naar de kloten, staatskast geplunderd mensenrechten schending noem ik er zo vijf op hoor .en tientallen regeringen versleten en de klap op de vuurpijl de telefon coup.deze mensen moeten weer aan de macht in suriname komen passaat volgens jou. het verleden hebben ze laten zien dat ze geen moer van hebben gebakken .dus ik weet niet waarom jou redenering gebaseerd is ????


  Maak melding
 14. En toch blijkt weer hoe open, vreedzaam en vergevingsgezind de NDP is.
  Zelfs Bosje wordt weer met open armen ontvangen.

  Wie eenmaal is weggelopen bij de NPS of VHP komt nooit meer terug, wil ook nooit meer terug, mag ook nooit meer terug.

  Ir. Essed heeft ooit geprobeerd bij de NPS, hij werd weer groots ontvangen helaas toen hij de Grun Djarie die dag verliet werd ie geschept door een auto en morsdood was ie.

  Als je een tijdje hebt rondgekeken in deze fossiele partijen, kan ik mij voorstellen dat je NOOIT meer terug wil als je eenmaal weg bent, alleen de dommies die ze blijft steunen.


  Maak melding
 15. @neus kijk jij maar lekker door in je glazenbol en vertel ons je onzin maar.kijk maar uit wanneer die ijsberg gaat smelten dat je terecht komt in het waterballet . de realiteit is dat de verkiezingen er weer aankomen dus alle zeilen bijzetten voor een vierde termijn politieke cariere vene + sardjoe met gebruikmaking van brunsie en somo over de rug van de ndp. strategie van neus en front is roei de ndp met wortel en tak uit en we hebben het rijk voor ons alleen.die grote meerderheid van het volk die een uitgesproken voorkeur heeft voor de ndp, moeten ze dan hun grote mond houden? er schuilt ergens niet ver ,ook stiekem een dictatortje in jou etnisch gerichte front neus! zet je masker maar af!


  Maak melding
 16. alles is beter in suriname dan een regering onderleiding van massa moordenaar bouterse.internationaal zijn de grote en machtige landen die het voor het zeggen hebben en als die landen niet met regering onderleiding van drugs veroordeelde willen samen werken kunnen 20 en 22 hoog of laag springen dat zal toch de doorslag geven het zelfde was het geval bij de voorige verkiezing toen de vraag werd gesteld aan de amerikaanse ambassade in suriname hoe zij het zou vinden als bouterse de verkiezing zou winnen het antwoord was duidelijk amerika doet geen zaken met drugs veroordeelden en iemand die niet weet wat democratie is dus het surinaamse volk zal moeten kiezen tussen bouterse of isoleren en ik denk dat iedere verstandig mens niet nog eens in de rij wil staan voor zijn eerts levensbehoeften dus die glazenbol waar jullie twee in kijken zal een hele grote misvatting zijn want bouterse heeft nooit de meerderheid van de surinaamse gemeenschap achter zich gehad en dat is een voorbeeld dat niet iedere surinamer zo dom ie als jullie twee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES