Proces tegen Bouterse 23 januari hervat

21

PARAMARIBO, 7 jan – Het strafproces tegen ex-legerleider Desi Bouterse voor de krijgsraad wordt op 23 januari hervat. Dat heeft de woordvoerder van het proces dinsdag in Paramaribo bekend gemaakt, meldt het ANP. De hervatting zal een einde maken aan een onderbreking van ongeveer zes maanden.

In het strafproces gaat het om de berechting van hoofdverdachte Bouterse en 24 anderen, militairen en burgers. Zij worden verdacht van de moord op vijftien tegenstanders van het militaire regime in december 1982.

Het proces, dat in november 2007 begon, werd eind juli vorig jaar opgeschort. Bouterse’s advocaat Irwin Kanhai diende het verzoek in bij het Hof van Justitie om de president van de krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, te verbieden de zaak verder te leiden.


21 REACTIES

 1. Weer begint men met het “proces” Wie gelooft er nog in ? De advocaat van dhr, Desi zal wéér wat uitdenken! Hij heeft zeker nog dinges achter de hand. Zo eindeloos als men in Sranan gelooft…zo einde-en oeverloos zal dit proces zijn. Wat een verschrikking voor de nabestaanden ! Hoe dan ook – God zij met Suriname.


  Maak melding

 2. eindelijk en maak vaart ermee want deze mensen die horen niet vrij te lopen in suriname ze horen in de cel thuis. rechtsstaat versus dictator.YOU CAN RUN BUT YOU CANT HIDE.jo duivel.


  Maak melding

 3. Het lijkt mij verstandiger om het Internationale Strafhof in Den Haag in te schakelen om het proces over te laten nenem.
  Nu begint het meer op en schijnvertoning te lijken.
  De hoofdverdachte loopt nog steeds vrij rond deze kan dan overgebracht worden naar Den Haag.


  Maak melding

 4. DU

  Eet stront jij ze zullen bouterse niet kunnen op sluiten het is wel jammer wat er gebeurt is maarja.

  we en surname moeten gewoon verder met het leven we weten wat ons de toekomst voor staat we moeten gewoon vooruit kijke in plaats van achter uit.

  Wel peace out voor de mensen die het land en de mensen vooruit willen zien gaan.

  mi takje


  Maak melding

 5. Het process tegen desi is geen justice als je moet kijken wat er allemaal is gebeurt in het dorp in marowijne of het afbranden van dorp pokigron. wat willen we hier mee bewijzen ik denk alleen maar meer corruptie.

  Hoe wil een corrupte land iemand berechten.
  Het land moet worden waar genomen als corruptie vrij land.

  Dan pas kunnen we beginnen met deze process van desi en andere landen moeten onze recht systeem kunnen inzien en waarnemen.

  Du als jij president van SU zou zijn ik denk aan meer ellende voor het land.

  Desi heeft grote invloed op de jongeren van tegewoordig hoeveel ouderen zijn er weinig.

  Dat wil niet zeggen dat de jongeren blind zijn. Het leven in su moet door gaan de corruptie moet worden aangepakt en die santhoki moet ook oprotten gewoon.


  Maak melding

 6. Prima en nu de getuigen oproepen die stil blijven waaronder de militairen van Surinaamse komaf die twee dagen voor 8 december spoorslag Suriname hebben verlaten.
  Roep ook de militairen van Surinaamse komaf op die werden geronseld om de coup te plegen.
  Ik bied mij aan, derest die met mij diende roep ik bij deze op om dat ook te doen zo dat deze trauma nu eindelijk afgelopen kan zijn voor de nabestaanden, maar vooral voor de ontwikkeling van Suriname.
  Staff Staff, Fredrik George Kazerne te Harderwijk,Johan.Willem Friso.Kazerne te Assen, Oranje Nassau Kazerne te Amsterdam.
  Vergeet de delta compagnie echt niet want daar zijn de meesten geronseld en daarna in Amsterdam, Van. Heutsz Militaire Beveiliging, de Eenheid die ale geheime Munitie bunkers beveiligden, alla Villa Maarheze.
  En neks complot theorie, een ieder die niet zweeg is veel kwijtgeraakt, zelfs tot beroepsverbod.
  Elke Staat maakt criminelen voor hun eigen voordeel en dat begint bij militairen.
  Vraag je af waarom er nu meer Heroine in Nederland is dan voor de Uruzghan en Afghanistan oorlog en kijk terug naar de tijd van de beste Hasj uit de Libanon periode.
  De zwarte man zal zich altijd door massa media tegen zijn eigen volk doen keren, maar vergeet niet dat wat velen niet weten is dat de verdeel formule 1 persoon tot¨paria heeft gemaakt omdat hij zijn land niet wilde verkopen.


  Maak melding

 7. de democratie doet zijn werk mie boi kan je niet tegen houden . ik zie het al voor me bouterse in boma ik zal die dag nooit van mijn leven vergeten . mss hebben de aanhangers al een plan klaar om hun god of messia te bevrijden uit de cel .


  Maak melding

 8. Democratie is de grootste bankkluis en het sterkste leger, vergeet ook niet een heel leger leugenaars.
  Hoe meer geld een land heeft hoe meer leugens ze verkondigen om zichzelf democratisch te noemen.
  Hoe meer mensen een leger dood, hoe meer de democratie moord verbloemd als het hun uitkomt


  Maak melding

 9. SOMMIGE BLIJVEN HET PROBEREN.
  ik vraag mij af wat heroine hasj uit libanon afghanistan met een rechtszaak in suriname te maken hebben ik zie geen verband sorry hoor sommige mensen hier proberen met van alles en nog wat om bouterse zijn straatje schoon te vegen ik heb alles al gehoord maar dat bouterse tot paria is gemaakt omdat hij zijn land niet wou verkopen nieuw voor mij. ik vraag me gelijk af aan wie ???. het feit is dat het niet veel heeft gescheeld of suriname was verkocht aan de drugsbaronnen van colombia. laten we het daar over hebben het is niet de massa media die mensen heeft opgepakt en afgeslacht het is niet de massa media die zijn volk onderdrukte. bouterse heeft ook zijn eigen verantwoordelijkheid onthoud dat goed hij heeft geen poot uitgestoken om die afslachting in fort zeelandia te verkomen sterker nog hij drijf politiek mee.vraag niet waneer de voc en woc mentaliteit word veroordeeld. vraag aan jou zelf en de aanhang waneer jullie de misdaden die 28 jaren gelden zijn begaan in suriname waneer jullie die gaan veroordelen. verbeter de wereld begin bij jou zelf .sommige vertellen hier met trots dat bouterse veel invloed heeft op de jongeren van vandaag het is toch een grote schande dat jongeren voorbeeld nemen aan moordenaar dictator en iemand die in het buitenland voor drugs is veroordeeld . iemand die zijn eigen zoon geen goed voorbeeld kon geven.schandalig geld dat voor jullie kinderen ook worden hun ook beinvloed door bouterse??


  Maak melding

 10. Beste Frank, zoals ik heb mogen vernemen ben je opzoek naar mij, kerel gewoon naar het vetereaneb cafe in Amsterdam komen,
  Ik ben er geregeld en zo niet dan gewoon je adres achterlaten en zegeen dat wij oude kameraden zijn.
  Als je mij echt wil vinden dan vraag je het aan je ex schoonzus, brada doe niet mee aan het kastijden van je afkomst.
  In 78-79-80 waren wij er met 3 zwarten daar in Libanon en je weet wie je leven heeft gered nadat er geen losgeld voor een zwarte militair werd betaald!!!!

  Saluut en maak je niet druk je moeder zaliger heeft het goed gemaakt vandaar dat ik je in 95 ook weer heb gered, je weet wat ik bedoel, sluit je aan en vertel het voort maar niet op dit forum.

  Nog altijd je meerdere en wij gaan voor de verlossing van Suriname ondanks dat ze tegen de samenwerking zijn tusen Bouterse en Wijdenbosch.
  590423068 deltacie, je nummer toch??
  Foto,s liegen niet en wat op band staat ook niet net als wie schrijft die blijft!!!
  ZZ68TT3822 wacht op je post want mijn info is dat je in februari, naar Suriname vertrekt, contact daar voor is gewenst om goed aan te komen te worden ontvangen.


  Maak melding

 11. Proces tegen de Indiaan Bouterse?

  Toen de slaven en immigranten hier voet aan wal zetten waren de Indianen er al als de rechmatige- en oudste bewoners van Suriname/Surinen.

  Don’t make mistakes about that.

  Sani di, ma sani no di o. Iem sabi!


  Maak melding

 12. Het heeft geen zin Bouterse te berechten in een land als Suriname waar de mensenrechten op hoog niveau geschonden worden. Ruim de politie op! Zij deugen niet!


  Maak melding

 13. Geachte Redactie,
  Hierboven staat…scheldwoorden en/of beledigingen worden VERWIJDERD ! Hoe vaak lees ik commentaren, die de (Sur) perken te buiten gaan ! B.v. en meer van die termen. Commentatoren..hoe zinnig ook…laten we toch “netjes” blijven ! Geef uw mening – ongezouten – in de taal, die óók dhr. Bouterse aanspreekt! Hij is en blijft toch de lachende derde. Hierboven las ik…23 januari 2075…Sranan is een utopie…het gaat er op lijken. A tan so.


  Maak melding

 14. @ #15 Pinto
  -1- Hij is Moksi.
  -2- Hij heeft allang afstand gedaan van alle normen en aarden incl eventuele specifieke indiaanse.
  -3- De indiaanse gemeeschap wens in het geheel niet met hem geassocieert te worden.
  -4- Niemand staat op welke gronden dan ook boven de wet.

  -5- Alleen sukkels schrijven reacties als #15. 😆


  Maak melding

 15. Zonder strijd geen overwinning!!!!
  De strijd mag voortgaan met ideologie en dan overwining.
  Geen proces zonder waarheid en eerlijkheid die de juiste getuigen doen opdagen om de waarheid te vertellen.


  Maak melding

 16. De vraag is en blijft.

  Wat is het doel van dit politiek proces? Zolang deze vraag niet adequaat wordt beantwoord, zullen we vele hervatting hebben.

  Recht spreken kan helaas niet meer onder deze omstandigheden. Suriname is nl. rechtsstaat af.


  Maak melding

 17. hahahahh ik vind de laaste regel van nummer 18 wel wat hebben ja, en je hebt gelijk ook. maar ik moet wel toegeven dat nummer 15 deze keer de geschiedenis goed uitleg dat de echte indianen de oorspronkelijke bewoners van suriname zijn of heeft dat ook niet door.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.