Suriname prijst zich langzaam toeristenmarkt uit

41

PARAMARIBO, 6 jan – Suriname prijst zich langzaam maar zeker uit de toeristenmarkt. Dit stelt toerismewaakhond, Stichting Toerisme Suriname, STS. Een vierdaagse trip van ruim vierhonderd euro kan al gauw meer blijken dan de doorsnee toerist wil neertellen. Toch heeft er niet veel van dat er binnenkort veel veranderd.

Toerbedrijven zweren bij hoog en laag dat de kosten weinig keus laten. Vooral transport over water kost bakken vol met geld. “Als ze zo doorgaan, gooien ze hun eigen ramen in. In Suriname worden prijzen klakkeloos vastgesteld. De prijs staat niet in verhouding tot de kwaliteit”, zegt STS-functionaris Martin Panday tegenover de Ware Tijd. Het aangeboden comfort wil het wel eens laten afweten.

Het contrast kan een sta in de weg blijken voor de verder ontwikkeling. En dat voor een markt die alom geprezen wordt als de toekomstige economische levenslijn. “Op lange termijn moet het toerisme boeten. Suriname wordt een teleurstelling vanwege de hoge prijzen en toeristen komen niet terug”, aldus Panday. Het roer zal dus drastisch moeten worden omgegooid, al tonen de spelers zich niet meteen bereid.


41 REACTIES

 1. Van een kostprijs-berekening hebben ze waarschijnlijk nooit gehoord!!
  Ze gaan er daar al sinds tijden vanuit, dat wij het geld van een geente boom plukken; zodat we nieteens hoeven te bukken.
  Ze denken dat ze byzonder zijn en een geweldig product in de aanbieding hebben, maar moesten eens een reiskrant van De Telegraaf lezen dan zullen ze tot de ontdekking komen dat we voor die 400 euro in een ander land zitten zonder kans om Malaria optelopen!


  Maak melding

 2. Veel geld verdienen en weinig bieden.
  Dat is waarschijnlijk de slogan van de Surinaamse toeristen sector
  Het is van de zotte dat de prijzen niet in de verhouding zijn voor wat je krijgt aangeboden.
  Gek dat menig toerist zijn knip dichthoudt en dat op deze manier never de toeristen industrie van de grond komt.


  Maak melding

 3. Kijk dat is allemaal gepraat.Heb je de prijzen gezien om daar te komen ik heb ook via postbus 51 gereageert bij de minister nog geen reactie gekregen .De olie prijzen zijn zo gezakt maar de KLM en DE SLM doen niets aan de prijzen ,dan zeggen ze wel in januari gaat er wat gebeuren,waarmee dan?


  Maak melding

 4. Nou, ik weet 100% zeker dat Suriname zich uit de toeristenmarkt prijst.

  Ik heb gekeken naar een reis met 4 personen voor drie weken naar Suriname in Juli.

  Bij de KLM kwam ik uit op ongeveer 6000 euries, SLM 6600 euries, let op de prijzen zijn dus alleen de tickets. Gelukkig hoef ik geen hotel te betalen, ongeveer 4000 euries totaal voor tripjes, handgeld, autohuur, kadootjes etc. etc. Dus mijn reis voor 3 weken Suriname komt al heel dichtbij de 10.000 euries.

  Volgens mij heb je voor dit bedrag keuze zat aan vakantie-oorden.


  Maak melding

 5. De hoge prijzen die men in Suriname vraagt voor zowat alles en nog wat wordt in de hand gewerkt door voornamelijk Surneds. Zij gaan masaal naar Sur op vakantie en sturen geld naar familie. Als de Surineds een keertje hun vakantie naar sur uitstellen en een jaar geen geld overmaken voor familie (behalve voor hoge nood)dan zul je zien dat men daar wel tot inkeer komt.
  Neem bv de vraagprijs van huizen. een gewoon huis kost meer dan E100,000. Dit kan alleen iemand uit Ned betalen want de gemidelde Surinamer met een goede baan verdient niet meer dan E300-400 per maand. Hij kan een maximale hypotheek krijgen van 4 x zijn jaar salaris, dus nog geen 25,000 Euro. De Surned verpesten de markt voor de Sur en zichzelf. Erger nog, de Surinamer wordt zo tweederang burger in eigen land wantalleen Surneds kunnen zich dit perniteren.


  Maak melding

 6. inderdaad, veel te duur, alle trips zijn te duur, en de service, pffff, ik geloof niet dat suri’s weten wat service is, in winkels en zo. De gidsen zijn wel heel vriendelijk, nogmaals het is allemaal veel te duur. Ook hotels, of bed and breakfast, idioot te duur, ze prijzen zichzelf uit de markt, maar ja, korte termijn denken he…


  Maak melding

 7. laat vraag en aanbod werken!!!
  als het te duur is dan zal men minder gaan en hierop zal een met gezondverstand behebte ondernemer iets er mee moeten doen. gaan voor een evenwichtige winst of bankroet gaan.
  u bent consument: u bepaaldt de gang van zaken!! vaak wordt dit miskend.vaak is uw gedrag reden tot deze torenhoge tarieven.
  kijk naar prijs /kwaliteits verhouding.
  het is een clichee.
  dus uw signalement is goed, doch laat de ondernemer daar het bepalen.


  Maak melding

 8. men wil direct rijk worden ……
  vorig jr geweest met gezin en kennissen, wilde oa een trip boeken naar de raleigvallen.. voor suri’s was de prijs veel en veel lager per persoon ivm aktie dan dat ik moest betalen als SURNED !!!we waren met 22 man en moesten wel de volle pond betalen, geen aktieprijs. er was geen discussie/oplossing mogelijk (kort door de bocht). uiteindelijk hebben we via een kennis 3 daagsereis voor (véél) minder geboekt naar ISADO.. was super. KLEINE WINST ZOETE WINST KENNEN NIET AL MIJN BROERDES HELAAS….SU is en blijft een schitterende land, als het zo doorgaat zal het niet voor een ieder zijn weggelegd om de binnenlanden te bezichtigen !!


  Maak melding

 9. @Na Mi, je kan beter naar Brazilië/Natal, gaan. Daar krijg je veel meer voor je geld. Men is zeer vriendelijk en beleefd en ze proberen je niet keer op keer op te lichten.

  De Shuttlebus service van Porto do Mar Hotel te Via Costeira, brengt je elke dag GRATIS naar de aller grootste Mall in Natal de Midway Mall. Ook gratis naar Ponta Negra beach en andere winkelcentra. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Je wordt echt in de watten gelegd. Vooral de Midway Mall is zeer indrukwekkend en gigantsch GROOOOOT!

  Mijn ervaring met Suriname is dat men snel geneigd is de stem te verheffen als je iets vraagt. Je moet ‘op je teentjes lopen’ als je een opmerking maakt, want anders beginnen ze je gewoon af te snauwen. “Men” is vaak onbeschoft en grof tegen de toerist. Niet allemaal natuurlijk, maar dit laat wel een bittere smaak achter, je wil er geen tweede keer meer naartoe. Jammer.

  http://www.flybrazil.nl/nl-NL/Brazilie/Natal/Via_Costeira


  Maak melding

 10. ja, gierige surinamers; geld verdienen bij een slimme vakantie ganger doe je slechts 1 keer; daarna zie je die zelfde toerist nooooit meer terug….en zo worden alle ex ingezetenen ook behandeld bij een bezoek aan hun voormalige thuis land..er zal nog een tijd komen, dat iedereen weg zal blijven en dat surinamers honger gaan lijden..en alleen dagoe blad moeten eten..


  Maak melding

 11. Heel veel Surinamers in Ned en Su hebben een grote kwaal dat ons daarom niet verder brengt. We letten niet op de prijzen. We pochen hoeveel we niet voor iets betaald hebben, terwijl het dat niet waard is.
  Een kilo kouseband: men vraagt 7 Euro een kilo. We betalen het. Men vraagt 10Euro en kilo we betalen het. De handelaren (zowel Surinaamse als Nederlandse) hebben deze eigenschap door en maken daar misbruik van. Waar in Nederland in Nederland betaal je 50 cent om te betalen met pin als je minder dan 25 Euro besteed. In de Bijlmermeer. Niemand klaagt en men pint er op los. In Suriname gebeurt hetzelfde in de toeristen industrie en bij woningen. Je kan nu super de luxe woningen met grond in de VS, Spanje, Belgie, Duitsland, Antillen, Venezuela etc kopen voor bedragen die vele tienduizende Euro’s lager zijn. DEze landen bieden een volledige infrastructuur aan wegen, electriciteit,riolering en goede wegen. Wat krijgen we in Suriname?: alleen nostalgie (we leven nog in een droomwereld).

  Voor een stuk grond op Morgenstond vraagt men zonder problemen 50 Euro per vierkante meter. Waarop is deze prijs gebaseerd?. Lucht en nogmaals lucht. Verkoop is nagenoeg alleen aan Buitenlanders en niet aan Surinamers in Ned.

  Ik lach me krom om mijn mede surinamers die elk bedrag willen betalen voor iets dat ze graag willen. Er is geen realiteitszin meer.
  Als ze zo stom zijn, dan moeten ze het zelf weten. Ik doe er niet aan mee.
  Ik vertik het de absurde bedragen te betalen. Wie volgt..

  Theo


  Maak melding

 12. Suriname is idd duurder dan bijv. NL. Thailand of turkije ofzo. Bruine bonen 5 srd. zonnebloem olie 9srd. komo vuilniszakken 9srd. Zak rijst 70 srd. kilo kip 12 srd. kilo doks 25 srd enz.enz… Voor de remigranten zint voor gij eraan begint. Hoe het komt dat bijna alles veel duurder is dan in Nederland, snap ik niet.. Alleen vis en benzine en portie’s waren goedkoper dan in NL. De prijzen vergeleken met 5 jr geleden enorm gestegen.


  Maak melding

 13. De handel in Suriname is euro-geil,autos,witgoed,en huur ,zelfs kledingzaken hebben het lef alles in euros aan te bieden,ik heb weleens gevraagd sinds wanneer is Suriname een euroland?wil je een doodgewone huis huren wordt er euros gevraagd en inderdaad de verhuurder woont in Nederland,dat de minister van financien daar niets tegen doet,geeft weer aan dat deze lui zelf een hoop huizen en euros hebben.
  Wanneer staat er eindelijk iemand op die deze wantoestanden aan de kaak stelt,de gewone Surinamer is idd een 2e rangs burger aan het worden in eigen land.
  Vind je het gek no2.Tony,dat de Surineds staan te popelen om de vrije baan te hebben in Suriname,denk aan de 3 jarige visum.In Nederland kunnen ze niets met hun zwartgeld,drugsgeld enz.daarom gaan ze in Suriname de bigshot spelen.Ik hoop dat de Nedesrlandse belastingsdienst eens een kijkje gaat nemen naar deze witwaspraktijken.
  Het geld dat de Surined naar Suriname stuurt,daar heeft de regering niets aan,ook de Nederlandse belastingen hebben er niets aan,het geld dat men naar Suriname stuurt moet men niet als iets geweldigs beschouwen,de Surineds hebben hun bek vol,dat ze Suriname helpen dat is nou echt een FARCE.Als je zg euros dat je familie ontvangt ,daarvan een deel naar de Surinaamse belastingen gingen dat konden de Surineds op hun borst slaan.

  De toeristen die voor deze tours betalen zijn overwegend blanke Nederlanders,laten we zeggen 1 op de 25 is een Surineds,lees hoe de Surined gelijk gaat pronken met andermans veren,ze zouden wel willen,de meeste Surineds blijven lekker in de stad het binnenland boeit ze niet,dus houden jullie op om tot in Suriname te teren op de blanken,het zijn immers hun die de touroperators staande houden en echt niet de Surineds.


  Maak melding

 14. Dat korte termijndenken is de Surinamer, die gewoon een bedrijf is begonnen en zich verder niet in een goede bedrijfsvoering heeft gespecialiseerd, eigen. Iedereen wil dik verdienen aan de toeristen want ze hebben toch geld.

  Het rare is dat men zich ervan heeft overtuigd dat ze alle reden hebben om de hoge prijzen te vragen.

  Straks zijn alle andere landen in het gebied Suriname voorbij gehold, omdat geleerd wordt aan de wensen van de toerist of klant tegemoet te komen.

  De surinamer wordt meer door hebzucht en slechte bedrijfsvoering gekenmerkt.

  Zodra je eigen mensen, zelfs als ze sparen, geen gebruik kunnen maken van de plaatselijke accomodatie en er geen alternatief is, heb je een groot probleem.


  Maak melding

 15. ik denk niet dat ik in sme voor 4oo euro ga neer tellen voor 4 dagen toeren, veels te duur. In europa ga ik liever dicht bij huis voor dat geld. Wat denk je van vliegen naar spanje voor 90 euro? Met orogante mensen, als je ze nodigt hebt


  Maak melding

 16. Oja, t is waar ook . Dit ministerie valt onder een mevrouw die bekend staat als mevrouw: “‘kweetniet”‘, dus we moeten niet vreemd opkijken als ze hiermee geconfronteerd , dat antwoord geeft(kweetniet). Of t heeft de aandacht of er wordt aangewerkt, of de ministerraad is er mee bezig en moet nog goedkeuring geven over, whatever


  Maak melding

 17. Ik hoop dat ze gauw tot inkeer komen.

  En dat de hebzucht naar €’s niet

  kapot maakt ,wat zo mooi is begonnen.

  ik denk dat ik de toeroperators een paar vakantie gidsen toestuur.Kijk en vergelijk zelf als motto.


  Maak melding

 18. Mijn familie maakte een binnenlandse toeristische tocht in Suriname en men moest per persoon 1000,- euro neertellen.Dus voor een reis van Paramaribo naar een aantal dorpen in het binnenland.De ticketprijs van Nederland Suriname v.v. heb ik niet meegerekend. Dit is je reinste uitbuiting.Mijn familie gaat nu liever op vakantie naar Thailand,Kenia,Isla Margarita, Cuba,Mexico of Brazilie. Deze bestemmingen inclusief verblijf zijn vanuit Nederland goedkoper dan een reis in Suriname zelf..Op de snelste manier willen bepaalde lieden rijk worden.


  Maak melding

 19. Het klopt dat uitjes erg duur zijn, maar 4oo,- euro voor een trip heb ik nog niet meegemaakt. De meeste mensen, die naar het binnenland gaan boeken vaak een combinatie reis, waardoor het wel weer goedkoper is. Voor een 3 daagse tocht betaal je bij de Waag +/- 175,- euro. Men moet niet vergeten dat voor dat bedrag, een aantal mensen afhankelijk zijn, en je krijgt je natje en je droogje op tijd. Waar ik het wel mee eens ben is dat ze de trips moeten berekenen in de plaatselijke valuta.
  Ga voor de grap eens met je gezin naar de Efteling, ben je ook gauw zo/n 300,- euro kwijt, en dat maar voor 1 dag.
  Het is wel zo makkelijk om van hier uit critiek te leveren. Voor de klagers onder ons, het is wel zo makkelijk om voor een dubbeltje op de 1e rang te willen zitten. Is een echte typische bakra mentaliteit.

  Gr.
  Jennifer de G.


  Maak melding

 20. de tropische regenwoud van Suriname,Brazilie en andre zuid amerikanse land waar de amazonne regenwoud is, zal over en twentig of dertig jaar verdwijnen,dus als jou portmonee permiteert gaa maar genieten van de prachtig binnenland van Suriname ondanks dat het absurd duur is, want wie weet over 20 jaar bestaat het niet meer.

  nature lover


  Maak melding

 21. Goed zo. goed artikel en goede visie van dhr Panday.
  kwaliteit is echt vaak 0,0 in SR en duidelijk dat men zich daar niet druk om maakt. Geld telt, maar op de een of ander manier hebben ze vaak zelf niet door dat ze de poten van hun eigen stoelen aan het doorzagen zijn. Omdat het toerisme ook de Surinaamse economie betreft zal de regering dus moeten optreden en regelingen moeten treffen om de toerisme aantrekkelijk te houden.


  Maak melding

 22. Tony

  Het geen je daar schrijft geef ik je groot gelijk.
  De mensen hebben het idee je kan het betalen ik zeg het hun vaak dat ze gek zijn, voor het geld dat je moet betalen om naar Suriname te gaan kun je voor twee weken naar Thailand. Toen ik voor een paar jaren geleden in Suriname was ging ik een rondje maken met een makelaar in Paramaribo op zoek naar een huis wel ik schrok me dood hoe duur die waren en vroeg wie kopen deze dure huizen en vertelde aan de makelaar dat ik in een groot huis woon en naar inkomen veel minder betaal, hij zei toen dat het terug komende Surinamers het waren.Ik zei, dat het zeker terug komende miljonairs zijn. Voor dat geld kan je zeker een kleine flatje in Spanje kopen en kan dan elk jaar er heen zonder grote moeite en je kunt het ook uit huren zonder probleem.


  Maak melding

 23. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen.
  Men ruikt aan de euro en aan de u.s. dollar en denkt er alleen maar aan om deze zo snel mogelijk uit de zak van de toeristen te kloppen.
  Erg kortzichtig en vreselijk dom.
  Zorg eerst dat alles goed geregeld wordt in Suriname.
  Goede hotelaccomodatie, goede reizen naar het binnenland en in het binnenland goede gastverblijven met service hoog in het vaandel.
  Zorg dat de toeristenstroom volop op gang komt en ga zorgvuldig met de prijzen om.
  Pas als je een vaste grote groep toeristen heb, ga dan pas denken aan het eventueel aanpassen (wel binnen de perken natuurlijk) van de tarieven.
  Je kan beter op lange termijn denken en handelen dan nu de laatste euro of u.s. dollar uit iemands zak stelen.
  Dan weet je zeker dat die toerist niet meer terug komt en wat nog veel erger is, deze toerist zal in het land van herkomst nog eens negatieve reklame maken ook.

  groeten Jan


  Maak melding

 24. Beste mensen,

  Persoonlijk ben ik er zeker drie jaren achter elkaar niet meer geweest naar Suri. Het betalen van de ticket is geen probleem. Maar ik vind het belachelijk dat de calculatie van de prijzen uit het hoofd gebeurd. Geen concurentie dus hoge winstmarges. Zolang men zijn producten kwijt kan ,zal er niks veranderen aan de prijs en dus ook niks aan de winstmarge.

  Surinamers maken zich niet druk om omdat men nog altijd wat geld kan verdienen door de hoge winstmarges en men hoeft ook niet veel uit te geven aan woonkosten en verzekeringen ,etc.

  Dus heel simpel.. als je vind dat je benadeeld wordt dan ga je liever naar een ander land…


  Maak melding

 25. Geachte redactie,

  Op een dag verscheen er een man in een dorp. Hij verklaarde eikels te willen kopen en wilde daar één Euro per stuk voor betalen.
  En omdat er veel eikenbomen in het dorp stonden, begonnen de dorpsgenoten snel eikels te verzamelen. De man kocht een week later duizenden eikels voor een Euro per stuk. De man verklaarde dat hij een week later zou terugkomen en twee Euro per stuk zou betalen per eikel.

  Opnieuw begonnen de dorpsgenoten eikels te verzamelen, alhoewel er veel minder eikels over waren. De man verscheen een week later, betaalde twee Euro per stuk en verklaarde een week later opnieuw te verschijnen en vijf Euro per eikel te betalen. De voorraad eikels was vrijwel opgeraakt en de dorpsbewoners zetten alles op alles om maar nieuwe eikels te vinden. Ze vonden er toch nog een paar.

  De man verscheen precies op tijd een week later, betaalde vijf Euro per eikel en verklaarde een week later terug te komen en twintig Euro per eikel te betalen. De dorpsbewoners konden echter geen eikels meer vinden.

  Toen verscheen er een dag later een tweede man met een grote zak eikels op zijn rug. De dorpsbewoners vroegen of ze de eikels van de man konden kopen, maar de man vroeg er 15 Euro per stuk voor. De dorpsbewoners verzamelden al het geld wat ze konden vinden. Al het spaargeld wat ze hadden legden ze bij elkaar en ze kochten de grote zak eikels. Maar een week later verscheen de man echter niet meer.

  Ze zagen de man nooit meer. Ze waren al hun geld kwijt en het enige wat er achter bleef was een grote hoeveelheid eikels.

  En zo dames en heren, werkt de aandelenmarkt,
  vraag en aanbod.


  Maak melding

 26. Yvvox,

  Ik ben het helemaal eens met je heb dit ervaren op zanderij. Ik zei nog goedendag tegen de bosnegroide mp, hij keek me aan alsof hij water zag branden. Mijn paspoort gaf hij niet in mijn hand maar werd opzij geschoven betekenis rot op man.


  Maak melding

 27. Zelfs de Antillen, Aruba en Cuba zijn veel goedkoper dan Suriname, en hebben veel meer te bieden, vooral luxe en fijne stranden.

  Op Curaçao waren eind van het jaar wel DRIE cruise schepen in de haven met in totaal zo’n 6000 toeristen!
  Stel dat ze op Curaçao (toeristen eiland), ook zo grof waren tegen de toeristen zoals in Suriname, dan waren de toeristen nooit zo massaal teruggekomen.
  Op de Antillen weet men goed hoe men om moet gaan met de toerist, maakt niet uit waar hij vandaan komt, en of hij wit of zwart is.

  In Suriname proberen ze je zelfs bij het inwisselen van geld (Cambios)op te lichten. Wanneer ze merken dat je je geld gaat natellen krijg je ineens 10-100 SRS erbij, terwijl ze een “machine” gebruiken om het geld te tellen…

  Indien Suriname een toeristenland wil worden dan moet men nog heel veel leren, want voor niks gaat alleen de zon op. Zo ga je niet om met mensen die jouw economie helpen.

  De toerist is niet rijk, maar gewoon een harde werker als jij en ik; les 1.


  Maak melding

 28. yvoxx,nu zit je glashard te liegen,niemand wordt opgelicht zeker niet bij de gambios,Surinamers zijn heel keurig tegen toeristen,althans de blanken hebben niets te klagen en zijn dik en dik tevreden over de Surinamers.Als je bedoelt dat de Sur.grof doen tegen de “toeristen” ,Surineds,dan geven idd de Suries de dikdoenders van Surineds een koekje van eigen deeg.De Surineds die zich toeristen noemen,hahahahahha verblijven geen eens in hotel,maar willen met fluwelenhandschoenen worden behandeld,en doen heel erg sarcastisch tegen de Surinamers,dat moeten ze proberen in Spanje,Turkije,Italie,dan weet men zeker wat er gebeurt he,maar in Suriname willen ze de bigiting komen spelen tegen hun eigen soort.De goeden uitgesloten natuurlijk.
  Dus yvoxx kom geen knollen voor citroenen verkopen hier op dit forum,liegebeest dat je bent.Ik weet er alles van want zit nu met vakantie in Suriname en ik heb de TIME OF MY LIFE,.Verschrikkelijk om te zien hoe sommige Surineds zich misdragen tov de Suris,als er blanke Nederlanders er bij zitten worden ze nog groffer,eerlijk waar dan schaam je je echt om Surined te zijn,maar de blanken nemen het vaker op voor de Surinamers ,dan staan de Surineds echt in hun hemd.Een blanke meneer zei het keihard,dit moet je flikken in een doodgewone patatzaak in Nederland,dame ,dan word je a la de minuit verwijderd,doe geoon tegen de ober joh.Dit gebeurde bij het Vat.Die a-sociale dame, gaf de ober een grote bek,net zo groot als haar eigen bek.


  Maak melding

 29. Dit is een veel gevoerde discussie. Mijn vraag is waarom levert het ons niets op. De prijzen blijven hetzelfde.Soms wil je denken, mede naar aanleiding van enkele zinvolle reakties- dat het gewoon het geluk van de domme is.Maar ja hoelang nog. Wegblijven uit Su heeft geen zin, maar harder protestren, misschien???????????????????


  Maak melding

 30. Waarom moet het zo duur zijn. Kleine winst altijd zoete winst.

  Hoe goedkoper hoe meer toeristen het land zullen bezoeken, hoe meer verkocht zal worden.


  Maak melding

 31. Ik was in 2007 met een groepsreis van Fox in Su. Die groep bestond uit ongeveer 20 man. Het was een leuke reis maar de prijs/ kwaliteit verhouding was scheef. Die mensen waren ontevreden over het vervoer, het eten en de accommodaties. Alhoewel ik in Suriname geboren ben, kon ik ze geen ongelijk geven. Ik was het volkomen met ze eens want ik reis veel en weet dat het anders kan/ moet. Ik ben benieuwd wat voor cijfer ik Berg en Dal zal gaven als ik binnenkort ga. Ik ben ontzettend blij dat iemand dit in Suriname aan de kaak heeft gesteld!


  Maak melding

 32. Het zijn niet de prijzen in Suriname die dat doen het is die verdomde ticketprijs. Toeristen zijn al gauw meer kwijt aan een weekendje Dubai,Rhodos dus zijn wel dgeelijk bereidt op plaats van besteming meer uit te geven. Echter is een ticket naar Su in het hoogseizoen al 1300euro wat neerkomt op een complete vakantie(alll in) richting thailand,dus is die keuze snel gemaakt. Ik spreek wel vaker met nederlanders hierover en die zijn best wel bereid een retourtje Su te doen alleen schrikken ze al van de ticketoprijs. En als je 2-3kleintjes heb al helemaal.
  Zolang de regering niet wat doet aan de monopolie van de KLM zal dit verschijnsel zo blijven.


  Maak melding

 33. hallo allemaal vrienden en matties van surimaribo.
  ik ga een maal per jaar naar daar , maar een reisje naar blance marie vallen voor die prijs ???? no way mang !!!! dan naar browsberg!!!! enig comfort ??? vergeet het maar !!! je moet maar zien hoe je boven komt , ontvangst ??? nooit van gehoord !!!, schoon ??? hoe zo??? in de lodges ???
  kakkerlakken , groot en klein , toilet ??? niet schoon , beddegoed ???? lijkt er niet op !!!terras ??? geveegd ??? word ik moe van !!!!
  maar nietemin ,,,,, alle ervaringen daar vergoeden veel , uitzicht , brulapen in de morgen
  vlinders . kikkers als je goed kijkt , het bos , de geur ,het groen de watervallen ,
  waar zeur ik nou over ????? ja maar een beetje meer eco en gastvrijheid , mag je 2 € meer rekenen
  ik ga volgende week naar daar en hoop op browsberg of op het meer, groet mattie


  Maak melding

 34. tegenrstijdig de berichten allemaal en sommige surinamers regaeren als verwende klootzakken niemand verplicht jou om erheen tegaan , een andere bericht zeg dat de toerisme met 200% is toegenomen of mss moeten die berichten duidelijk maken waneer het over eco gaat en waneer het over gewone toeristen gaat. verwarrend redaktie. zo kan je alles wat geroepen word hier plaatsen en dan krijg discussies die nergens opslaan.


  Maak melding

 35. Het zijn gewoon zakkenvullers
  Net doen of je achterlijk bent en zij hebben een algemeen trekje over zich: Het zijn geboren bietser.
  Het is toch belachelijk dat en het ligt er zo dik bovenop alleen je geld willen hebben.
  Gelukkig dat de meeste reizigers het door hebben en de knip dicht houden.
  Ze noemen het ook wel de graai cultuur.


  Maak melding

 36. Ik ben het hier eens met posting 33. het is toch logich hoe goedkoper de vliegtikets hoe meer toeristen er op af komen je kan beter 2 tikcets van 800Euro verkopen als 1 van 1100Euro.
  Ik snap daarom ook niet dat de SLM hier nog niets aan gedaan heeft.

  ik heb namelijk bij op me werk ook colega’s zitten die graag een keertje naar SU willen maar er tegen aan kijken om de ticket prijs er voor te betalen en geef ze een ongelijk.


  Maak melding

 37. Ticketprijzen duur of niet,er zijn genoeg Surineds en Blanken die dolgraag naar Suriname gaan,het gehele jaar door.Dus de jammeraars hier,jammer maar een eind weg,de SLM en KLM,hebben geen problemen,goedkoper kunnen de tickets niet,er gaan per jaar maar 160.000 toeristen naar Suriname,naar de andere landen wat er genoemd wordt gaan er miljoenen toeristen,ai baja SURINAMERS zijn DOM en BLIJVEN DOM,inderdaad Surinamers willen maar al te graag voor 1 dubbeltje op de eerste rij.


  Maak melding

 38. Het is vaak de behandeling die wij als Nederlanders krijgen in Suriname.
  Als ik met mijn gezin in Suriname aankomt moet je eerst een menigte kofferdragers van je lijf houden en met geweld je bezittingen bij elkaar houden.
  Geef je een koffer uit handen dan kost dat je gelijk een aantal euro’s.
  Lukt het de lieden niet om jouw koffer te dragen, dan zoeken ze wel een taxibusje voor je.
  Als je daar in trapt dan kost dat je ook weer euro’s.
  Als je een taxi neemt zonder van te voren een bedrag af te spreken, dan betaal je het 4 of 5 voudige wat de rit normaal zou kosten.
  Ga je in het geheel niet in op al die voorstellen die men doet, dan wordt je brutaal aangekeken en krijg je nog bepaalde scheldwoorden naar het hoofd geslingerd.
  Dat is dan je welkom in Suriname.
  Niet echt toeristen vriendelijk.
  Verder is dit tekenend voor de hele benadering van toeristen.
  Je moet 24 uur per dag allert zijn op je geld dat je niet bestolen of opgelicht wordt.
  Je krijgt ineens allemaal vrienden die achteraf alleen maar op je geld uit zijn.
  Dat maakt het toeristenklimaat er niet beter op.
  Wij komen regelmatig in Suriname en vind het een geweldig land en wij zullen er regelmatig naar teruggaan.
  Ook hebben wij geweldige mensen ontmoet die niet aan bovengenoemde beschrijving voldoen en daar zijn wij ook heel zuinig op.
  Maar verder blijf ik er bij dat de mentaliteit van velen zal moeten veranderen willen de toeristen met grote getale Suriname komen bezoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.