woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAlcoa stabiele partner bauxietindustrie Suriname

Alcoa stabiele partner bauxietindustrie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jan – Het heeft veel van dat aluminiumgigant Alcoa nog geruime tijd actief blijft in Suriname. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen wil de perspectieven bestendigen de komende weken. Behalve het voeren van gesprekken, worden ook concrete stappen gezet richting verduurzaming.

Onder meer wordt het aan de praat houden bekeken van de raffinaderij te Paranam. Nu Billiton wegvalt, is er ruimte voor deelname door Suriname zelf. “De Alcoa wil zijn aanspraken op de vijf en veertig procent in de totale sector behouden. Nu zijn we zover dat er overeenstemming over bestaat dat Suriname en Alcoa het samen gaan doen”, zegt Rusland. De aandelen van Billiton moeten dan wel worden overgenomen.

Of Suriname alles neemt, wordt nog bekeken. Alcoa heeft weliswaar de eerste optie. Suriname wil de komende jaren actiever deelnemen. Het eigen pas opgezette Alumsur moet die deelname zeker stellen. “Het is een kwestie van enkele weken voor Alumsur de zaken zal overnemen om in elk geval de productie te garanderen de komende twee jaar”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Is de minister Rusland op de hoogte wat er bij de Alcoa in de Verenigde Staten van Amerika gebeurd indien niet dan zal ik het volgende neer schrijven.”Alcoa Lays off 15000, US economy moves toward depression”.On Wednesday, the leading US aluminum maker,Alcoa, announced that it will dismiss 15000 workers by year`s end, or about 14.5 percent of its workforce.It will also cut capital expenditures by 50 percent,freeze salaries, suspend new hiring, and prepare further plant shutdowns and production cuts”.Dit is wat er bij het hoofd bedrijf gebeurd,zo je kunt ook een werkloosheid verwachten bij het zusterbedrijf,want die levert Bauxiet aan het hoofd bedrijf.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES