dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSurinaamse muziekgezelschap Okobua in Boxmeer

Surinaamse muziekgezelschap Okobua in Boxmeer

-

Does Travel - naar Suriname

De drummers van Okobua uit Suriname staan garant voor een opzwepend, swingend optreden. Centraal staan lichaamskunst, percussie, zang en rhythms. Samen met het trio Percus Nomades voeren zij u op een muzikale reis langs twee continenten op woensdag 21 januari in Boxmeer.

Okobua bestaat uit vijf zeer ervaren drummers die hun sporen optimaal hebben verdiend tijdens de vele winti-pree (feest ter ere van de voorouders) in Suriname. Zij laten het publiek zweven op de vele ritmes van de eeuwenoude apinti-drum en brengen u in extase met hun adembenemende zang.

Overgeleverde traditionele ritmes van de winti die met de voorouders uit West-Afrika (Benin, Ghana) naar Suriname zijn gekomen, vormen de basis van het energieke Okobua. Een unieke Surinaamse muziekstijl die mede door de interactieve drummers van Okobua geconserveerd blijft.

Weijertheater Boxmeer, woensdag 21 januari, 20.30 uur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES