Surinamers volgen financieel traineeship Welten

5

PARAMARIBO/VESSEM, 31 dec – Tien Surinaamse trainees zijn onlangs begonnen aan een éénjarige post-hbo opleiding bij financieel opleider en detacheerder Welten in Nederland. Het traject, waarbij de trainees na een jaar terugkeren naar Suriname om werkzaamheden voor het Nederlandse bank- en verzekeringswezen te verrichten, is een succes. Welten start daarom begin volgend jaar met de werving van een tweede groep trainees.

Tien Surinaamse trainees, allen hbo- of wo-afgestudeerd, zijn onlangs naar Nederland gekomen voor het leerwerktraject van Welten. Eerder volgden zij in Suriname al een reeks trainingen onder meer op het gebied van de Wet op het financieel toezicht. Momenteel vervullen zij stageopdrachten bij zorgverzekeraar VGZ en andere klanten van Welten. De opleiding betreft een samenwerkingsverband tussen Welten en de Fontys Hogescholen en draagt de titel; ’Consulting in Banking, Finance and Insurance’.

Welten startte zo’n jaar geleden met het vormgeven van het innovatieve traject waarbij Surinaamse trainees voor een periode van een jaar naar Nederland worden gehaald om leerwerkervaring op te doen bij Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Een belangrijk nevendoel is dat zij de kans hebben om zich de Nederlandse taal en cultuur beter eigen te maken.
Gelijktijdig heeft Welten gesprekken gevoerd met diverse banken, verzekeraars en pensioenfondsen om bepaalde niet plaatsgebonden activiteiten te offshoren of verplaatsen naar Suriname zodat de trainees dat werk in de toekomst vanuit Suriname kunnen verrichten.
Op die wijze wordt kostenreductie bewerkstelligd voor Nederlandse financiële dienstverleners en tegelijkertijd blijven hoogopgeleide Surinamers voor het land behouden. Ze nemen zelfs werk mee ‘terug’ waardoor de Surinaamse economie extra wordt gestimuleerd.

Offshore Service Center
Diverse partijen hebben inmiddels concrete interesse getoond in het offshoren of verplaatsen van activiteiten naar Suriname. Welten is daarom bezig met het oprichten van een Surinaamse vestiging, een Offshore Service Center, en de komende maanden wordt gestart met het werven en selecteren van een tweede groep Surinaamse trainees.
“Het type werkzaamheden dat gaat worden verricht betreft zowel front-, mid- als back-office functies, “aldus projectmanagers vanuit Welten Brigitte Wong Tham Soeng en Winston Wilson. “De enige voorwaarde is dat de functie niet gepaard gaat met persoonlijk face to face contact. De communicatie met de klant moet telefonisch of via het internet kunnen verlopen. Daarbij kan worden gedacht aan callcenter activiteiten maar bijvoorbeeld ook aan hypotheekverwerking.”


5 REACTIES

 1. De surinamers die in Nederland straks hun banen verliezen omdat het werk naar goedkope kader gaat en hun hypotheken niet meer zullen kunnen betalen zouden het niet goed vinden.

  Ik vind het zelf gewaagt om te investeren in een Financieel systeem die gefaald heeft en mogelijk op de schop moet.


  Maak melding

 2. Die opleiding die WELTEN zogenaamd onder een post-HBO opleiding verzorgd is een niet-erkende financiele opleiding in Nederland. Ben je weg bij Welten, dan heeft deze opleiding geen enkele waarde meer, evenals de zgn ervaring in de bancaire sector. Alleen opleidingen van NIBE- Nederlandse instituut voor bank en effecten- zijn geaccrediteerde opleidingen voor de bancaire sector en dusdanig erkend. Of een finance opleiding aan een Nederlandse Hogeschool die ook hierin voorziet. Welten is een knudde opleider en wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Slechte werkomstandigheden en dito salariering. Pas op met Welten, alleen zijn eigen kassa rinkelt en de student met zgn post-hbo is het haasje. Let op mijn woorden !!


  Maak melding

 3. Ik ben het eens met Michael…………………………………….,maar zijn het niet juist zulke bedrijven die welke crisses dan ook overleven omdat ze flixibel zijn ,left hebben en de operationele kosten opmerkelijk laag kunnen houden .

  Ter jullie informatie heeft “Kees Welte” zelfs bij de RABOBANK gedetatieerd kader lopen op gebied van “cunsulting” en “controling”… en dan te bedenken dat de rabo-bank als enige geen overheids hulp heeft uitgerekend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.