Surinaamse oud-minister moet twee jaar brommen

22

PARAMARIBO, 31 dec – Twee jaar gevangenisstraf wegens corruptie. Deze strafmaat is oud-minister Dewanand Balesar van Openbare Werken toebedeeld. Ook mag hij vijf jaar lang geen publiek ambt bekleden. Balesar is gelijk na het voorlezen van het vonnis afgevoerd door de politie.

Zijn gevangenneming was van korte duur. Het Hof bleek zich vergist te hebben. Balesar heeft hoger beroep aangetekend en mag het verloop afwachten. Het OM had een gevangenisstraf van vier jaar geëist. Van de ruim twintig aangehaalde strafbare feiten acht het Hof tien bewezen. Balesar heeft zich onder meer schuldig gemaakt aan deelname aan een criminele organisatie.

Ook valsheid in geschrifte en het vervalsen van memo’s en bestelbonnen zijn bewezen geacht. Tussen 2002 en 2004 heeft het ministerie ruim honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintigduizend euro) betaald voor fictieve projecten. Eerder zijn ruim tien ambtenaren veroordeeld voor deelname in deze zaak. Balesar werd gezien als hoofdverdachte en meesterbrein.

22 REACTIES

 1. Het verbaast me wel dat hoge hindoestanen, trouwens terecht, eerder gestraft worden dan hun hoge afrikaanse collega’s om hun criminele, corrupte activiteiten.

  Ik hoef alleen maar namen te noemen als Bouterse (massa moordenaar, drugshandelaar, misdadiger tegen de mensheid) en Brunswijk (moordenaar, verkrachter, straatvechter, drughandelaar), Wijdenbosch die ook geen schone vingers had.

  Het is niet alleen klassen justitie wat er in Sme momenteel plaatsvindt maar dus zeker ook rassenjustitie netals in de
  VS die geneigd zijn blanken minder te straffen als zwarten voor dezelfde misdaad.


  Maak melding

 2. Verdiensten van de regering NPS-VHP. Waarom zijn Ajodhia en Sardjoe niet vervolgd? Balesar heeft toch op instructie van de leiding van de VHP gehandeld?


  Maak melding

 3. wat een heerlijk, beschaafd en eerlijk land is Suriname toch!!! Daar wordt je vervolgd als je iets hebt misdaan, minister of niet! Kan Nederland nog een hoop van leren; 7000 Sebrenica doden; Kok, Voorhoeve en de rest?? 13 Schiphol doden; Verdonk, Donner?? IRT; Hirsch Ballin??? Irak; JPB, Kamp??? Indonesie; Drees, en vele anderen??? 100% controle met dagelijkse verkrachtingen en aanrandingen??? en zo kan ik nog lang doorgaan. Nog geen ambtenaar wordt zelf vervolgd!!! Nederland = een bananen koninkrijk.


  Maak melding

 4. Hier hebben we weer zo’n hoogstaandje. Balesar gaat de bak niet in! Nu- en nooit niet. Vergeet niet dat de verf ook gebruikt is om onze grote pertay-clubhuis een grote verfbeurt te geven. Don’t forget.


  Maak melding

 5. mark my words,
  hij (en vele anderen) gaat geen minuut brommen.
  dik betalen en er komt een vormfout.
  hele apparaat is ernstig ziek, ambtenaren verdienen te weinig of prijzen te hoog en subsidie op allerlei slinkse wijze.
  wan kabra patoe vol rommel, jammer allemaal. en wie zn mond opendoet is de gebeten hond.in een modern land heet dit klassejustitie en dat is ook in ptata, us enz.
  doei.


  Maak melding

 6. Geachte redactie,

  Twee jaar gevangenisstraf wegens corruptie. Deze strafmaat is oud-minister Dewanand Balesar van Openbare Werken toebedeeld. Ook mag hij vijf jaar lang geen publiek ambt bekleden. Balesar is gelijk na het voorlezen van het vonnis afgevoerd door de politie.

  Maar helaas is niemand veroordeeld tot het betalen van een geldboete of een terugbetaling van het ontvreemde of de waarde ervan aan de belastingbetaler.

  Iedereen mag volgens zoals wij het vonnis gehoord hebben, het ontvreemdgeld, auto’s, aangekochte huizen en andere onroerende goederen behouden. Vervolgens mag nota bene op kosten van dezelfde benadeelde belasting betaler naar de gevangenis.

  Maar dan komt het: “Zijn gevangenneming was van korte duur”, enz. enz.

  Wie houdt wie voor de gek.


  Maak melding

 7. als eerst wil ik iedereen een gelukkig 2009 toewensen.
  ik zal kritich blijven ook in het nieuwe jaar dat zal ik blijven doen onder de naam DU niemand zal mij de mond snoeren als ze met echte feiten komen wel omdat ik niet eigenwijs ben. onder deze regering hebben een aantal mensen het veld moeten ruimen gilds, balesar amafo,en ik als dat tegen de regering bosje en bouterse afzet kom tot de conclussie dat het toen erger was alibux, herrenberg bosje goedshalk al deze mensen zijn gewoon op hun post gebleven dus waar hebben wij het over ik ben het met iedereen eens dat wie dan ook een strafbare feit pleegd berecht moet worden zonder inziens des persoon, bosje heeft ook belasting geld gebruikt om de duurste advocaat te betalen voor drugs crimineel bouterse. bouterse heeft een huis laten bouwen voor een miljoen dollar helikopter jacht bosje heeft huizen laten bouwen voor al zijn buiten vrouwen. vervolgens werd bekend dat wijdenbosch met creditcards forse persoonlijke schuld had opgebouwd. volgens de centrale bank van suriname ging het om 300 duizend dollar, zelf hield wijdenbosch op 50 duizend dollar.en niet te vergeten ramon dwarka panday van defensie verkrachting van jong meisje .


  Maak melding

 8. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Als je werkelijk zo geletterd bent dan weet je het volgende:
  1- Deze rechtzaak gaat over het fiet dat er strafbare feiten gepleegd zijn. Het terugbetalen van de gelden kan via een civiele procedure of anders geregeld worden, daarbij is deze zaak dan een uitgangspunt.
  2- Hangende het hoger beroep is het niet ongebruikelijk dat iemand op vrije voeten wordt gesteld. Immers de uitspraak is nog niet 100% zeker.

  Laten we maar gewoon vertrouwen op de verbeterde rechtstaat in SME. Feit dat dit roces er wa en tot een veroordeling heeft geleid is al heel wat.
  Ik wacht gewoon het hoger beroep af.


  Maak melding

 9. ben benieuwd naar de strafmaat van gilds?

  Misschien krijgt hij een milde straf vanwege
  vanwege de rassenjustitie van venetiaan zie brunswijk bouterse boerenveen enzzzzzz/


  Maak melding

 10. neus.
  zo is het en niet anders .
  maar sommigen hebben hun eigen rechts regels ze weten haarfijn te vertellen hoet het recht werkt maar als die zelfde recht word toegepast op hun messias dan is het een poppenkast dan komen ze met 1863 of afganistan irak zelf drees die al jaren in zijn graf licht word genoemd . wat ik niet wist is dat mensen op schiphol verkracht worden wat een kolder allemaal.


  Maak melding

 11. Twee jaren gevangenis straf voor een corrupte dief vind ik te weinig hij zou tien jaren gehad hebben.Dit is toch het bewijs dat in de V H P de meeste corrupte dieven zitten.


  Maak melding

 12. Wie betaald voor het opgedroogde cement en de verf aan de diverse heiligdommen van emneer Balle en pertay. Die kosten zullen wel weer als nog te betalen- en definitieve aanslag in de brievenbus van de belastingbetaler verschijnen.


  Maak melding

 13. Mogen meerdere volgen te beginnen vanaf 1975 tot op heden:
  1) J.A. Pengel ( postuum vervolgen voor zijn nutteloze leiderschap en occupatie in standbeeldvorm.
  2) Lachman ( postuum ophangen) voor zijn nutteloze speechen
  3) Bouta standrechtelijk koning van Suriname maken.
  Hij verdient het..
  Hij begrijpt politiek
  HIj weet middels “bufroe Tafra”het volk te naaien!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.