Surinaams OM neemt aantijging Justitie serieus

16

PARAMARIBO, 31 dec – Het Openbaar Ministerie gaat de aantijgingen tegen functionarissen van Justitie diepgaand onderzoeken. Dit zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi. Het dossier dat de betrokkenheid bij mensenhandel moet hard maken, is al in handen van de vervolging. Veel lijkt het niet voor te stellen.

“Dossier is weliswaar een te groot woord. Het neemt niet weg dat als er sprake is van ernstig strafbare feiten, wij tot onderzoek willen overgaan. Pas dan kan worden vastgesteld of er strafbare feiten zijn gepleegd”, zegt Punwasi. Volgens Frank King, advocaat van klokkenluider Dianthe van de Lisle-de Jong, zijn de bewijzen hard. Dat zal binnenkort moeten blijken.

Volgens Punwasi hoeft niet te worden gevreesd voor politieke bemoeienis. Feiten en documenten zullen tegen elkaar worden afgewogen. Dat het gaat om het ministerie van Justitie & Politie is niet meer dan toeval. “Het OM is geheel onafhankelijk, elke inmenging wat betreft opsporing en vervolging, is verboden. We zijn niet afhankelijk van het ministerie.”


16 REACTIES

 1. Mooie woorden , ik denk niet dat vhp-er hun eigen mensen laten vervolgen .

  Er is een INTERNE onderzoek aangekondigd bij justitie in Suriname omdat een onafhankelijk en externonderzoek nog meer aan het licht zal brengen.

  Er zijn geruchten dat er miljoenen dollars zijn verdiend met verblijfsvegunningen/paspoorten voor chinezen


  Maak melding

 2. Wij zijn niet afhankelijk van het ministerie, wel van geld van derden he Poentje Wasie. Hoeveel heb jij/ het OM gecasht van de familie Malhoe/Meghoe (J. Appliances, hofstraat). Waarom is die rechtszaak niet meer doorgegaan?????
  Een zaak waarbij iemand het leven heeft moeten laten na roekeloos handelen van onverlatenen, is na initiering van de zaak in de prullenbak gestopt. Als je mans genoeg bent geef dan antwoord hierop.
  Pretenties maken en mooi weer spelen is makkelijk he?
  Wie heeft er allemaal nog meer geld ontvangen??
  Hoe onafhankelijk is het OM dan, ja onafhankelijk tot er iemand met geld strooit vermeld je niet erbij he?


  Maak melding

 3. Laten wij blijde wezen in de hoop, geduldig in de verdrukking en volhardend in gebed. De oliefant zal wel weer een muis hebben bebaard. Roep had ook alles onder 1 dak.
  Sie na bribi/eerst zien dan geloven!


  Maak melding

 4. Deze noso heeft altijd een goede speurNeus voor uitermate dommedinges!

  Spreekt bijdrage #2 dan geen boekdelen??????

  Is dat een verwensing of realiteit. Mannen en paarden worden genoemd, fawaka?


  Maak melding

 5. sommige reaktie hier vind ik soms heel komisch , net als de splinter in anders mans ogen zien maar die grote balk in jou eigen ogen niet. in suriname is onder een bekende dictator jaren lang nooit recht gesproken en nu gebeurd het wel dan zeiken ze wees blij dat er nu een rechtsgang in suriname is want een persoon kant niet alles zijn opperechter militair dictator president , klagen over wat hoe het nu gaat in suriname mag is zelf jou volste recht, maar het gaat niet zamen met het opnemen voor iemand die overduidelijk alle nationale en internationale rechten heeft vertrapt namelijk bouterse .slaap lekker mie boi.


  Maak melding

 6. O M neemt de zaak serieus en onderzoek het. met kantekening ;het is weleens anders geweest. waar slaat dat nou weer op typische reacties van dezelfde lui die bewust weer en steeds weer met dezelfde achterlijk monotoon elke schurkenstreek gebruiken om terug te kijken naar vroeger en zonder dat je het wil krijg je een heel andere issue opgedrongen. ik pas.wat je hier nu duidelijk merkt is de wijze waarop die politieke tegenstanders van de ndp bewust al die schurken ,corrupte ,verkrachters en andere geboeften en kwaad van tegenwoordig met de mandel van vroeger te bedekken.


  Maak melding

 7. ad Pinto

  dank voor je bijval. zoals je zelf zegt ik noem het beestje bij naam en toenaam. Dit betreft een echt geval, nb kan een ieder naar het OM bellen om te vragen wat hiervan waar is. Het gaat om de gruwelijke aanrijding van 19 december 2007 aan het van het Hogerhuisstraat. Over deze aanriijding werd er van Paramaribo tot aan Nickerie over gesproken en het OM zwijgt erover.
  Behandeling van deze zaak is in de doofpot beland nadat er met geld gestrooid is. Geld bepaalt de (on)afhankelijkheid van het OM. Ik heb daar bewijzen voor. Zonodig kan ik een ieder van informatie hierover voorzien. Laatst was de president in NL en ik heb deze casus aan hem voorgelegd, maar ik werd zowat uitgelachen, terwijl ik keiharde bewijzen in handen had.
  Ik had ook met dhr Rodgers gesproken en die verwees mij naar het consulaat met mijn klacht, onder het mom dat het OM onafhankelijk en dus het parlement niks kon doen met aanwijzingen of bewijzen dat het niet zo was.
  Mooie woorden kan een ieder uiten maar mooi handelen is blijkbaar teveel gevraagd.


  Maak melding

 8. onderwerp.
  om neemd aantijging justitie serieus.feit onder het regime van bouterse was suriname geen rechtsstaat de enige rechter was bouterse en dan mogen jullie wel boos worden als ik dit zeg maar het berust op feiten klaar. en als jij het hier niet mee eens ben dan ben jij achterlijk ,zover ik kan terug gaan heb niet kunnen zien of lezen dat de tegenstanders van bouterse of de ndp de mistappen van front regering met de mandel bedekken. jullie willen die misdaden met andere internationale gebeuren goed praten en daar hoor ik niemand wat over zeggen zelf de slavernij word er ook bijgehaald doedel, anton, de kom abaisa, het enige wat ik merk is dat voorstanders van bouterse een grote smoel hebben over het recht terwijl deze man alle rechtsregels in suriname heeft vertrapt dat jullie het voor hem hier opnemen vind ik schandalig en dom je kan niet pro ndp of pro bouterse en alles wat front regering doet onder een vergrootglas zetten deze regering heeft de rechtsstaat hersteld in suriname dat kan je niet onkennen en over coruptie ben ik het met iedereen eens dat het aangepakt moet worden. wat was de doelstelling van de revo coruptie aanpakken bosje en bouterse gaan de geschiedenis in als de meest corupte regime aller tijden dan kan je het wel over monotoon isseu hebben .je kan niet voostander zijn van hitler en opkomen voor menserechten. ik reageer op het bericht en ik geeft mijn mening over de reaktie en als ik merk dat de zelfde mensen die het hier voor bouterse opnemen die zelfde mensen alles wat deze regering doet de grond in boren dan vind jullie huigelaars want erger dan onder het regime van bouterse heb ik nooit meegemaakt en als je het over rechsstaat hebt wat je ook doe kom je bij de schender van onze democratische rechttsstaat terecht en dat is bouterse enco.


  Maak melding

 9. ad Du
  wie praat er over Bouterse behalve jij. in al de reakties kom ik nergens tegen dat iemand zegt dat het tentijde van Bouterse het beter of slechter was. Jij begint zelf met je Bouterse gedoe en pretendeert dat wij (alle anderen die gereageerd hebben) met onze reakties suggereren dat het in de tijden van Bouterse beter was. Niemand heeft dit gezegd of zelfs maar gesuggereerd en jij wil het ons in de schoenen schuiven en dan nogeens ons kwalijk nemen dat wij het opnemen voor Bouterse.
  Du jij bent zo dom dat je je eigen stommiteit niet door heb ondanks herhaaldelijke opbouwende kritiek, waar je wat van kon leren, van forumgenoten.
  NB ik ben het met je eens dat in de tijd van Bouterse maar 1 rechter was. Maar dat betekent niet dat er nu nog ongebreideld gerotsooid mag worden en zelfs gesjoemeld mag worden ten koste van levens van onschuldige mensen en tenkoste van de gezondheid van de nabestaanden. Wat Bouta ook in de lijn hiervan gedaan zal hebben, hij wordt nu berecht en het staat een ieder vrij (als we toch een “eerlijke” OM nu hebben)om hem te laten berechten voor wat hij wie dan ook misdaan heeft, voor zover hij daarvoor nog niet terechtstaat.
  Waarom niet dat doen ipv zeuren langs de zijlijn.
  Du ga toch leren tot 2 tellen en tel daarna eerst tot 2 voor je reageert. want je brengt telkens weer een zinnige discussie op een dwaalspoor (jou spoor) ipv dat het over het echte onderwerp gaat.
  Het gaat niet om Bouta of Front, daar begin juist jij over. Het gaat om het OM en ik kan voor elke officiele instantie aantonen dat het OM niet onafhankelijk is. En ik heb jou adviezen niet nodig want ik ben zelf bezig om dit bij officiele instanties te melden. Zoals gezegd heb ik al de president en dhr Rodgers al geraadpleegd en ben bezig met mijn verdere doorverwijzingen.


  Maak melding

 10. Een zoon van een inspecteur van politie was een paar maanden geleden ook betrokken bij een dodelijk verkeersongeluk, de jongeman reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs, de zaak is ook in een doofpot beland. Al de moorden op zwervers gepleegd door zonen van zgn elites zijn natuurlijk ook in die welbekende pot verdwenen. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er nog plek in de justitie doofpot is, a patu sa furu tu tok.

  He Neus goed dat OM de zaak serieus neemt en gaat onderzoeken, heb je wel goed gelezen de zaak is “betrokkenheid bij mensenhandel” en niet die knol die je probeerde te verkopen.

  Ik wens je derhalve heel veel wijsheid toe in 1982 oeps ik bedoel 2009, enne aub doe die pyama eens uit.


  Maak melding

 11. Mijn gunstens DU,begrijp je zelf wat je allemaal typt,vraag ik wel eens af,vind jij het kunnen dat er een interne onderzoek is geschied ipv een onafhamklijk onderzoek?Neen ze zullen gek zijn een onafhankelijkonderzoek zal alles aan het licht brengen wat jouw schurken bende uitspookt,maar het volk is en blijft niet dom,de mensen geloven er niets van dat er geen tjoekoes betaald zijn.Hoe komt het dat elke minister,rechter,enz.enz. in kasten van huizen wonen,iets dat ze nooit en te nimmer van hun loon kunnen betalen,maar ja weet je DU of je bent van hetzelfde hout gesneden van deze boevenbende,of je schijt een buffel dat de NDP weer aan de macht komt om dit gespuis te ontmaskeren,let maar op ,ik ben haast benieuwd hoe jij zal reageren als je merkt in 2010 dat jouw boeven gespuis history is.
  Nog iets get a life en laat de NDP met rust je woont niet in Suriname,houd je liever bezig met Verdonk en Wilders.Jij met je zg rechtstaat,noem je wat er nu gebeurt in Suriname rechtstaat?Nou als je de vergelijking wil trekken met de revo,dan ben je niet ver van huis ,zie Gilds,Brunswijk,Somo enz,enz.,zouden zulke lieden nog vrijrondlopen in de echte rechtstaat NEDERLAND?Een eerlijk antwoord aub DU,kom niet met je blablablablablabla,jij AZIJNZEIKER.
  Inderedaad Neus leeft niet langer dan zijn Neus lang is,die is er 1 van oude garde wars van vernieuwungen ,ook als de dood dat het Mamoetblok zijn handelen elimineert.


  Maak melding

 12. Een onafhankelijk onderzoek lijkt mij het beste en dan kijken wie integer is, ook de komende verkiezing mag door onafhankelijken goed bekeken worden en ook gen financiele steun om de de oude kliek in het zafel te houden.


  Maak melding

 13. @passaat
  Waar noem ik de naam van DDB? Ik geef alleen aan dat het nog niet zo lang geleden anders was.
  En ja als je mijn mening in detail wilt horen. Onder DDB was er volstrekt geen rechtstaat. En in de jaren daarna was er geen politieke wil en moed om de zaken aan te pakken. Over de oorzaak waarom die wil ontbrak kun je allerhande speculaties los laten. Denk dat de meeste in dat geval gebaseerd zullen zijn op het politiek- en rechtsvacuum dat na de dictatuur was ontstaan. Geen van de politicie durfden de misdaden onder bewind aan te kaarten en daarmee verdween het animo om misdaden van de eigen groep aan te pakken. Ook was er te veel onduidelijkheid over de macht van “de drugs” en wie allemaal met welke gropen verweven waren. Kortom een mooie speeltuin voor criminelen die nu eenmaal genieten van wanorde, apathie en onzekerheid.

  Deze zaak en andere worden door mij dan ook ervaren als een belangrijke mijlpaal in het herwinnen van de rechtsstaat. Iets wat in de praktijk stapje voor stapje gebeurt.

  Feit dat jij DDB er bij haalt zegt wat over jouw. Ik had eerder gedacht aan zowel DDB als Bruns (en diverse anderen) die nml beide nog steeds niet lijken te beseffen dat ook zij ondergeschikt zijn aan de wet.


  Maak melding

 14. leuk dat jullie reageren waarom ik het altijd of vaak over bouterse hebt is omdat jullie de aanhang van bouterse mss terecht deze regering bekritiseren waar het niet goed gaat. maar ik hoor jullie nooit over negatieve invloeden van de revolutie en bouterse op onze samenleving hebben. het enige wat jullie doen is het buitenland en holland de schuld geven . ik ben blij dat je bezig ben om bij oficiele instantie te melden dat het om niet onafhankelijk is.vertel het volk hoe misdadig het regime van bouterse was vertel het volk dat als je voor bouterse kies jou land geisoleerd wordt. vertel het volk ook dat de hele OM weer opgebouwd moet worden.vertel ook dat niemand durfde voor het recht op te komen na 1980 bang dat zij vermoord zouden worden,vertel ook dat politie amtenaren vermoord zijn omdat zijn onderzoek deden naar drugs en moorden feiten, wees blij dat jij in een land kan wonen waar je kritiek op het OM gewoon mag uiten zonder bang te zijn dat je vermoord word en dat is het recht dat is democratie, stel je eens voor dat wat jij nu doe dat jij dat in de revo tijd zou doen dan werd je als anti revo bestempeld .ik vind sommige surinamers hypocriet toen jullie niets mochten zelf de avondklok werd ingesteld dan waren jullie net bobbos en nu je vrijheid hebt wil je de zelfde onderdrukers terug, vrijheid dat met veel mensen levens is betaald ik ben tegen alle onrecht onhoudt dat goed maar dat kan niet van jullie zeggen jullie mogen met meer aanvallen komen ik pareer ze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.