vrijdag, december 1, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse zakenlui zien veel kansen in India

Surinaamse zakenlui zien veel kansen in India

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 30 dec – Er liggen veel kansen open in India. Dit stelt de Suriname-India Investment & Trade Promotion Organization. Onder meer Indiase zakenlui en de wervelende technologie kunnen wat betekenen. Maar aan de andere kant van de wereld wordt niet bepaald gewacht.

Het ligt er dus aan wat Suriname ermee wil doen. “De vraag is hoe groot onze inzet is. India gaat door. Wij moeten de kansen aangrijpen en er vol tegenaan gaan”, zegt Cornelly Olivieira, bestuurslid en zakenvrouw. Een handelsmissie heeft de mogelijkheden van dichtbij mogen aanschouwen. Die liggen niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op het gebied van onderwijs en training.

Zo is India bereid een IT centrum op te zetten in Suriname. Dat biedt weer andere perspectieven. “Wij denken aan een IT center voor het hele Caribisch gebied. Studenten komen naar Suriname en dat brengt studietoerisme met zich mee”, aldus Olivieira. Begin volgend jaar moeten de eerste stappen al merkbaar zijn. Gedacht wordt aan onder meer match making tussen bedrijven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. Als je een westerse wetenschapper inhuurt om voor Suriname wat te kunnen betekenen zal dit 10x duurder zijn als eentje van India of China met dezelfde kennis.


  Maak melding

 2. Hoe goed de bedoelingen van Cornelly Oliveira ook mogen zijn, men zal als het zover mag mogen komen, gaan kankeren dat het nu de beurt is aan Indiërs om Suriname over te nemen.


  Maak melding

 3. Het blijft maar bij praten en plannen en mooie indianen verhalen.En niet vergeten lekker gaan reizen van de belasting geld.
  Je hoort alleen maar moeten dit en datjes ,maar uiteindelijk doen dat is moeilijk te begrijpen.


  Maak melding

 4. Het is alleen maar positief dat Suriname zaken doet diverse landen.
  Met onze diverse bevolking hebben we een voordeel als we zakendoen met landen als China, India, Ghana en Indonesie. Daar moeten we optimaal gebruik van maken, het kan ons alleen maar vooruit helpen.

  Beter dan de gebruikelijke wurgcontracten die onze regeringen altijd maar weer weten af te sluiten met de Nederlanders, Amerikanen en Canadezen


  Maak melding

 5. Wat is zal de reactie van onze dorpshoofd zijn.

  Waarom komt el ramsardhje niet met dergelijke voorstellen.

  Is het voor het eerst dat men met zo’n, voorstel uit het veld.

  We slapen nog steeds..


  Maak melding

 6. Ik heb geen idee wat Surinaamse zakenlui concreet aan mogelijkheden zien in India?
  Behalve het opzetten van een IT training unit en BPO kennis(business proces outsourcing. Zie ik weinig wat Su. kan gebruiken. Het zal dan strikt genomen om detailhandel gaan m.n import van goederen. Als serieuze handelspartner is Suriname een paar maten te klein voor India. Suriname gedraagt zich te veel als een ontwikkelingsland dat altijd zijn hand ophoudt. Op die manier wordt je door de Indiers niet serieus genomen.


  Maak melding

 7. Samenwerken met India moet worden toegejuicht als het gaat over zaken waarin zij sterk zijn.

  Het moge bekend worden verondersteld dat werktuigbouwkundige zaken, bewezen geen langleven is beschoren.

  Bemmel en Tata belandden binnen de kortste keren op blokken. ICT zaken, altijd doen.


  Maak melding

 8. Tuurlijk heeft India heel veel te bieden.
  Wat zou er met Suriname gebeurd zijn als Hindustanen er niet waren? Pina en nogmaals pina! Kijk meer dan 50 gratis Hindustaanse televisie zenders in http://www.afghanvision.com
  Indiase vlag klikken. Alleen voor twee hindustaanse zenders betalen ze in Nederland 25 euro per maand en terwijl andere buitenlandse zenders voor maar 5 euro per maand. Bij Tata kost al een nieuwe auto 2000 euro. Dus voor goedkoop en welvaart moet jullie met India samen werken.


  Maak melding

 9. Ik denk dat suriname zaken moet doen met ghana afrikaanse landen deze zijn heel sterk in opkomst economisch.

  Zo kan suriname high tech apparatuur uit afrika aanschaffen deze zijn beter duurzamer dan chinese en indiaase troep.

  Suriname kan ook ghanezen in dienst nemen om het land te ontwikkelen. Immers is bekend dat afrikaanse ghanezen het oerwoud om kunnen toveren in een mooi rijstveld.
  Kijk maar naar het binnenland van suriname de ghanees brunswijk heeft het gepresteerd zonder een schoolstoel verwarmd te hebben kamerlid te worden. Dit zegt al heel veel over de intelligentsia van de ghanezen.
  Ghanezen worden wereldwijd benaderd om zwakke economieen op te krikken in plaats van vrouwennnnnnnnnnnnnn.


  Maak melding

 10. @11: Maar dan krijg je toch het overbekende gehuil, gejammer, gemekker en geklaag van een bepaalde groep in Suriname die de mening dan zal zijn toegedaan dat de Indiers (Hindustanen) Suriname overnemen. Ik kan ze nu al horen huilen: waoewaoewaoe, oehoehoehoeee den kuli tek a kondre abra, sa we doe sa we doe, president e pier en tifi en de kuli e tek alla san abra waoewaoewaoe oewoehoehoehoeeee~~!

  Ja heh, that’s Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES