zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname ziet even niets in deal met Venezuela

Suriname ziet even niets in deal met Venezuela

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 dec – Suriname ziet even niets in een aardoliedeal met Venezuela. Dit zegt minister Stanley Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De zogenaamde Petro Caribe deal heeft ingeboet aan aantrekkingskracht sinds de dramatische prijsdaling op de wereldmarkt. Het betekent niet dat de boot af is.

Niet definitief in elk geval. “Ik hoop wel dat de deal komend jaar wederom kan worden opgepakt. Dit om datgene dat tijdens de onderhandelingen is afgesproken alsnog uitgevoerd kan worden”, zegt Raghoebarsing. De prijs van aardolie zou dan wel een stevige klim moeten maken. De deal is er juist voor tijden dat de prijs boven de honderd dollar stijgt. Er kan dan op krediet worden afgenomen.

Die ruimte is nu aanmerkelijk kleiner geworden. “Aangezien het fonds zou zijn gemaakt uit extra aardolie-inkomsten van boven de honderd dollar, kan er geen voortgang plaatsvinden”, aldus Raghoebarsing. Suriname zit er niet echt om te treuren. Het duurde toch al lang voordat goede afspraken konden worden gemaakt. In tegenstelling tot andere Caribische landen, had Suriname wat reserves.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. Minister Stanley Raghoebarsing van de L V V zou het niet beter zijn de Surinaamse middelen in de landbouw te gebruiken.Over de olie kun je het volgende zeggen, het was duur de olie landen hebben goed verdient deze middelen kunnen ze gebruiken om hun infrastructuur op te bouwen. Zo lang als de Amerikaanse economie in deze positie zit zo als wij het nu mee maken, zal de olie prijs laag blijven.Je kunt van Petro Caribe deal spreken of niet de prijs van de olie wordt niet door hun geregeld.De Noren zijn niet in de O P E C ze verdienen zeer goed aan de olie, de Noorse staat is de grootste eigenaar.Precies als Suriname heet hun bedrijf “Statoil”,Suriname “Staatsolie”.Ze doen hun zaken alleen,daar kan Suriname wat van te leren niet van Venezuela.


  Maak melding
 2. Het is toch belachelijk dat je types hebt die Suriname geen welvaart gunnen enkel en alleen maar om hun rabiate haat.
  Wel ik en velen gunnen Suriname het wel ongeacht het 8 December syndroom die anderen willen uitmelken ondanks dat het zure melk is.
  Als er gerechtigheid moet komen, prima dan maar niet ten koste van een heel land, ik hoop dat velen het er mee eens zullen zijn,of de moderator moet aleen negatievelingen toelaten.


  Maak melding
 3. Beste DU; ik weet het dat Nederlands een moeilijke taal is. Wil je desondanks in het Nederlands reageren, zorg er dan voor dat je het foutloos schrijft!!! Het is niet “de ei”, maar “het ei”!
  Bij twijfel, kan je het beste jouw reactie in het Surinaams weergeven……


  Maak melding
 4. En nu knijpen ze hem in Suriname, de apen dachten 17e rijkste land opde wereld.

  In de zon met de sigaar omhoog en maar staren naar het puntje vand e sigaar.

  En nu allse kelders en de zon schijnt en het vocht verdampt, daarmee de inkomsten en de sigaar wordt steeds kleiner net een pnda dop.

  HIHIHIHIHIHII!!!


  Maak melding
 5. Nu er een krediet crisis is moeten er zeker geen deals gemaakt worden. Ook niet voor de goud, bauxiet, hout etc.etc.etc. Nu alle grondstofprijzen zijn gekelderd lijkt mij het zeer onverstandig om nu tot deals te komen.

  Laat alles weer even op rustig vaarwater komen dan pas weer onderhandelen. De prijzen moeten weer stabiel worden en dit gaat langzaam maar zeker gebeuren. Er heerst nu een soort panieksituatie waarbij men impulsief te werk gaat, wat nooit goed is om dan belangrijke beslissingen te nemen.


  Maak melding
 6. ik hebt nooit beweerd dat ik nederlands foutloos schrijf het is wel leuk om te zien dat zelf de onderwijzers onder ons ook fouten kunnen maken .maar dat is niet het punt, waar het mij omgaat is de sommige in een hasannastemming waren over deze petro deal en als je een aas gooi dan reageren ze wel direct maar nog bedankt want ik leer graag en je ben nooit te oud om te leren . dus het is het ei van columbus maar je snap het wel hahahaha ai mie boi.


  Maak melding
 7. Dit verhaal moet uit de mond komen van de bewindsman van LVV.En waar is Rusland dan gebleven.
  Intussen heeft Su reeds olie afgenomen van Chavez in de periode van sept, oct en nov tegen de hoge prijs van gemiddeld 130 usd per bbl.Mijn schatting is zeker zo’n 80000 bbls in totaal.De helft moet direct betaald worden tegen die prijs en het andere tegen een zachte lening. Chavez sluit daarna een deal met de Russen en koopt van hun wapens,gevechtsvliegtuigen en boten uit de olie inkomsten.Zo zie je maar, wat een wereld.


  Maak melding
 8. Mee eens R.M.D.,het zijn juist de oerdommen onder ons die Suriname niks gunnen,de zg Surneds die denken dat zij en zij alleen de wijsheid in pacht hebben,lees ene DU,die is echt zo dom als het achterend van een …..,tuurlijk is men blij als er zo een bericht verschijnt mag men dan niet in een hosanna-stemming verkeren?DU,aub blijf daar in Ned.,houd je bezig met Nederlandse aangelegenheden en houd je VER af van Surinaamse,want jij hebt hier niets over te zeggen,jouw soort zal nooit zijn Sociale-uitkering willen inleveren om aan de opbouw van Suriname te komen werken.En maar azijnzeiken over een miezerige toestand in de jaren 80,en jij maar zwijgen over de evenzo grote misdadiger BRUNSWIJK.

  Door deze beslissing is Suriname weer een goede partner kwijt,met dank aan de Slavenmeesters Amerika en Nederland.


  Maak melding
 9. natuurlijk mag ik dat niet zeggen want ik kom aan die populist chaves,maatje van bouterse een pot nat revolutie socialisme maar wie leid er het meest onder, ja die arme bevoking en die zogenaamde leiders hebben miljoenen op hun bankrekening staan kijk maar naar die imperuim wat bouterse heeft opgebouwd met bekende rijst magnaten in suriname en dat kunnen velen van jullie niet kunnen inzien zo dom zijn jullie drugs slikken zal never nooit doen laat ik aan bouterse over, het domme van jullie en achterlijke is dat jullie allemaal het opnemen voor bouterse alsof het om jullie vader gaat je zal mijn nooit zien opnemen voor brunswijk om deze forum en waar ook omdat ik verstand hebt maar als je aan bouterse komt gaan jullie allemaal op jullie achterste poten staan hoe dom en laag moet je als volk zakken om een drugs crimineel moordenaar als president te willen hebben ja zo dom als de aanhang van bouterse, zie je hoe dom je ben nederland en amerika krijgen weer de schuld wacht maar waneer bouterse aan de macht komt dan gaan jullie lekker met chaves en cuba en mugabe samenwerken dan gaan jullie een buffel scheiten, het mooi om te zien dat sommige oproepen om mijn reaktie te saboteren of niet te plaatsen iedereen mag zijn mening geven. dat deed jullie baasje ook toch je mocht geen andere mening hebben anders werd jou radio station in puin geschoten kranten ook vergelijk de reaktie van de aanhang dan zie je wat ik bedoel,sommige gaan zo ver om nu al te verkondigen dat waneer die moordenaar aan de macht komt een aantal mensen zouden moeten vluchten uit suriname zo democratische zijn jullie . a.u.b vrijheid van meningsuiting ik beledig niet ik scheld niet en ik drijg niet wat nooit zal doen is het voor bouterse opnemen .


  Maak melding
 10. DU,wie heeft hoge bankrekeningen,je ministers toch,Min.Amarello had niets toen ze aantrad,moet je nu zien in wat voor villa ze woont,en dan heb ik het nog niet over Amofo,Felisie,Marcia etc.kom maar naarSuriname en neem dat in ogenschouw,je blijft maar Bouterse de schuld geven van geldklopperij,wat helemaal niet zo is,maar wat er heden ten dage gebeurt ben je ziende blind,jij hebt geen eigen mening,als je wat jij allemaal neer typt eigen mening durft te noemen,ben je inderdaad zo dom als het achtereind van een v…..,jij zit daar in Ned.achter de geraniums en probeert hier uit te komen leggen wat je zg eigen mening inhoud,wel niets,niente,nada.Voordat je me komt uitmaken voor Surinamer en jaloers nog ook,ik ben een geboren Nederlander van Surinaamse orgine,maar werk sedert 1 jaar als criminoloog in Suriname,jongen je wilt niet weten van de zaken die in de doofpot gestopt worden,maar daarover maken ik en me collega ook uit Nederland,keiharde rapporten met naam en toe naam,wait and see,dan ga je anders piepen over je afgoden Het Front.Nu zijn we bezig met de zaak van de zoon van een politie-inspektrice die 2 mensen dood heeft gereden,zonder rijbewijs en mama lief het probeerde in de doofpot te stoppen,gelukkig heb je nog politie-agenten met een geweten die het aangekaart hebben,jouw Min.Santokie weigert dit mens de laan uit te sturen,wat is jouw zg mening hier over.Geef hierover je zg mening inplaats van in het verleden te hangen,kijk en luister wat er nu voor shit er allemaal gaande is in Suriname.Laat Bouters met rust,die man heeft geen ambitie om Pres.te worden,in tegenstelling tot die kronto-ede van je Brunswijk,dat is nou de GRAP van de eeuw,dat zo een labiele drommel het durft in zijn hoofd te halen om er alleen maar aan te dnken Pres.te worden,dat vindt DU goed,want ze zijn colllegas in DOMHEID.


  Maak melding
 11. @ soender
  je moet goed lezen jongen en dat is een hele grote probleem van vele van jullie ik ben nooit een voorstander van brunsie geweest zal ik nooit worden ook zelfde geld voor somo, maar over dom gesproken weet je wat de grap van de eeuw is op de vlucht doodgeschoten maar dat willen jullie niet horen ik beweer niet dat het front geen fouten maakt wat ik wel zeg is dat bouterse aan de macht in suriname ervoor zal zorgen dat ons land geisoleerd word. je kan zien hoe dom jij ben want iemand als brunswijk serieus nemen zeg meer over jou zelf dan over mij ik ga nog een stap verder jullie zetten je zelf voor kijk om mensen die kritiek hebben op bouterse voor dom uit temaken want nooit eerder is het in de geschiedenis van suriname voor gekomen dat een regering ons land zo ver de afgrond in heeft gezet als jij dat niet onder ogen kan zien dan ben jij echt dom en achterlijk mie boi maar slaap lekker waneer je weer in de rij moet staan voor jou eerste levensbehoeften dan zal je aan mijn reaktie denken hopen dat het niet te laat is .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES