vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNieuwe zeekabel voor continu internet in Suriname

Nieuwe zeekabel voor continu internet in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 dec – Suriname gaat samen met buurland Guyana werken aan een betere internetverbinding. Er zal een glasvezelkabelverbinding worden aangelegd op de zeebodem voor beide landen. Voornaamste drijfveer vormen de irritante, soms dagenlange onderbrekingen van het internetverkeer.

De oude America’s II die voor de kust loopt van Frans Guyana, is al vijf keer uitgevallen dit jaar. Telefoonbedrijf Telesur wil radicaal afrekenen met deze vrijwel volledige afhankelijkheid. “We hebben besloten te gaan voor het voor honderd procent garanderen van de dienstverlening”, zegt Telesur-woordvoerder Roy Belfor. Er wordt zo’n zestig miljoen dollar gestopt in het nieuwe project.

De kosten van de Suriname-Guyana Submarine Cable System worden gelijk verdeeld, daar ook Guyana afhankelijk is van America’s II. Verwacht wordt dat ook de bandbreedte en kwaliteit van het internetverkeer zullen worden verruimd. De kans is groot dat ook zuiderbuur Brazilië meedoet. Met name de meer noordelijk gelegen staten zijn aan een modernere verbinding toe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Suriname moet geen zakendoen met Guyana zolang dat land onverbiddelijk Zuid-Oost Suriname bezet houdt!!!
  Suriname moet zijn ambassade te Georgetown sluiten en haar ambassadeur, personeel terugroepen en contacten met Guyana op zo laag mogelijk consulair niveau houden.

  Suriname moet de zeekabel geheel zelf bekostigen, laten aanleggen en eventueel gebruikmaking verhuren aan Guyana en Brazilie.


  Maak melding
 2. Nationalist heef gelijk
  Met zo manne kan ik praate tog
  Wij moete gewoon selefs die kabel koope
  Maak niet uit waar we die gelt vinde
  Maak ook niet uit als het hondert jaar duurt
  Al maak mij agterklijnkindere het selefs niet meer mee
  We sulle nooit gaan samewerke
  En we gooie gewoon ale koelie man eruit
  Wij heben dit lant
  Se seure dat eerst die indiane hier waren
  Wij wone overal ook in die binnelant
  Dus is die lant van wij
  Bouta for president


  Maak melding
 3. Het is een goed idee samen te werken ten zij je je buurland vertrouw,in dit geval met Guyana zou ik deze stap niet nemen,Was het niet Guyana die op Surinaams bodem olie aan het boren was?
  Geen samen werken met Guyana.


  Maak melding
 4. Waar andere landen sterk van geworden zijn om met hun buurlanden samen te werken, moet Suriname zichzelf meer isoleren als dat het al is. Dit is de slechtste wat je als land kunt doen.

  Het gaat trouwens om FRANS Guyana (EU) zoals ik lees en evt. ook Brazilie. Dit zijn toch buurlanden die je als zakenpartner niet over het hoofd moet zien. Ze kunnen veel betekenen voor de economie van Suriname.


  Maak melding
 5. PITBULL, kijk maar om je heen wie voor Bouterse en Wijdenbosch gaat stemmem. Een grote groep is even negatief als de grootste leider.
  In plaats dat men een eenheid vorm om samen te werken, lees je alleen maar haat.

  Vreemd vind ik het wel dat er niet gesproken wordt om de banden tussen Suriname en Nederland stop te zetten totdat Balkenende zijn excuses voor de slavernij gaat toegeven. Mensen hun gedachten zijn gewoon krom en nogmaals krom.

  Wie niet van Suriname houdt moet vooral voor Bouterse en Wijdenbosch gaan stemmen. Een tweede Mugabe staat dan op. Een moordenaar en een oplichter kunnen nooit een goed voorbeeld geven aan het volk.
  MENTALITEIT.

  Janny


  Maak melding
 6. Je ziet al in de schrijfwijze van ”NDP forever” dat er meer zaagsel dan hersens in zijn hoofd zit.
  Je ziet al dat hij niet op school heeft gezeten, en dat wilt hij zich bezighouden met politiek.
  Migaddo…


  Maak melding
 7. @ JANNY.
  je hebt gelijk zo kan je zien uit wat voor houd ze gesneden zijn .als het om de ontwikkeling van ons land gaat. zijn ze eigenwijs en dom en kiezen voor mensen die duidelijk heben laten zien dat zij geen moer afweten over land besturen, die zelfde mensen die weer aan de wal staan hebben een grote mond waneer er geen internet verbinding met suriname is. wat deze mensen moeten leren is iedere onwikkeling van je land toejuigen en de mensen die jou land naar de afgrond hebben geleid afwijzen .


  Maak melding
 8. Hoe je het ook wendt of keert, de gebruiker van de glasvezel kabel heeft baat bij een goede verbinding. En als we de kosten en risico’s kunnen verdelen, wat houdt ons dan tegen om een “financieel” samenwerkingsverband aan te gaan?

  Soms is het moeilijk trots opzij te zetten en de toekomst met meer open ogen tegemoet te komen.


  Maak melding
 9. NDP Forever moet je niet al te serieus nemen, zelfs een analfabeet tikt beter dan hem. Hij is gewoon een cabaretier die bewust stemming aan het kweken is. Tussen de lezers onderling. Alles wat hij tikt moet je zien als het tegenovergestelde.

  Anders hoort hij inderdaad in een gesloten kliniek thuis.


  Maak melding
 10. Je kunt merken dat een aantal jaren terug het onderwijs bar en boos was. Nog kunnen ze een enkel woord goed op papier krijgen en erger nog. Ze zijn in het geheel niet instaat tot enige intelectuele prestaties. Dom na blaten van een moodenaars-oplichters duo is het enigste waar ze toe instaat zijn.

  Jammer, maar het zal enige jaren duren voor SME dit soort wanfiguren ontgroeit is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES