vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinam Airways wil steviger aandeel in regio

Surinam Airways wil steviger aandeel in regio

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 dec – De SLM zal twee toestellen inzetten op de regionale routes. Dit zegt commercieel directeur van de SLM, Clyde Cairo. Het betekent een verbetering van de dienstverlening. Met name de passagiers krijgen meer reiszekerheid nu de verouderde MD-82 vervangen zal worden.

Het toestel heeft de afgelopen jaren vrijwel alle regionale routes onderhouden. De vervanging met het type 737-300 is een strategische zet. “We zullen eerst met de 737-300 starten om ons goed te positioneren op de markt door vluchtfrequenties en bestemmingen uit te breiden”, zegt Cairo tegenover de Times of Suriname. Jamaica, Barbados en het Braziliaanse Manaus zullen worden toegevoegd.

Wanneer het zover is, volgt de aankoop van grotere toestellen. Ook voor de Mid-Atlantische route staat het een en ander te veranderen. De brandstofverslindende 747-300 moet node worden vervangen. Aan kopen wordt niet meer gedacht. “Het plan is een 777-200 ER te leasen, maar als we die niet kunnen vinden is onze volgende keus een Airbus A 340-300”, aldus Cairo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Beste SLM-ers,

  In het bijzonder dhr Cairo het is een heel goeie stap wat Uw van pan ben te doen ik hoop ook dat het ook uitkom,want met praten kom je niet verder in deze wereld,je moet hard zijn en left hebben de tijd dring aan.
  Ik ben heel optimistisch hierover het doet mijn goed deze ontwikkelingen voor Suriname en ook kennis van buitenaf nemen voor een betere ontwikkeling voor het bedrijf,want wij kunnen het heel goed,alleen we moeten de kans ook krijgen.En is namelijk zoals de A-340 gelease is dan probeer je alle caricom landen bij een te brengen voor een betere strategie qua reizegers in het caricom die naar Europa moeten voor eigen rekening,want bundelen is geen schade,vooral voor de SLM is het van strategisch belang,dus alle koppen bij elkaar en de personeels op wijzen dat het ook hun bedrijf is dat ze een hart voor oeten hebben en niet allen aan hun zelve denken,want als het bedrijf geen bestaanrecht meer heeft dan staat zi op straat men moet hun mentaliteit veranderd dan kom het wel goed met de SLM en ook de tarieven ook scherp in de gaten houden tegen concurentie zeer belangerijk vooral in de vakantie periode het liefst laag voor een ieder,want als het Turkeije is geluk moet het Suriname ook lukken.
  Ik hoop dat dit een stuntje in rug van de SLM-ers is en in het bijzonder dhr Cairo b.v.d.


  Maak melding
 2. Wat u ook zult ondernemen meneer Cairo.
  Hoewel ook ik daar aanspraak op maak, is het die allesvernietigende “Indien Plaats Beschikbaar” regeling welke de S.L.M. met zo’n relatief veels te groot personeelsbestand ten grond zal richten. Van deze regeling heb ik overigens slechts een enkele keer gebruik gemaakt. Het is zenuwslopend om eerst te mogen “instijgen”, nadat de laatste volledig betalende passagier is in gesapt.Suriname kan dat niet betalen! Het kan internationaal usance zijn, maar daar moet wat aan gedaan worden. Dit komt natuurlijk doordat allerlei politieke bonsen er wellicht deze of gene in dienst heeft. A fowru baka smara fu tiking.


  Maak melding
 3. Denco

  Ik sluit mij aan bij het geen je geschreven hebt.En wil het volgende bij voegen,het vliegen naar Paramaribo ik altijd te duur geweest, je kan van uit Londen met de B W A veel goedkoop uit komen ten zij je de tijd hebt.Om het land aantrekkelijk te maken moeten de prijzen naar beneden. Toeristen gaan niet naar dure landen. De eis is ook beter service.


  Maak melding
 4. Ik denk zelf dat,t nu ook tijd wordt om te gaan bezuinigen,jullie hebben te veel werknemers voor zo een klein maatschapij, dus inkrimping is genoodzaak.Last was ik in sur.op de lucht haven zag drie schoonmasters in een klein plekje schoonmaken terwijl het wel met 1 persoon kon..heb ook begrepen dat SLM in totaal circa 600 wernememrs hebben.(Te veel dus)


  Maak melding
 5. Waarom wordt Frans-Guyana niet aangedaan?????Er zijn ELKE DAG vluchten uit m.n. Parijs.Of is men in Su.zo “hooghartig” om met de fransen om de tafel te gaan zitten en hierover te praten?????


  Maak melding
 6. Goed nieus maar toch ook weer niet. Mi yere tak wan’f den 737 na fu 1981? Dus 27jaar oud.

  Ik hoop dat het lukt de kisten(128pers) vol te krijgen op de regionale routes, gezien onze kleine markt. Anders zijn er ook kleinere vliegtuigen beschikbaar met bijvoorbeeld 50 of 70 plaatsen.

  Verder hoop ik echt op de 777 voor de mid-atlantic. Is een 4 motorige A340 nou zoveel zuiniger dan onze 747??


  Maak melding
 7. slm je hebt niks te willen; zorg eerst voor een goede vloot; de reizigers hebben jullie dat jaren geleden kenbaar gemaakt; maar zolang jullie zakken niet gevuld is, doen jullie er niets aan; eindelijk wordt het heet onder jullie voeten…ga liever failliet of zorg ervoor dat je het overleefd; boeing 787 meteen nieuw bestellen; alle surinamers zijn bereid dan aandelen van jullie af te nemen…………


  Maak melding
 8. Snappen ze het nog steeds niet bij de SLM? Voor de Mid Atlantische route een te duur vliegtuig en voor regionaal een te oud vliegtuig!

  Een 767 kost de helft van een 777 en is net zo zuinig en zeer betrouwbaar. De 737 is een onbetrouwbaar toestel, check de crash statestieken er maar op na, inmiddels zijn we bij de 800 series en SLM wil een 300 aanschaffen, misschien kunnen ze de TjongTjong terugkopen, moeten ze effe met Mears bellen want hij vliegt nog.
  Wanneer gaan ze eens echte luchtvaart specialisten aannemen bij Surinam Airways?


  Maak melding
 9. Een airbus A 300-340??
  ik vind het zo’n onzin alsof een demente kraai aan het kraaien is. Nu al wordt steen en been geklaagd dat er geen winst wordt gemaakt. de volgende dag lijkt alles weer koek en ei en wordt a la dol gekocht. weet cairo wel wat een airbus kost en hoe hij dat geld gaat terugverdienen. zelfs nederland heeft geen airbus terwijl schiphol zo’n 50 vluchten per uur verwerkt. suriname heeft nieteens 50 vluchten per maand.
  droom maar lekker. als je de airbus niet kan betalen hoop ik niet dat je dat gaat verhalen op de passagier want niemand gaat dan via slm reizen.


  Maak melding
 10. Hallloooo allemaal!!! Er wordt helemaal niets gekocht! Er wordt gehuurd of geleased. Goed lezen is ook een vak.
  Overigens allemaal een gezond en voorspoedig nieuwjaar!


  Maak melding
 11. Mi gado,
  Mensen, de 737-300 word nog volop ingezet over heel de wereld en heeft zo langzamerhand d’r sporen wel verdient. De 737-700 is de opvolger van de 300 maar kost gewoon veels te veel om te leasen en we hebben het over 2, an no wang. De SLM is daar financieel gezien gewoon niet toe in staat. De A340-300 is een veel zuiniger toestel dan de huidige 747-300, heeft niks met aantal motoren te maken. De A340 is gewoon een veel nieuwere kist met zuinige motoren. De luchtvaart doet momenteel geen goede zaken en dus is het nu aan de SLM om een B777 te leasen want maatschappijen doen overbodige kisten van de hand en dus zijn de leaseprijzen laag. Misschien is de Fokker 70 wel iets voor de SLM ipv de 737..
  Denk a tori


  Maak melding
 12. Op dit moment is leasen de beste oplossing.

  Kopen is duur, onderhoud is tevens duur
  en aangezien er op dit moment geen Bank is die geld/krediet wilt verstrekken wordt het heel erg moeilijk om te kopen.


  Maak melding
 13. beste mensen,

  laat de tool bij de heer Cairo.
  Hij weet wat goed is en wat slecht voor de
  SLM. Wij met de 500 duizend surinaamse adviseurs moeten even ophouden met het beleid
  van SLM

  stratieman


  Maak melding
 14. en volgend jaar de airbus 380??? We laten ons door cairo en overige slm-ers telkens gebakken lucht verkopen. Eerst zien en dan geloven en vervolgen verder afwachten of ze het kunnen managen.


  Maak melding
 15. De Airbus A380 is Te Groot + de Baan van SMJP[ Johan Adolf Pengel is veel te smal en net te kort. Niemand heeft dat geld[ Athans Sky Team , One World , Star Alliance ] Wel. Surinam airways zit nog bij geen alliantie aangesloten. Als ze Bij Sky Team , One World Of Starr Alliance Zullen de luchtvaartsmaatchapijen van de allianties SLM Vliegtuigen te huurt staan. De A340 is een mooi toestel maar ik heb toch liever de B777 200 LR[ World Liner] Of dE B777 200/300 ER.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES