Kaseko Crossoverconcert op TV

8

De AVRO zendt op zaterdag 27 december de registratie uit van het Kaseko Crossoverconcert dat op 10 april van dit jaar plaats vond in Het Concertgebouw te Amsterdam. Dit Kaseko Crossoverconcert zet de muziekstijl kaseko op de wereldkaart. Vele Nederlandse en Surinaamse pop- en jazziconen werkten enthousiast mee.

De muzikale begeleiding is in handen van het prestigieuze Metropole Orkest. Het concert is een ode aan Lieve Hugo, de grondlegger van deze muziekstijl. Aan dit concert werken onder meer mee: De Dijk, Angela Groothuizen, Boris en Oscar Harris.

Kaseko Crossoverconcert
Presentatie: Jörgen Rayman en Chantal Janzen.
Zaterdag 27 december 2008, 23:55 uur, Ned. 2


8 REACTIES

 1. Hoe zo….Met alle respect……Niet Lieve Hugo is de grondlegger van deze muziek ….
  De muziek komt voort uit een trraditie die door velen is ontwikkeld. De Surinaamse kasekomuziek kreegmedio zeventiger jaren echter een totaal nieuwe dimensie door de arrangementen van Stan Lokhin.

  We moeten de geschiedenids geen kwaad aandoen.

  Laat dit nou eens een keer heel duidelijk zijn en alszodanig voortaan gecommuniceerd worden.


  Maak melding

 2. ik wil mijn niet mengen in een dicussie waar in niet veel van weet. maar ik begrijp meneer sprinter niet otis redding was ook niet de grondlegger van de soul bom marley was ook niet de grondlegger van de reggae lieve hugo word geeerd omdat deze man de ambasadeur was van de kaseko muziek en als meneer sprinter een ode wil brengen aan de grondleggers van de kaseko dan gaat hij zelf een reportage maken.wij surinamers hebben een probleem en dat is waneer anderen iets doen hebben we commentaar maar zelf met iets komen never nooit.iedereen mag zijn mening hebben maar kom met iets beters of een oplossing dat beter is .


  Maak melding

 3. meneer Du. Noem hem dan maar een ambassadeur van de kaseko. Acoord. Niets mis mee. Maar het gaat erom dat er in het bericht staat dat hij de grondlegger is van de kaseko muziek en dat is niet waar. Net zoals Reginald Ricordino (Double RR) niet de grondlegger is van Salsa Antyana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.