dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieJustitie Suriname prijst aanpak mensenhandel

Justitie Suriname prijst aanpak mensenhandel

-

PARAMARIBO, 27 dec – De aanpak van mensenhandel in Suriname is goed. Dit stelt officier van justitie en voorzitter van de werkgroep Mensenhandel, Garcia Paragsingh. Justitie heeft meerdere gevallen te behandelen gehad. Er zijn flink wat vorderingen gemaakt.

Ten opzichte van pakweg vijf jaar terug, is de aanpak veel effectiever. “We hebben een speciale eenheid bij de politie die getraind is in het opsporen en herkennen van gevallen”, zegt Paragsingh. Het reserveren van politiefunctionarissen voor mensenhandel was niet zo gek lang geleden bijna ondenkbaar. Bij de aanpak blijken ook andere obstakels te spelen.

Zo valt het vaak moeilijk getuigen zover te krijgen een case te helpen maken. “Als getuigen niet willen praten, wordt het moeilijker succes te boeken”, aldus Paragsingh. Toch is reeds in vijf gevallen voldoende bewijsmateriaal verzameld voor het inzetten van een strafproces. Wat mensensmokkel betreft is er nog geen case voorgebracht sinds de invoering van de wet op dit soort misdaad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. “Justitie Suriname prijst aanpak mensenhandel”

  hmmmmm, dit is de wereld op z’n kop, was het niet dezelfde ministerie van Justitie die beschuldigd wordt van corruptie door visums aan chinezen te verkopen. Kan niemand deze mensen vertellen dat ze zich belachelijk maken met dit soort uitspraken.

  Een parlementarier van PL prijst het grondbeleid van de Minister, zijn partijgenoot de wereld in. Intussen wachten assembleeleden op antwoorden van dezelfde minister omtrent hetzelfde grondbeleid.

  Ik heb het inmiddels opgegeven, het wachten is op de echte waarachtige Surinamers met hun hart op de juiste plaats om dit land te ontwikkelen, deze gasten doen zich alleen voor als Surinamers, dat moge duidelijk zijn.


  Maak melding

 2. ik kan mijn best indenken dat sommige mensen deze minister een leugenaar vinden maar ik vind zijn verklaringen tot nu toe wel wat hebben maar ik hou een slag om de arm . maar ik snap niet dat die zelfde mensen die vinden dat deze minister niet de waarheid spreekt wel iemand geloven en voor hem opnemen die duidelijk liegt dat het gedrukt staat, en bedriegt dan heb ik het over bouterse. hoe rijmen jullie dat vertel mij a.u.b over ogen in jou zak hebben nee meten met twee maten liegen over hoe mensen zijn afgeslacht liegen over jou kamaraad eerste uur die zich met het touwtje van zijn onderbroek heeft verhangen, zonnesteek, op de vlucht doodgeschoten, hij zou daal betalen en mocht dat kleingeld houden, en veroordeeld voor drugs , ik heb in mijn eerdere reaktie gezegd dat waneer het over liegen en bedriegen gaat moeten de aanhang van bouterse stil in hoekje gaan zitten zijn jullie herrenberg vergeten hoe komt bouterse aan al die miljoenen bosje niet vergeten alibux, goedschalk pramessar die geld van ac ziekenhuis in zijn eigenzak heeft gestopt, boereveen met zijn hectare grond moenne ook . een ding is zeker dat iedereen die bouterse aanpakt in jullie ogen een leugenaar is, kijk naar de reaktie hiet op deze forum de hele wereld liegt alleen bouterse en zijn aanhang spreken de waarheid maar ze vergeten een belangrijk ding is dat de feiten heel anders liggen dat zij willen doen geloven.


  Maak melding

 3. Tenminste verschijnt hij Hr. Santokhie iedere dag op zijn werk en doet zijn werk uitsterkend.
  -Hij heeft van zijn ministerie J & P een prima zaak van gemaakt zowel binnen als buiten surbo een gewaardeerde instituut.

  -Hij komt op voor het land surbo wordt door het buitenland hoog gewaardeerd.

  -Hij heeft privé en zakelijk duidelijk onderscheiden en apart gehouden.

  -Dat kan ik niet zeggen van de andere minis-ters .

  – Over het perlement valt niks positoefs te zeggen dan dat die meneer ddb nooit en nimmer op zijn werk verschijnt en maandelijks belasting gelden ontvangt.
  – Als hij gentle was,dan had hij bedankt en het geld terug gestort..
  – Ondanks alles durft hij niet buiten surbo te verschijnen maar een oso tigi te spelen binnen zijn kooi..

  – Lang leve suri.


  Maak melding

 4. Ja de minister van Justitie en Politie wil zeker een veertje op zijn hoedje hebben.In Suriname gebruikt men de naam mensenhandel daar vele landen de naam “Trafficking” gebruiken, om er een betere beeld van te geven wat het er om gaat.Trafficking kun je stoppen als de burgers mee werkten het te stoppen.


  Maak melding

 5. Hoe meer ik dit bericht leest, hoe duidelijker het is dat de morele kompas van deze grapjas als die van die wassen Neus uit balans zijn dat ze zelf met een Tom Tom niet meer op koers te krijgen zijn, waardoor ze in hun eigen STR(fr)ONT verdwalen.


  Maak melding

 6. De feiten;
  Bos is uitgeroepen tot politicus van het jaar.
  De reden is u allen bekend( crediet crisis voor nedereland belangrijkste banken van de ondergang gered).
  Het moment Bos een fout maakt door bv de tweede kamer( het parlement) informatie te onthouden betreffende Fortis, dan vlieg hij eruit. Politiek is hard.
  Santhokie heeft bijzonder dingen gedaan. Politie weer aanzien gegeven(voertuigen,enz…)
  Wat doet deze man fout. Nooit ontkennen als er gesjoemel is binnen jou ministerie.Je bent dus ongeloofwaardig.
  Bouta moet het van mij helemaal niet worden. maar Santhokie ook niet doe maar een neutrale partij academici van het middenblok daar zit beweging in jong .
  Er moet een frisse wind waaien door de hele politieke elite van su.
  De jongeren nu de kans geven.
  Front heeft hierin gefaald.Zolang front blijf geloven in deze samenstelling blijft corruptie bestaan.


  Maak melding

 7. Toch knap die Na Mi.
  Al voor ik mijn reactie heb geplaats kent hij de inhoud. Daarom zal ik mij beperken tot de volgende opmerking.

  Het verstrekken van illegale verblijfsvergunningen tegen smeergelden is iets anders dan mensenhandel. Onder dat laatste verstaan we de moderne vormen van slavernij. Sterker nog het eerste kan soms juist tot afname van slavernij leiden. Denk bv aan die misbruikte braziliaanse hoertjes die voor hun pooier moeten werken. Dankzij een SME paspoort kunnen ze onder zijn juk vandaan komen. Nu zul je misschien zeggen dat we niet om hoeren verlegen zitten, maar bij mensenhandel gaat het juist o.a. om vrouwen die tegen hun wil tot prostitutie gedwongen worden. Die vrouwen kunnen juist een hele goede en positieve bijdrage aan SME leveren.

  TAoch grappig hoe sommige de verdachtmaking van het illegaal verstrekken van verblijfsvegunningen op reken tot me zekerheid gepleegde mensen handel.
  Ach ja sommige nemen het nu eenmaal niet zo nauw met de feiten en de waarheid. 😆


  Maak melding

 8. Het vliegtuig waarmee minsters en staatssecretarissen, alsmede de Koninklijke familie hun reizen maken, blijkt heel slecht beveiligd te zijn op Schiphol-Oost.

  Minster Hirsh Balin van Justitie had hier geen weet van. Moet deze minister hierom aftreden?

  Men gaat er vanuit dat een Minister tot in details moet weten wat zich binnen zijn ministerie afspeelt. Dat is een gans onmogelijke taak.

  Santokhi heeft fouten gemaakt, maar niet elke fout moet hem in zijn schoenen worden geschoven en zeker niet in een corrupt land als Suriname, waar iedereen meent eigen baas te zijn en lak heeft aan alle regels en wetten.


  Maak melding

 9. Nu weten we allemaal dat de Chinezen ook in mensenhandel doen en dat een bacovenland als Suriname als tussenstation wordt gebruikt door de draken. Omdat het moeilijk is voor de draken Chinezen naar Amerika en Europa te smokkelen kopen ze dus een visum in een derdeland, na een tijdje naturaliseert zo’n chinees en hupsakee visum USA of Europa.

  Bovenstaande voorbeeld geeft dus duidelijk weer dat er wel sprake van mensenhandel is.

  Ach sommige mensen verdraaien graag de feiten als ze door de mand zijn gevallen.

  Het is 2008 we gaan wakkere mensen geen knollen voor citroenen meer verkopen, die oude Front truc werkt niet meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES